Overleg gebruiker:Elc Amx

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geachte redacteur van de Oncyclopedia Neêrlandica,
SCHRIJF!
 • Oncyclopedia is in staat van beleg. Dat betekent dat de noodtoestand is uitgeroepen. Alle macht aan de admins, die naar eigen goeddunken zullen handelen in het belang der Oncyclopedia en hare aardappeligheid Sophia. Wat dat betekent? Er zijn wat nieuwe admins zonder verkiezingen bijgekomen om de boel schoon te houden zonder afhankelijk te zijn van de admins die in diepe slaap verkeren, bij gebrek aan ridder (m/v) met paard. Sophia save Oncyclopolis.
 • Ook de relatie met 21 juni was van korte duur: 26 juni is nu de vaste partner van onze Hoofdpagina, voor zolang het duurt, natuurlijk (zei Napoleons Bonapartes mama: al: "Pourvou qu'ça doure!").
 • De winnaar van de Herfstkool 2018 is bekend: Lambic voegt met Badminton een vijftiende Pieperster toe aan zijn collectie. Op naar de Winterpeen Lentepieper 2019!
 • De OncyChef is al anderhalve eeuwigheid afgerond, en de jury heeft plechtig beloofd één dezer met een officieel eindresultaat tevoorschijn te komen. De twee in the running gebleven penneridders kijken in ontspannen verwachting uit naar de bevestiging van wat ze eigenlijk al weten, want dat is eigen aan de formule van deze schrijfwedstrijd. In de wandelgangen wordt intussen gefluisterd dat er een tweede editie in de maak ende op komst is... wordt achtervervolgd!
 • Omdat we gek zijn op voorgevels, hebben we een spik-splinter-spnieuwe etalage. HIER is te zien welke artikels de crème de la crème zijn en HIER kunt u helpen de etalage verder vorm te geven.
 • Volgens de automatische teller hebben we 3.100 artikels, maar in werkelijkheid wachten we nog in spanning op het drieduizendste artikel. De exacte hoeveelheid artikelen valt HIER te volgen.
 • Voor de meest ambitieuze kwaliteitscontrole die de Oncyclopedia ooit heeft meegemaakt, worden alle muggenneukers en mierenzifters opgeroepen zich HIER of HIER te melden.

Zeg 'ns...

Ik heb het vermoeden dat je het nog niet in de gaten hebt, met een nadruk op vermoeden. Je maakt telkens vlot achter mekaar kleine bewerkinkjes. Tijdens het bewerken zie je ergens onderin drie balkjes:

Pagina opslaan
Hiermee sla je je bewerkingen op
Bewerking ter controle tonen
Hiermee kun je de pagina bekijken zoals die eruit zal zien als je hem opslaat
Wijzigingen bekijken
Hiermee kun je de huidige versie (voor het bewerken) vergelijken met jouw bewerkingen

Ik adviseer je om de bewerking ter controle tonen-knop wat vaker te gebruiken. Ik zeg eerlijk, ik wist 't ook niet meteen. Maar het is handiger als je het wel weet. Nog een fijne dag! GEORGIVS NeoGeo.png Vraag maar... 17 mrt 2015 14:53 (UTC)

Links en dergelijke

En wil je liever geen links naar je gebruikerspagina plaatsen? Daarnaast wil ik je aanraden om meer te schrijven dan oneliners, omdat die gegarandeerd een korte levensduur hebben.

17 mrt 2015 15:33 (UTC)

Zoals ik zei, geen links naar je gebruikerspagina plaatsen! Hij mag in dat sjabloon worden toegevoegd als het artikel af is. De volgende keer dat je een bewerking van me terugdraait stop ik dit account ook voor een jaar weg.
18 mrt 2015 16:12 (UTC)

GeoTip1.png
Zoals ik zei, ik adviseer je de Bewerking ter controle-knop (vaker) te gebruiken. Een keer een kleine bewerking maken is niet erg (kun je tevens aanvinken) maar ik heb je nog nooit een grote bewerking zien maken. Kun je er voortaan aan denken, aub? GEORGIVS NeoGeo.png Vraag maar... 21 mrt 2015 07:37 (UTC)

Wikipedia

Waarom heb je dat er eigenlijk bij gezet?

