Atlantis

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De mens verhoudt zich tot een radiator als Atlantis tot de zee.
~ Lao-Tse over Atlantis

Atlantis lijkt op een glas helder water dat troebeler wordt naarmate het dieper zinkt.
~ Louise d'Epinay over Atlantis

Als het gezonken is is het niet boven water.
~ Kapitein Overduidelijk over Atlantis

Reconstructie van hoe de bewoners van Atlantis eruit zagen.

Atlantis was een eeuwenoud artificieel eiland. Doordat Zeus boos was, volgde er een vloedgolf en is Atlantis vergaan. Atlantis lag waarschijnlijk in de Atlantische Oceaan, hoewel Plato ooit dacht dat Atlantis ergens in de Middellandse Zee lag.

Plato heeft geschreven over Atlantis en zei dat de bezitter van het eiland Poseidon was, met die drietand van hem. Poseidon kreeg verschillende kinderen met een mensenkind dat op het eiland woonde. Een van zijn kinderen noemde hij Autochtoon omdat hij een hekel had aan allochtonen. Dit was ook de reden dat hij het eiland afsloot voor buitenstaanders. Ook vlogen er in Atlantis olifanten rond. Deze olifanten werden door de Atlantiërs als voertuig gebruikt, hoewel ze soms neerstortten. In een dramatische gebeurtenis, waarbij een vliegende olifant bijna op Poseidon terecht kwam, was Poseidon zijn leven niet meer zeker. Omdat Poseidon zich niet meer op zijn gemak voelde in Atlantis, trok hij weg naar het gebied dat tegenwoordig Nederland heet. Hier richtte hij een eigen ondernemingspensioenfonds op. Site van zijn pensioenfonds: Pensioenfonds van Poseidon

Een hele tijd later, in een bouwsel door Poseidon, vonden een paar Godjes het leuk om stieren te doden, waarbij ze 'offers voor Poseidon' als excuus gebruikten. In werkelijkheid waren ze gewoon blij dat Poseidon weg was en leefden zich uit. Ze gebruikten knuppels, waarop het zeehondenknuppelen van de Japanners geïnspireerd is. De Godjes sneden vervolgens de keel van de stier door en gooiden hem in het vuur met al zijn ledematen. Dit offersritueel laat zien hoe mooi, esthetisch en gecultiveerd de cultuur van Atlantis was.

De Godjes hadden zich tot menselijke deugden verlaagd doordat ze lui werden, televisie keken, upsailden, gingen shoppen en nog meer van die zooi. Zeus was nogal boos op ze en zorgde ervoor dat Atlantis naar de bodem van de zee zonk doordat hij zijn teen stootte tegen de zijkant van het eiland, terwijl hij eigenlijk alleen maar een boete wilde opleggen. Poseidon was dus net op tijd weg.


Diaspora van Atlantiërs[bewerken]

Een teken van Atlantiërs die nog in leven zijn.

Op een gegeven moment was Atlantis een beetje instabiel, anderszins werd het gewoon overspoeld door een vloedgolf. Hier waren de bewoners van Atlantis niet zo goed op voorbereid met hun hoog ontwikkelde technologische beschaving.

De Atlantiërs waren toen naar allerlei gebieden getrokken over de hele wereld, dit zou verklaren waarom die vreemde gedrochten die piramides heten zowel in Amerika als in Egypte voorkomen. Eigenlijk zijn de piramides de eerste vorm van Bauhaus. De Atlantiërs hebben deze piramides dus overal gebouwd, om Bauhaus te propageren.

Als gevolg hiervan begonnen mensen te denken dat kunst toch functioneel kan zijn, het was wonderlijk om te zien dat het zelfs multifunctioneel kon zijn zoals bij Bauhaus. Hoewel de eerste vormen van Bauhaus, waarbij piramides zowel een ingang als een uitgang hadden, al heel functioneel waren, kwam dit bij latere vormen nog meer tot uiting. Zo kwam er een speciale woning die de vorm van een kubus had in plaats van die vreemde vormen van piramides. Door deze vernieuwing konden mensen vanuit 6 verschillende kanten het gebouw binnengaan. Na 1933 trokken veel mensen die hielden van Bauhaus naar de Verenigde Staten. Onder andere Opius Opium, Mies de Rooie, Jozef Galblaas, Lassie Moholie-Nagtjuh en Marcel Bierbreuer propageerden de ideeën van de Bauhaus.

