Ad Rem

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
OnNieuws OnNieuws heeft een nieuwsartikel over dit onderwerp: Ad Rem weg bij OnRadio
Ad Rem in topvorm.

De aardappel is geschild! Ik herhaal, de aardappel is geschild!
~ Ad Rem over de een inval van Wikipedia tijdens een uitzending van Radio Sophia.

Voor de zieken, veel beterschap, voor de gezonden, kop op en voor... Oh wacht, ik heb helemaal geen uitzending!
~ Ad Rem tijdens zijn vrije tijd.

Nee! Mama! Nee!
~ Ad Rem tijdens zijn jeugd.

Adrianus Bertrandus (Ad) Rem (Haarlem, 1949 - Heden) is een Oncyclopedisch radiomaker die momenteel non-actief staat bij OnRadio en op de loonlijst staat bij de OnRoep (ONR). Hij begon zijn carrière tijdens de zesde oorlog tegen Wikipedia bij verzetszender Radio Sophia en is momenteel actief bij OnRadio, dat gemaakt wordt in een studio in district Noord-Oost-Zuid-Oost-Oost-Noord-Zuid-Oost-West. Hij staat bekend om zijn improvisatie, snelle beslissingen en het vermogen om vanuit het niets met allemaal onzinnige opmerkingen te komen.

Jeugd[bewerken]

Ad's cassetterecorder.

Hij begon als kind, nog woonachtig in Haarlem, met het maken van korte opnames met zijn cassetterecorder. Hierbij deed hij alsof hij een radio-dj was. Zijn moeder luisterde naar deze cassettes en schrok zo dat ze hem het huis uit zette. Met alleen een cassetterecorder en een paar cassettes zwierf hij op twaalf jarige leeftijd door de straten van Haarlem. In de hoop op een betere toekomst vertrok hij naar Amsterdam om daar in de haven te werken op een oud schip. Dat vertrok naar Oncyclopolis, alwaar hij in het stadsdeel Havenlucht wakker werd. Na een foutje - hij liet een brandende lucifer in de tank van het schip vallen - is hij van het schip getrapt door de kapitein. Sindsdien is hij weer verder gaan zwerven. Na een tijd rond te hebben gereisd, kwam hij uit in district Noord-Oost-Zuid-Oost-Oost-Noord-Zuid-Oost-West, waar hij een oude, leegstaande caravan vond. Hij besloot hierin te gaan wonen nadat er na een week niemand in kwam. Hij had dus een dak boven zijn hoofd, en om dan ook nog een fatsoenlijk leven te leiden, in plaats van dakloos zijn. Hij solliciteerde bij een groenteboer, maar die zette hem in het meloenenvak, omdat hij hem verwarde met het fruit. Na een dag in het schap te hebben gestaan vroeg hij om zijn loon. Toen hij dit niet kreeg is hij verontwaardigd naar de caravan terug gegaan. Hij at vanaf toen alleen nog maar fruit dat hij vanaf bramenstruiken en appelbomen afhaalde. Zo is hij vanaf zijn twaalfde tot zijn achttiende levensjaar constant aan de diarree geweest. Toen hij achttien jaar oud was ontmoette hij op straat Nathalie Rozsentahl, met wie hij trouwde. Hij en Nathalie gingen samen in een huis wonen aan de rand van district Noord-Oost-Zuid-Oost-Oost-Noord-Zuid-Oost-West. Zijn caravan verliet hij dus voorgoed, dacht hij. Zijn vrouw wilde weleens iets anders eten dan alleen bramen en schopte hem aan het werk.

Carrière[bewerken]

Ad's caravan.

Ad zocht werk bij de radio, waar hij hoopte met zijn ervaring meer mee te kunnen bereiken. Hij had al wat ervaring, vanwege dat casetterecordertje. Hij kwam opeens terecht bij Radio Oranje, een radiostation voor geïmmigreerde Nederlanders in Oncyclopolis. Hier wilden zij hem niet hebben omdat zijn accent te Haarlems was en ze hadden het liever in ABN. Toen solliciteerde hij bij Radio Sophia. Hier namen zij hem meteen aan, hoogstwaarschijnlijk omdat de directeur dronken was. Hij begon met dagelijks uitzendingen maken van 23:55 tot 0:05. Na vier jaar trouwe dienst brak de eerste oorlog sinds jaren uit. De zesde Wikipedia-oorlog. Na een bombardement verloor hij in één klap zijn huis en de studio. Hij ontwikkelde een ongelofelijke haat tegen de Wikipedianen. Zo moesten hij en zijn vrouw weer in de caravan gaan wonen. Radio Sophia was plat, en alles lag in puin. Men had tegelijkertijd geen communicatiemiddelen meer die werkten. Hij zwoor wraak en begon tijdens de bezetting met het opnieuw maken van Radio Sophia door middel van apparatuur die uit het puin gevist werden, en nog werkten. De nu verzetsradiozender was herboren. Hij maakte radio op verschillende tijden van de dag. De uitzendingen werden gemaakt in codetaal. Zo deed hij de uitspraak: "De aardappel is geschild, de aardappel is geschild!" oftewel: "Die &*%$% Wikipedianen hebben heel het land bezet!". Na de oorlog kreeg hij ruzie met zijn vrouw over de financiën. Zijn vrouw ging van hem scheiden, en eiste 85% van alles dat in hun gezamenlijk bezit was. Ad was bijna alles kwijt wat hij ooit had, op zijn casetterecorder, de overige radioapparatuur en een klein beetje geld na. Hij was weer in de goot beland en ging aan de drank. Uiteindelijk had hij ook nog - terwijl hij gedacht had dat zijn vrouw die ook ingenomen had - zijn oude caravan nog van waaruit hij de eerste OnRadio afleveringen maakte met een paar van zijn jeugdvrienden die hij terugvond. Hij leverde de radioapparatuur in bij de OnRoep die toentertijd pas was opgericht, en de OnRoep nam Ad aan omdat men wist dat hij Radio Sophia toentertijd maakte. Hij zette zich in voor zijn nieuwe baan en kwam algauw weer enigszins financieel en ook lichamelijk (de afkickperiode van de alcohol) er bovenop. Sinds OnRadio opgedeeld werd over meerdere lokaties, en nieuwe studio's kreeg, ging Ad Rem verhuizen naar de studio, om daar te verblijven. Inmiddels heeft hij van het reeds verdiende geld de caravan kunnen kopen, omdat deze al een jaar verlaten stond.

Op 27 mei 2011 werd bekend dat OnRadio per direct wegbezuinigt werd. Ad Rem is op non-actief gezet, maar krijgt nog deels uitbetaald.

Zie ook[bewerken]

Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
6 maart 2011
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.