23 mrt 2015 07:30 (UTC)

Blokkade

Ik weet niet zeker of jij dezelfde persoon bent als degene die vandaag weer een flink aantal pagina's heeft beklad, maar ik weet wel zeker dat jullie vanuit dezelfde school en zelfde huis-IP opereren. Ik heb je eerder het voordeel van de twijfel gegeven, en het vandalisme bleef even uit, dus ik had goede hoop dat het zo zou blijven. Helaas was dat niet zo. Bij deze heb ik je voor een week geblokkeerd. Mocht er meer vandalisme komen, dan verleng ik dat naar een jaar. Ik heb daarnaast een mail naar je (of jullie) school gestuurd om ze te berichten dat hun computers worden gebruikt voor het plegen van structureel vandalisme en cyberpesten. Ik hoop dat ze er iets mee kunnen doen.

24 mrt 2015 13:45 (UTC)

Bij nader inzien heb ik eigenlijk geen echt goede reden om je te verdenken van vandalisme, dus ik heb je account toch weer open gehaald.
24 mrt 2015 14:02 (UTC)

Weg sjabloon

Je hoeft een pagina niet leeg te halen als je er een weg-sjabloon op plaatst. Op die manier hoef ik niet eerst in de geschiedenis te kijken voordat ik het verwijder.

26 mrt 2015 04:31 (UTC)

En gelieve geen nieuwe gebruikers als sokpop te benoemen. Admins hebben de mogelijkheid om te controleren welke IP's door welke gebruikers worden gebruikt. Daarnaast heb ik eigenlijk überhaupt liever niet dat je nieuwe gebruikers aanspreekt op verkeerd gedrag, wacht daar liever mee tot je zelf genoeg reputatie hebt opgebouwd om controleur te worden.
26 mrt 2015 04:35 (UTC)
ik zal er aan denken --Страница пользователя ELC AMX (консультация) 26 mrt 2015 07:17 (UTC)

Even wat dingen op een rijtje

Ik volg alles niet meer zo nauw als vroeger, maar ik constateer een paar dingen (tussen de dingen door die hier al geschreven staan).

 • Je bent geen controleur (hebt het gebruikersrecht er niet voor). Dit houdt in dat je
  • geen waarschuwingen mag uitdelen aan gebruikers
  • geen artikelen mag bestempelen met {{weg}} o.i.d.

Dit is om het overzicht te bewaren voor degenen wiens taak het wel is om artikelen te beoordelen.

Ik heb daarnaast het artikel over de Zware jongens verwijderd, het slaat nergens op om alle klinkers te vervangen met een u om het zo dusdanig onleesbaar te maken. Je kan vast wel met wat leukers/beters komen dan een onleesbaar stuk dat daarna gevolgd wordt met enkel citaten.

Het minst belangrijke van dit alles ten slotte: waarom heb je trouwens gebruikersboxen op je overleg geplaatst i.p.v. op je gebruikerspagina? R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 27 mrt 2015 13:29 (UTC)

Oorlogvoerder

Waarom heb je nu weer een nieuw account aangemaakt?

30 mrt 2015 11:29 (UTC)

Daarnaast heb ik de gebruikerssjablonen op je gebruikerspagina gezet. Het beginnetje over downloads staat nu hier. Als je wilt kan Roye het (Wikipedia) uit je naam halen.
30 mrt 2015 11:56 (UTC)
Dat wikipedia zal ik graag weg hebben. (reden voor aanmaak ander account? omdat ik kennelijk geblokt was op de SUA, of is die pagina alleen voor moderatoren?) Vriendelijke Groet Страница пользователя ELC AMX (консультация) 30 mrt 2015 12:36 (UTC)
De sua is bewerkbaar voor gebruikers in de groep "autobevestigd". De meeste gebruikers worden automatisch binnen een paar dagen autobevestigd, maar ik denk dat jouw account dat niet wordt, omdat er zoveel IP's zijn geblokkeerd waaronder je hebt bewerkt. Ik zal Roye even vragen over je naam en de sua.
30 mrt 2015 13:13 (UTC)

Paar dingetjes

Hoi Elc Amx, ik wil je niet ontmoedigen om te blijven schrijven hier, maar toch even een paar opmerkingen / tips. Ik zag dat je een nieuwe gebruiker uitlegde wat gedobbel is, hiervoor erg bedankt, maar het zou leuk zijn als je dat advies ook op je eigen artikelen reflecteert (met name Oost-Bozië en dat hele konijnengebeuren). Het volgende punt is originaliteit. Een artikel als censuurterrorisme is niets anders dan het artikel censuur en voegt dus niet erg veel toe, en een artikel als chocomel gaat helemaal nergens over, dus past beter op een website als de illogicopedia (er is ook een Nederlandse variant, maar die heeft wat problemen momenteel). En tot slot het aanmaken van nieuwe sjablonen. We hebben hier al een heleboel sjablonen, dus zoek daar eens doorheen als je een sjabloon wilt gebruiken. Groetjes,

7 apr 2015 18:46 (UTC)

Sorry als mijn commentaar hierboven wat chagrijnig overkwam, je moet niet vergeten dat humor subjectief is, dus dat wat ik grappig vind een hele andere smaak kan zijn dan wat jij grappig vindt. Als je inspiratie zoekt, raad ik de humorcursus aan (wees niet bang, het is een best leuk stuk tekst. Ik heb hem zelf ook meermaals gelezen. Daarnaast ben ik zelf ook niet erg goed in het schrijven van artikelen. Ik ben verbaasd dat mijn schrijfsels nog bestaan voor het grootste deel. Em12.png)
9 apr 2015 01:11 (UTC)

?

