Barbados

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tweede
Kool2.png

Barbados is het lang vergeten eilandje dat ongeveer 10 000 v.C. onderliep door een harde oorlog met de stadstaat Atlantis.

Geschiedenis[bewerken]

Afscheiding[bewerken]

De enige tekening van Barbados die op de vorm van het eiland kan duiden.

6 miljoen miljard jaar geleden, toen er nog geen dieren waren de dieren nog spraken, was de aarde in de vorm van één supercontinent, genaamd Pangea. De twee delen van Pangea, Oost en West, leefden vredig naast elkaar. Maar toen een van de prehistorische dieren die in heel het land leefden, een voorouder van de mens, was geëvolueerd tot een gevorderde stage wist het Westen al dat deze soort alles zou kunnen verpesten. Dus wilde het van al zijn voorouders van de mens af, en stuurde hen door middel van stormen, nieuwe bergen en vulkaanuitbarstingen naar het Oosten. Maar het Oosten wilde ook niet nog meer mensen. Dus om de toevlucht van de soort van mensen te staken, sneed het zich af van het Westen door een kloof tussen het Westen en het Oosten van Pangea in te maken. Bij dit proces kwam er zo veel zwarte rook vrij, waardoor alle voorouders van de mensen die in het Oosten leefden zwart werden, en die in het verre Oosten zelfs geel. De kloof werd steeds groter, en de laatste twijfelaars waren een paar niet zwart gemaakte voorouders van de mens die nog net in het zuiden van Pangea naar het Oosten gingen. Later werd de plek waar zij naar toe gingen het land Zuid-Afrika.

Tussen het Oosten en het Westen in lag er een klein landje, huis voor een stuk of honderd blanke ver geëvolueerde wezens. Hoe ze eruit zagen is niet bekend, aangezien er toen nog geen spiegels waren. Ze vonden de verdeling van Pangea maar raar en nutteloos. Aangezien ze bij geen van de beide nieuwe continenten wilden horen, besloten ze zelf een continent te maken. Het toekomstige Barbados scheidde zich af van de twee anderen, om daarna een eigen staat te vormen...

Bezetting van Barbados[bewerken]

Het Rijk van Atlantis na de invasie van Barbados.

Na de afscheiding werd de staatsvorm van Barbados een anarchie, waardoor het land heel welvarend werd. Tot er een persoon riep: "En nu is dat gedaan!". Hij werd genadeloos afgeslacht en in de zee geworpen. Het zou alleen een buiten(ei)landse macht kunnen zijn die Barbados kon verenigen. Deze was Atlantis. Atlantis was toen nog een vuile, zeer corrupte staat die nog steeds in de middeleeuwen zat. Of nee, dat klopt niet... In ieder geval, het was geen leuke plaats. Het werd er ook een beetje te klein, en er was geen lol meer aan te beleven. Het was namelijk al helemaal verpest. Dus wilde Atlantis een ander eiland dat ze konden verpesten.

De invasie van Barbados begon 5 miljard v.C., twee dagen later was Barbados van Atlantis. Barbados leefde lange tijd in armoede omdat de Atlantis al hun rijkdommen afpakten. Niemand had echter zin om hier iets aan te doen. Er zou wel ooit iemand anders denken dat het anders moet, waarom zou ik dat dan moeten doen?

De revolutie[bewerken]

Heel veel miljarden jaren lang was Barbados een ex-territoriaal grondgebied, oftewel misbruiklandje, van Atlantis. Tot de Barbadanen besloten dat het welletjes was geweest. Ze wilden onafhankelijkheid. Na een voorstelling in een opera van de hoofdstad genaamd "De stomme van Poseidon" was er onrust tussen de Barbadanen en de inwoners van Atlantis. Ze hadden een meningsverschil over gepastheid van het kapsel van de hoofdpersonage. Het werd een bloederig gevecht.

Over het hele (ei)land braken er rellen uit. Bepaalde steden werden onafhankelijk, en alle mensen die iets te maken hadden met Atlantis werden gescalpeerd en in de zee geworpen. Atlantis had al snel geen macht meer over het eiland. De VNA deed een spoedvergadering om te zien of ze van Barbados een aparte staat wilden maken. Op dat moment hadden ze het wel druk met de zaak van een Joods staatje dat afhankelijk wou worden. Dus werd er snel een beslissing genomen, en Barbados werd onafhankelijk verklaard.

