Belspellologie

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
No Wikipedia.png
De zogenaamde experts van Wikipedia hebben zelf geen artikel over Belspellologie. Gelukkig hebben wij er wel een.
De faculteit Belspellologie van Harvard

Belspellologie is een studie die zich bezighoudt met het bestuderen van belspellen. Het is een poepsimpele zeer moeilijke wetenschap die alleen door een elitegroep mensen mag beoefend worden.

De Geschiedenis[bewerken]

Piet Uyttebroeck

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is deze wetenschap ouder dan het begrip televisie. Het ontstond tegelijk met de allereerste radio-experimenten, en had toen al evenveel belangstelling als het nieuws[1], zij het dan bij een verschillend publiek. Er zijn ook mensen die beweren dat belspellen ouder zijn dan de telefoon, maar zij dwalen.

De Beginjaren[bewerken]

Belspellologie is uitgevonden door de Nederlander Piet Uyttebroeck in 1920. Hij was zo gefascineerd door de belspellen op de allervroegste radiozenders, dat hij 20x per dag belde. Hij was echter zo verbaasd dat hij op 5 een jaar tijd maar één keer in de uitzending was geraakt, dat hij dit ging bestuderen.

Onderzoek[bewerken]

Na jaren van observatie slaagde hij er in een breipatroon ontdekken. Nu wist hij precies wanneer hij moest bellen om in de uitzending te geraken. Het grote probleem was dat hoewel hij steeds in de uitzending geraakte, hij nog geen enkel juist antwoord had kunnen geven. Hij trok zich terug in zijn kartonnen doos huis voor verder onderzoek. Na jaren lang elk belspelletje te analyseren had hij het eindelijk door. Hij belde weer en geraakte (tot niemands verbazing) direct in de uitzending. Hij gaf zijn antwoord, en won meteen de hoofdprijs.

Stichting vd faculteit[bewerken]

De faculteit heeft maar één aula, maar wát voor één!

Hij ging zo nog even door met bellen en werd schatrijk. Hij wilde dit echter niet voor zichzelf houden, dus trok hij naar Rotterdam om het daar te onderwijzen. Daar werd zijn idee echter geweigerd. Ze zeiden hem dat zelfs Mofrika niet geïnteresseerd zou zijn. Daar zat wel wat in, hij moest ergens naar toe gaan waar de mensen nog dommer waren: USA. Hij ging naar Harvard en daar werden hij en zijn idee met open armen ontvangen. De faculteit Belspellologie was een feit !

Televisie[bewerken]

Met de komst van televisie in de jaren 30 kon Uyttebroeck zijn onderzoeksveld verbreden, aangezien er nu ook visuele elementen begonnen mee te spelen, waar tot dan de vragen beperkt gebleven waren tot onderwerpen die louter met woorden konden omschreven worden. Uyttebroeck maakte ook nog het fenomeen kleurentelevisie mee, en stelde zijn pensionering nog maar eens uit.

Ontdekkingen van de faculteit[bewerken]

  • Het IQ van alle deelnemers op 1 dag = 52
  • Indien de belspelpresentatrettes een jurk met een diepe decolleté dragen, wordt er voor 90% gebeld door mannen, voor 10% door lesbiennes.
  • Als je belt is de kans 1 op 10000 dat je in de uitzending geraakt en 1 op 10000000 dat je het antwoord nog juist hebt ook.

Notenbalk[bewerken]

  1. Of, zoals men dat toen noemde, het gesproken dagblad.