Aldi

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Rita's idee over de Aldi

Aldi is niet "al die"
~ Kapitein Overduidelijk

De perfecte spot voor het inslaan van wi- oh, ik bedoel natuurlijk chips, enzo.
~ Student over Aldi

Mijn eigen Tweede Kamer.
~ Rita Verdonk over Aldi

Aldi is een internationale supermarktketen, met vestigingen in heel Lutjebroek.

Beleid[bewerken]

"Aldi" staat voor "gezellig winkelen". Om dit te bereiken, heeft Aldi een heus beleid opgesteld, dat in alle vestigingen strikt wordt gevolgd. Er is zelfs nog nooit een vestiging en/of medewerker betrapt op het niet naleven van de regels die bij dit beleid horen.

Kassabeleid[bewerken]

Pas een extra kassa openen als er geen klanten meer bij passen in de winkel. Het niet openen van een extra kassa bevordert namelijk de lengte van de rij. Hierdoor kunnen mensen met elkaar in contact komen, en dat is goed tegen de individualisering van de samenleving. Bovendien is het goed voor het saamhorigheidsgevoel: alle mensen denken hetzelfde: "Doe nou eens een extra kassa open!". Dit streven wordt overigens vertegenwoordigd door Rita Verdonk. Daarnaast is dit beleid goed voor de gezelligheid in de winkel. Het lijkt extra druk in de winkel, waardoor het er gezellig zou kunnen zijn. Dit trekt weer extra klanten, wat weer goed is voor de winst. Het motto van Aldi is dan ook: "Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!". Dit geldt overigens niet voor het Personeelsbeleid, maar dit volgt hieronder.

Personeelsbeleid[bewerken]

Aldi kan je best vergelijken met onz' aller Rita: rechts, conservatief, en vooral liberaal. Mensen moeten voor zichzelf opkomen. Daarom zet Aldi zo min mogelijk personeel in. Hierdoor gaan klanten zélf op zoek, en zullen ze wellicht zelfs vragen stellen aan mede-klanten, wat weer goed is voor het saamhorigheidsgevoel. Overigens is er al meerdere malen onderzoek gedaan naar de klantvriendelijkheid van het Aldi-personeel. Geconcludeerd kan worden dat deze totaal niet lief zijn voor hun klanten, en niet graag knuffels en kusjes uitdelen. Het is nog niet bekend hoe dit afwijzende gedrag is ontstaan.

Een blik op de beruchte Aldidozen.

Dozenbeleid[bewerken]

Aldi heeft ook als doel zoveel mogelijk verpakkingen in de winkel te laten slingeren. Doordat de winkel hierdoor voller lijkt, lijkt hij ook gelijk een stuk gezelliger. Bovendien kunnen klanten ze GRATIS meenemen. Wie wil dat nou niet? GRATIS! Klanten krijgen zo meer waar voor hun geld. "Recyclage" is voor Aldi geen ijdel woord, vooral wanneer deze aan de klanten kan worden toevertrouwd.

Prijzenbeleid[bewerken]

Een mooie kar of een ruim huishoudbudget: de keuze is snel gemaakt!

De stichters-eigenaars van Aldi weten goed waarmee ze bezig zijn: zij herinneren zich te goed die donkere tijden, toen zij van de aanschaf van hun eerste BMW moesten afzien omdat ze dan gedurende ettelijke maanden geen eten of huishoudgerei zouden hebben kunnen kopen[1]. Ten behoeve van de talloze liefhebbers van dure wagens creëerden zij hun prijzenbeleid, waarbij zij door gewiekst inkopen producten kunnen aanbieden waarvan de verkoopprijs lager ligt dan de inkoopprijs van de som van de ingrediënten. Intussen heeft een even gewiektse Chinees hun procedé gekopieerd, en hun imperium staat op instorten. Voor de autoliefhebbers verandert er zo goed als niets: Aldi of Sun Wah: de kar gaat vóór! De kar om naar de supermarkt te rijden, niet die om daarbinnen mee rond te rijden!

Conclusie[bewerken]

Aldi is goed voor de maatschappij en een betere naam voor Rita dan bijvoorbeeld "Ton".


Vaste Klanten[bewerken]

Notenbalk[bewerken]

  1. Deze opeenvolging van vier infinitieven zonder een vervoegd werkwoord in de buurt is een dankbare examenopgave voor buitenlanders die zo driest zijn om aan de Nederlandse taal te beginnen.