Aardkern

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Doorsnede van de aarde

De aardkern is de kern van de aarde
~ Kapitein Overduidelijk over Aardkern

De aardkern is, zoals de naam al lichtelijk doet vermoeden, de kern van de kauwgombal waarop wij mensen wonen, eten, drinken, en in zeer zeldzame gevallen ook nog eens wat serieus uitvoeren: de aarde. De theorie gaat ervan uit van een gigantische cavia die in het midden van de aarde huist en de situatie op aarde leefbaar maakt.

De Grote Cavia[bewerken]

Wanneer de Grote Cavia ontstaan is, weet niemand precies. Het gerucht gaat dat hij de zoon is van Harry Potter en Prinses Peach, maar er zijn geen bronnen die dit bevestigen. Deze Grote Cavia ziet er precies uit als een gewone cavia, maar is dan miljoenen malen groter. Ik bedoel maar: een ontzettend handig beestje. De Grote Cavia zit onderin de aarde niet stil, en zorgt voor een aantal processen, namelijk subductie, aardbevingen en vulkaanuitbarstingen.

Hier zit u de Grote Cavia, wachtend op zijn maaltje Juan de Fuca aardplaat dat door de subductie naar hem toegebracht wordt.

Subductie, Vulkanen en Aardbevingen[bewerken]

De Grote Cavia doet vanalles, waardoor de situatie op aarde enerzijds leefbaar wordt, en anderzijds vermoeilijkt wordt. Zo eet de Cavia bijvoorbeeld aardplaten op, die door subductie onder andere aardplaten worden geduwd. Een ontzettend handig beestje, vind u ook niet? Als hij beweegt schuurt hij namelijk met zijn vacht tegen de aardplaten aan, waardoor deze onder andere worden geduwd. Deze platen eet hij vervolgens op. Eenmaal in zijn maag gekomen haalt hij enkele stoffen uit de platen die hij nodig heeft om te leven. Het restant komt er gloeiend heet met een rotgang aan de achterkant weer uit en wordt door de aardkost heen geschoten, waar het als kokende lava weer uit een vulkaan komt. Dat is ook de reden dat vulkanen altijd dichtbij subductie-gebieden verschijnen: de Grote Cavia beweegt niet als hij eet en ook niet als hij zijn behoeften doet. Soms, als de Grote Cavia heel haastig onder de aarde beweegt, schuurt hij harder en sneller met zijn vacht tegen de platen aan. Hierdoor kunnen soms aardbevingen ontstaan. Het is jammer dat deze aardbevingen soms zoveel slachtoffers eisen, maar men blijft erbij, het is een ontzettend handig beestje!

Tegenstand theorie[bewerken]

De Theorie is bedacht door de heer K. Via (tevens leider Transcavia), en heeft flink wat tegengas gekregen uit allerlei hoeken en gaten. Vooral de leraren zijn het niet met de theorie eens. Zij beweren namelijk al jaren (lang voordat de de Grote Cavia-theorie werd bedacht) dat de aardplaten ronddobberen op dezelfde smurrie die uit vulkanen komt, namelijk magma. Natuurlijk weet iedereen die van boven een beetje slim is dat dat natuurlijk je reinste onzin is: maar de leraren zijn dan ook alleen van onderwijs.

Links[bewerken]