De Hunnebedden in Drenthe en Stonehenge in Engeland zijn mogelijk ook gebouwd door nakomelingen van de Atlantiërs die zich in Noordwest-Europa hadden gevestigd. Zij probeerden de kennis van het oude Atlantis weer terug te brengen. Maar het enige materiaal dat zij vonden hiervoor waren ernorme rotsen. Zij besloten enkele rotsen op elkaar te stapelen, en zo de oudste vorm van abstracte kunst te creëren.

Hall of Records[bewerken]

Voertuigen van Atlantis die ook worden aangedreven op seksenergie.

De Hall of Records is een geheime plaats waar Atlantiërs hun geheime kennis bewaren. Deze kennis is zo geheim, dat hij verborgen moest blijven in deze kamer. Allerlei vreemde sektes zoals de Vrijmetselaars zeggen dat zij die kennis van Atlantiërs nog steeds in hun bezit hebben en op hen overgedragen is. Vrijmetselaars proberen trouwens met hun wereldwijd complot Atlantis weer boven water te krijgen. In werkelijkheid bestaat de kennis van Atlantis uit geile seksrituelen, waarin Atlantiërs en in hun voetsporen nu allerlei sektes, zichzelf bevredigen op manieren waarvan wij liever geen kennis willen nemen. Doordat ze zichzelf zo bevredigen komt er allerlei magische energie vrij, waardoor ze veranderingen kunnen aanbrengen in de materiële werkelijkheid, dit is dus de manier waarop de Atlantiërs hun hoog-technologische cultuur hebben ontwikkeld. Deze Hall of Records bevindt zich in de Sfinx van Egypte, waar de Sfinx hem warm houdt. Ook astronomie was onderdeel van die geheime kennis die dus eigenlijk niet meer geheim is, omdat we gewoon astronomie hebben. Hieruit blijkt hoe slecht de Atlantiërs hun kennis geheim konden houden.


Uitvindingen en geheime kennis die niet met bovenstaande te maken hebben[bewerken]

De Atlantiërs hebben onder andere een eigen soort fiets en vliegtuig ontworpen. Ook hebben ze een eigen radiostation. Andere uitvindingen en vestigingen van de Atlantiërs zijn de luchtfiets, Atlanta Airport, atletiek, de atlas en het Atlas College.

Atlantis in het Nazisme[bewerken]

De zeer intelligente en rationeel-denkende Heinrich Himmler baseerde een deel van het Nazi-mysticisme op Atlantis. De Ariërs kwamen uit Atlantis, dat in de Noordzee lag, en waren dus buitenaardse wezens.

Hij ging in 1939 op zoek naar Atlantiërs in Tibet omdat hij dacht dat ze daarheen waren getrokken. De echte Ariërs zaten daarentegen in Iran (Iraniër = Ariër). Heinrich Himmler was dus de verkeerde kant opgelopen. Toen hij eenmaal aangekomen was in Tibet, kwam hij erachter dat daar dus de verkeerde mensen zaten, want die hadden geen blauwe ogen. Dit viel hem niet eens op, omdat hij nog een tijdje bleef zitten in Tibet. Hieruit blijkt dat hij kleurenblind was.

Voor een serieus artikel hierover: Connectie tussen Atlantis en het Nazisme

Absurde theorieën over Atlantis[bewerken]

Volgens sommigen zou Atlantis eigenlijk Antarctica zijn, maar door een turbomotor aan de onderkant van het eiland is het naar noorden geroetsjt waardoor het nu in de Noordelijke IJszee ligt. Heinrich Himmler heeft dus de Noordzee en de Noordelijke IJszee door elkaar gehaald.

Zie ook[bewerken]

Batter-ei.png Dat dit artikel niet echt een van de beste artikelen ooit is, hoeft niet te betekenen dat het niet alleen gelaten hoeft te worden en geen liefde en aandacht hoeft te hebben. Misschien kan jij dit artikel een beetje meer liefde en aandacht geven?