Bassie en Adriaan

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een portret van Bassie en Adriaan

Bassie en Adriaan zij de twee bekendste Nederlandse terroristen. Zij zijn vooral bekend om hun aanslagen door de EU waar ze puzzelstukjes stalen uit pakketjes.

Bassie

Bassie is het hulpje van Adriaan die zich vaak verkleedt als clown. Om niet op te vallen doet hij alsof hij ook daadwerkelijk een clown is. Dit doet hij door te jongleren met het gereedschap dat Adriaan nodig heeft voor het plaatsen van onder andere bommen en verborgen camera's. Bassie wordt vaak gezien met een rode neus en een dikke buik.

Adriaan

Adriaan is het geniale meesterbrein van het terroristische duo. Hij is tevens degene die de bommen plaatst en de puzzelstukjes laat verdwijnen. Adriaan gaat vaak vermomd als een acrobaat tijdens zijn illegale praktijken. Hierdoor valt hij minder op als hij in bomen of op gebouwen klimt.

De hulpjes van Bassie en Adriaan

Zowel Bassie als Adriaan hebben hulpjes die de aanslagen voorbereiden. De meest bekende hulpjes van Bassie en Adriaan zijn de robot Robin en de hond Lara die beide zeer getalenteerd zijn in elektra. Robin is strafrechtelijk niet vervolgbaar en beweert altijd als Bassie en Adriaan gevangen zijn dat hij de misdaden heeft gepleegd.

De vijanden van Bassie en Adriaan

De Baron in zijn politie-outfit.

Zowel Bassie als Adriaan hebben vijanden. De meest spraakmakende zijn

  • de Baron van Leemhuizen, ook bekend als Baron van Neemweggen,
  • Vlugge Japie,
  • B-1,
  • B-2,
  • B-100 en
  • Ha Ha (Handige Harrie), ook wel bekend als Harry Lonsdale, de achterkleinzoon van Adolf Hitler. Werd in 2004 koninklijk onderscheiden voor zijn aandeel in de aanslag op een moskee.

Zij hebben zich allen gericht op het opsluiten van Bassie en Adriaan omdat zij een gevaar zijn voor de bevolking. Helaas moeten zij Bassie en Adriaan altijd vrijlaten omdat Robin telkens weer de schuld op zich neemt.

Grote Aanslagen

Er zijn diverse bekende aanslagen van Bassie en Adriaan geweest. De bekendste is waarschijnlijk het EU-puzzeldrama. Bassie en Adriaan reisden illegaal door ieder EU-land en haalde daar puzzelstukjes uit puzzelpakketjes die ieder verpakt waren in bruin papier.

Een ander groot drama was het Sleutelcomplot. Bassie had een sleutel gestolen van een kluisje op het Centraal Station van Utrecht met daarin diverse goudstaven. Tot op de dag van vandaag zijn de goudstaven spoorloos.

Een derde, maar vergeten aanslag, was dat zowel Bassie als Adriaan liedjes zongen uit grootmoeders tijd. Heel veel mensen konden niet op tegen dit kattengejank en stierven aan een acute hartaanval of raakten zwaar gewond aan hun oren.

Bassie en Adriaan hebben vele bekende gebouwen in Europa en de Verenigde Staten opgeblazen. De Eiffeltoren, de Big Ben, het Vrijheidsbeeld en nog vele andere. Circus Wikipedi is door de twee opgeblazen, en ze zijn nog nooit gepakt omdat ze niet op één plek blijven maar steeds doorreizen met een circus. Later zijn deze gebouwen met blokjes kaas herbouwd

Zie ook

Tralies.jpg Mensen die je niet in een donker steegje wilt tegenkomen

A.A.P.J.E.S. · Algemene Internationale Vernietigings Dienst · Al Gore · Alfred Jodocus Kwak · Antic Cafe · Baks
Bassie en Adriaan · Beesie Wouterse· De Neus · Eddy Wally · Garfield · Hans Teeuwen · Jan van Speijk · Luis Figo · Marco Borsato
Marco van Basten · Mario · MI6 · Mohandas Gandhi · Nelson Mandela · NERF · Osama bin Laden · Pedobeer · Piet Piraat
Pikachu · Plafondkat · Saddam Hoessein · Samira · Schnappi · Sinterklaas · Spekkerd · Ultra Terror Oosterhout · Wally