Eerste oorlog met Atlantis[bewerken]

Atlantis liet het hier jammer genoeg niet bij. Twee maanden later landden er alweer troepen in Barbados, alhoewel Barbados toen al een leger had kunnen opbouwen en een staatshoofd had. Deze was Elizabeth II. Het leger van Atlantis wist een deel van het eiland te bezetten, maar niet de hoofdstad. Het Barbadaanse leger probeerde de bezette steden de bevrijden, tevergeefs. De bezettingen in de steden waren hard voor de bewoners, tot er een vredesverdrag werd getekend waardoor Atlantis de helft van het eiland kreeg. De oorlog duurde zes jaar.

Tweede oorlog met Atlantis[bewerken]

De bewoners van de nieuwe Atlantische steden hadden het zeer hard. De Atlantische smaak voor eten en cultuur was namelijk walgelijk. De eenvoudige Barbadanen hoefden helemaal geen grote zuilen, ingewikkelde wetenschap dat alles en iedereen in vraag stelde en heerlijk eten. Het enige wat zij wilden was een klein gezellig krotje, het idee dat alles door een God was geschapen en een papje met graan. Na twee jaar kon de Barbadaanse regering het niet meer aan om zijn bevolking te zien lijden, dus verklaarden ze opnieuw oorlog aan Atlantis.

Atlantis was vastberaden deze oorlog te winnen, en met hun gloednieuwe rechtstreeks uit Griekenland geïmporteerde Trojaanse Paarden waren zij zeker van een overwinning. Barbados had echter wel goede spionnen die snel de oorlogsplannen van de vijand konden achterhalen. Zo woedde de oorlog meerdere decennia zonder dat er echt iets veranderde. Atlantis viel amper aan, en wanneer het dat toch deed dan waren de Barbadanen snel voorbereid door hun spionnen. De Barbadanen dachten dat Atlantis gewoon geen zin had om aan te vallen, maar eigenlijk waren ze bezig met hun geheime superwapen, een wapen dat een heel eiland kon vernietigen te maken. Dit wapen liet de dichtstbijzijnde poolkappen van het eiland smelten, waardoor het eiland onderloopt. Hiermee waren zij al een stuk of dertig jaar mee bezig, maar Barbados wou maar niet onderlopen.

De ondergang[bewerken]

Na tweehonderd jaar van oorlog liep Barbados uiteindelijk onder door een plotselinge vloed. Dit kwam waarschijnlijk door het geheime wapen van Atlantis. Met andere woorden, door Barbados van kaart te vegen, had Atlantis dus de oorlog gewonnen. Alleen was er wel een klein mispuntje. Door de stijging van het waterpeil liep Atlantis ook onder...

Flora en Fauna[bewerken]

Een blik op de prachtige natuurgebieden van Barbados.

De bodem van het voormalige Barbados wordt al lang geteisterd door een koraalplaag. Het verpest het uitzicht en jaagt alle vissen weg. Door het op te blazen en het te vergiftigen proberen de autoriteiten van meerdere landen het probleem op te lossen, tevergeefs. Er leven niet veel vissen in de wateren waar vroeger Barbados lag, een van de enigen is de chemisch bewerkte vis.

Toerisme[bewerken]

Standbeelden van de vroegere bewoners van Barbados, die zijn versteend.

Ondanks het feit dat het eiland niet meer bestaat, gaan er toch jaarlijks een aantal bezoekers naar Barbados. Deze zijn jammer genoeg alleen maar milieuactivisten die het koraal willen inspecteren. Maar eigenlijk zou het best wel een toeristische trekpleister kunnen worden. Het bevat meerdere monumenten onderwater, en de milieuactivisten zijn kostelijk. Ook de versteende lichamen van de vroegere bewoners zijn heel mooi.

 
Amerika (Noord- en Zuid-)

Antigua en Barbuda · Argentinië · Bahama's · Barbados · Belize · Bermudadriehoek · Bolivia · Brazilië · Canada · Chili · Colombia · Costa Rica · Disneyland · Dominica
Dominicaanse Republiek · Equador · El Salvador · Grenada · Guatemala · Guyana · Haïti · Honduras · Jamaica · Koebah · Mexico · Nicaragua · Nuevo Rico · Panama · Peru
Paraguay · Puaruguay · Saint Kitts en Nevis · Saint Lucia · Saint Vincent en de Grenadines · San Theodoros · Suriname · Trinidad en Tobago · Uruguay · Venezuela · Verenigde StatenPotatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
18 november 2013
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.