Beginnetje

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dit beginnetje bevat profaniteiten, leugens, majesteitsschennis en oneerbiedige brutaliteiten

Alle begin is in principe dus moeilijk. Da's logisch.
~ Johan Cruijff over beginnetje

Een architectonisch beginnetje.

Een beginnetje betekent dat de auteur één briljant idee had en verder helaas niets. Toch wordt het idee gepubliceerd, in de hoop dat meer geïnspireerde geesten er vervolgens iets behoorlijks van zouden bouwen.

Gelieve de oproep "even wachten, werk in uitvoering" niet al te letterlijk te nemen. U kunt namelijk wachten tot u een ons weegt: als het van de initiële auteur moet komen zal er nooit nog één letter aan het beginnetje worden toegevoegd.

Dat kan hij of zij ook niet, anders had hij/zij dat wel onmiddellijk gedaan. (Een uitzondering hierop is wanneer de auteur daadwerkelijk onderbroken wordt, bijvoorbeeld wanneer de baas plots achter zijn rug staat).

Beroemde beginnetjes[bewerken]

Hoe vaak is in de geschiedenis niet voorgekomen dat een schrijver een geweldig idee had en na het opschrijven van de eerste zin totaal vergat waar het over ging? Hoe veel geniale werken zijn ons hierdoor niet bespaard gebleven? Hieronder een paar van die beginnetjes.

  • "Ik ..." - was het eerste en het laatste dat ene Jan Cremer ooit schreef.
  • "Er was eens een ..." - Prullenbakken vol met dit ene halve zinnetje vormden de grondstof voor "De Onvoltooide Sprookjes van Hans Christiaan Alzheimer".
  • "Morgen wordt het ..." - Piet Paulusma z'n normale beginzin. Daarna verstaat niemand hem meer.

Nu weet ik even niks meer. Het is te kort he? Binnenkort ga ik verder...

Dit artikel bevat onvoldoende informatie, hier kunnen wij niets mee. Wij hopen dat iemand dit zal uitbreiden, want wij vinden het onderwerp van zeer groot belang en zouden er graag meer over te weten komen. Hp aivd logo.gif