???

Dat is de choose-option-plugin die kapot is. Je bekijkt deze pagina op .net? Op .org werkt deze vaker dan daar (want ook op .org willen de plugins wel eens uitvallen). Er zou normaal gewoon willekeurige tekst moeten worden weergegeven, maar dat doet 'ie in dit geval niet. R7 • Nlicon.png • je maintiendrai • Onicon.png • FAQk 12 apr 2015 10:12 (UTC)

De Volgende

Wat is dit nou weer

Phishing?
Geen idee, hoe ben je daar gekomen?
13 apr 2015 13:48 (UTC)
Door in te loggen krijg je die (cloudflare) site.

Vandalisme

Ik twijfel er geen moment aan dat je het met goede bedoelingen doet, maar toch zou ik je willen vragen andermans bewerkingen (vandalisme dus) niet terug te draaien. Want voor mij, controleur, en de admins betekent dit eigenlijk dubbel werk. Ik zal het je uitleggen: de RW-lijst, die je dus duidelijk al hebt ontdekt, laat alle bewerkingen zien die worden gemaakt op de oncy. En de controleurs en admins moeten elke bewerking "controleren" op vandalisme. Als de bewerking nog niet is gecontroleerd, staat er een rood uitroeptekentje voor, buiten als de bewerking is gemaakt door een controleur of admin. Jij bent geen controleur, dus elke keer als jij iemands bewerkingen ongedaan maakt, moeten wij zowel het originele vandalisme als jouw bewerkingen controleren. Bij één ongedaanmakinkje gaat dat wel, maar bij hele spamvloeden is dat onhoudbaar. Dus daarom vraag ik je geen bewerkingen ongedaan te maken tot je controleur bent. Was dat een beetje duidelijk? In ieder geval, veel plezier op Oncyclopedia!

Tiz

16 apr 2015 11:43 (UTC)

Daarnaast had Roye je al eerder verteld dat het plaatsen van waarschuwingssjablonen voorbehouden is aan admins, aangezien alleen zij na de waarschuwing ook echt sancties in de vorm van een blokkade kunnen nemen, en het bepalen of een persoon een sokpop is, is voorbehouden aan checkusers (ook admins), die dit met IP-checks kunnen controleren. Gelieve dus geen nieuwe gebruikers aan te spreken op verkeerd gedrag totdat je het tot controleur hebt geschopt. Em02.png
16 apr 2015 12:10 (UTC)

Promotie

Soldaat Eerste Klasse bij de Oncyclopedische KrijgsmachtDeze gebruiker is Soldaat Eerste Klasse bij de Oncyclopedische Krijgsmacht in de orde van Sophia en Oncyclopolis.

Hierbij, promoveer ik, Tiz, jou tot Soldaat Eerste Klasse bij de Oncyclopedische Krijgsmacht in de orde van Sophia en Oncyclopolis. Veel plezier ermee!

PS: voor moest je het nog niet weten, wat ik nochtans betwijfel: je kan nu {{KM|C1}} op je GP zetten.

Tiz

18 apr 2015 10:45 (UTC)

Volgens mij heb je hem weggejaagd, Tiz... Em11.png
22 apr 2015 15:40 (UTC)
Nee, ik was niet weg maar ik had internetproblemen, waardoor ik .org helemaal niet kon zien en .net en .be alleen de RW-lijst en mijn op. Страница пользователя ELC AMX (консультация) 23 apr 2015 06:23 (UTC)

Hackers

Waar ging dit over?

12 mei 2015 13:37 (UTC)

ik kon een half uur niet inloggen en zag de message dat mijn password niet klopte en dacht dat het veranderd was, maar na een half uur werkte het weer.--Страница пользователя ELC AMX (консультация) 12 mei 2015 14:17 (UTC)

Pieper

We hebben een paar keer per jaar een schrijfwedstrijd hier, heb je zin om mee te doen? Zie hier voor meer info

16 mei 2015 16:00 (UTC)