Benelux

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De vlag van de Benelux.

De Benelux is een geheim verbond, bestaande uit:

Het doel van de Benelux is om de landen te verenigen en zo uit de schaduw te komen van de andere Europese landen. Lukt dit, dan wordt de hoofdstad Brussel, worden de dialecten verbannen, om zo de vier talen Nederlands, Frans, Fries en Luxemburgs sterker te maken en zal de Euro opgedrongen worden aan alle steden die een plaatselijke variant hebben verkozen.

Geschiedenis[bewerken]

Ontstaan[bewerken]

In de 16de eeuw probeerde Guillaume I, prins van Sinaasappelië een superstaat maken van de Nederlandse Landen, waar Sinaasappelië toen ook bij hoorde, en Griekenland. Maar toen hij werd opgehangen door Ine-Klaas Nico-Eli-Eduard-Mario Word-Grapen de Serjeus, gaven deze landen elkaar de schuld en viel het jonge Koninkrijk der Nederige Landen uiteen. Guillaume's zoon startte een verbond, het Goede Licht. Maar omdat hij het een beetje een smeuïge naam wilde geven, vertaalde hij dit naar het Latijn; Bene Lux. Later is deze naam veranderd in Benelux.

Bekendheid[bewerken]

Na al die eeuwen compleet onbekend te zijn, werden ze in 1999 ontdekt door een Australische spion. Aangezien bekendheid bij de AIVD toch niet lang zou uitblijven, vertelde een lid OnNieuws over de doelen van de organisatie. Tegen alle verwachtingen in werd de organisatie niet verboden. Sterker nog, de drie bovengenoemde landen werden zelf lid. Alleen Griekenland, dat inmiddels een republiek was geworden, bleef achter. Waarom is niet bekend. Door de macht van de nieuwe leden werden wel wat veranderingen in de doelen doorgevoerd. Zo was het eerst de bedoeling, net als Guillaume wilde, Griekenland mee te nemen, één taal voor het nieuwe land te maken en oorlog te verklaren aan Spanje.

Nu[bewerken]

Zoals eerder gezegd, de belangrijkste leden van de Benelux zijn dus de staatshoofden van de drie landen. Waarom deze drie dus nog niet verenigd zijn is voor leken onduidelijk. Maar zoals mensen met een beetje verstand van het Nederlandse sauvenisme weet, gaan Nederlanders niet akkoord met het idee dat Brussel de hoofdstad wordt. Ook wil de Europese Unie niet dat Frankrijk een concurrent krijgt en dat Mofrika bij een eventuele Derde Wereldoorlog geen Fall Gelb, Rot en Pimpelpaars nodig heeft om de landen te annexeren, maar dat ze in één keer over de lage landen heen kunnen Blitzkriegen. Deze laatste zorg is echter ongegrond, tenzij op 21 augustus gele, radioactieve, hersenspoelende sneeuw valt. En als dat gebeurt, zal Piet Paulusma ons waarschuwen. Doch de EU wil het zekere voor het onzekere nemen en ligt daarom dwars.

Leden[bewerken]

De meest prominente leden zijn natuurlijk Janus Petrus Bak Ellende IV, Filip Dewinter en uhh... de Luxemburgse hertog. Leden die afstammen van de oude garde zijn o.a. Guillaume van Sinaasappelië XI, de elfde prins van de boomgaard in Frankrijk, El Greco, de verbannen koning van Griekenland, Sophia, omdat de Benelux in ruil voor haar hulp bij het slagen van de missie haar bovenste stukjes zal teruggeven en PSV, omdat de lol er na 3 kampioenschappen er toch wel af is.

Taakverdeling[bewerken]

Er is natuurlijk een duidelijke structuur nodig om zo'n groot doel te bereiken. Dus ook deze geheime orde is er een taakverdeling.

  • Propaganda --> De staatshoofden van de drie landen moeten een goed woordje doen voor de unie en belachelijke verkiezingsbeloften doen om te zorgen dat ze staatshoofd blijven.
  • Informatie --> Sophia moet via de Oncyclopedisten informatie inwinnen, want de staatshoofden mogen dit niet doen van de EU.
  • De clubkas --> De prins van Sinaasappelië en de onttroonde koning van Griekenland moeten voor het geld zorgen via hun belastingsinkomsten.
  • Media --> De minder prominente leden moeten de aandacht van de media zoeken via de sluwste wegen. Zo kochten ze ooit een keukenzaaak om om te zeggen "Wij zijn de grootste van de Benelux." Hierop kwamen er honderden journalisten naar de keukenzaak om te vragen wat de Benelux was. De journalisten moesten betalen, dus de organistaie sloeg twee vliegen in één klap.
  • Vlag --> Momenteel heeft de Benelux een verouderde vlag. Hij stamt nog uit de tijd dat Sinaasappelië en Griekenland nog mee zouden doen (de boomgaard Sinaasappelië is nu eigendom van de Franse Republiek) en bovendien draagt het nog de onverkorte naam. Er zijn al een paar ideeën geweest, maar daarop heeft tot nu toe altijd iemand zijn veto op losgelaten.
  • Andere --> Daarnaast zijn er kleinere projecten die worden gedaan door onbekende leden. Sommige zijn geheim, andere niet.

Aanhang[bewerken]

Het aantal mensen dat voor een Drie-Unie is. NBL (Nota Bene Lux:) er is een aanhang van 55% in alledrie de landen nodig om de Benelux te kunnen stichten.

Nederland België Luxemburg Totaal
22% 89% 67% 45%

Zoals je dus kunt zien moet er nog flink wat werk verzet worden voor we gratis naar Gent kunnen bellen...
Wat ook te zien is, is dat veel Belgen voor de nieuwe staat zijn. Dit is merkwaardig, aangezien de Vlamingen en de Walen altijd met elkaar ruziën. Hier zit vast een addertje onder het gras... In Nederland is er, om eerder genoemde redenen weinig behoefte aan een vereniging met de Belgen. Amsterdammers en Rotterdammers kunnen niet eens door één deur, laat staan hen en Limburgers, laat staan hen en Belgen.

Oplossing[bewerken]

De drie staatshoofden denken al na over het probleem dat de Nederlanders niet één willen zijn met de andere, weer eens een bewijs dat ze zich onterecht superieur voelen tegenover de anderen. De Luxemburgse hertog heeft voorgesteld Nederland uit het verbond te gooien, maar daar wil Dewinter niet aan.

Enfin, het zal dus nog wel even duren voor sinaasappelleeuwen en roodduivels in het zelfde dierenvoetbalteam zitten. Tot die tijd kunnen we altijd nog onze hoop vestigen op de Oncy, de enige plek waar Nederlanders en Vlamingen in harmonie schrijven.

Zie ook[bewerken]

Bouncywikilogo.gif
Voor de uilskuikens die de afgelopen eeuwen onder een rots hebben gelegen zonder krant of Twitter, heeft Wikipedia ook een artikel over: Benelux.