Bevrijdingsdag

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
WE ZIJN VRIJ WOEHOEEEE!!!

Biertje?
~ Kapitein Overduidelijk over bevrijdingsdag

Bevrijdingsdag is een Nederlandse feestdag die gevierd wordt op de 5de dag van mei omdat veel mensen dan een dag bevrijd zijn van hun stomme baan of school. Vooral ambtenaren, scholieren en studenten hebben op 5 mei een vrije dag. In de particuliere sector moet men meestal gewoon werken omdat een mens natuurlijk niet langer vrij is zodra hij bij een corporatie gaat werken. Door het land heen zijn er dikke gratis festivals, alle hippe artiesten komen langs en het is echt vet gezellig en goed voer voor je instagram account: heb je al besloten welk filter je gaat gebruiken voor de verplichte "Wat hebben wij het leuk!!!" groepsfoto?

Bevrijdingsdag door de jaren heen[bewerken]

Bevrijdingsdag wordt al heel lang gevierd, mijn opa deed het ook al. De festivals waren vroeger echt supersaai enzo, met van die mannen met snorren in malle pakjes en fanfare's en al die handel die oude mensen interessant vinden. De dag voor bevrijdingsdag is wel echt superstom, want dan moet iedereen stil zijn enzo en dat is helemaal niet leuk want dat is echt stom. Opa vertelde mij dat hij vroeger naar allemaal toespraken over dode mensen enzo moest luisteren en dat zijn vader dan helemaal deed alsof het belangrijk was enzo, echt chill dat dat niet meer gebeurt want het was saai en stom en bevatte noch drugs noch videospelletjes. Echt iets van voor het millennium toen iedereen nog in zwart wit en sepia leefde. Tegenwoordig is het echter superleuk en kunnen alle onwetende jongeren gratis naar een festival om daar dronken te worden en te doen alsof het ze iets kan schelen. Het is echt supervaag maar de artiesten gaan altijd praten over vrijheid en dat het niet vanzelfsprekend is enzo, terwijl het toch duidelijk lijkt dat terwijl ik 4 XTC pillen mijn mik in dauw dit me echt niks kan schelen. Tegen een uur of 6 ofzo komt er dan zo'n duf politiek persoon die verkiezingen moet winnen ofzo en die houdt dan een saai verhaal terwijl ik schuimbekkend op de grond lig vanwege de slechte pillen. Echt vet man, volgend jaar weer? HELEMAAL NAAR DE KLOTUUUHHH!

Bevrijdingsfestivals[bewerken]

Festivals zijn echt zóóó leuk, álle hippe mensen gaan erheen en zetten er foto's van op hun Facebook!!! Iedereen is zo lief en gezellig enzo, en er zijn alleen maar mooie mensen omdat alle lelijke mensen lekker thuis blijven. De festivals zijn gratis en er zijn echt superhippe artiesten zoals Di-Rect en Miss Montreal en allemaal andere 'artiesten' die ik alleen maar ken omdat andere mensen hen kennen. Echt superfijn en superlief is iedereen! De lucht is blauw en alles is fijn en leuk enzo en onze generatie heeft toch nooit ergens voor moeten werken dus waar maken we ons druk over hé?! Ik neem nog een wit wijntje hoor lieverd want het leven is goed en ik hoef nergens echt voor te strijden!!! Terwijl al die ouwe mensen gister lekker in een cirkeltje depressief stonden te doen is het nu onze beurt!!!

Zie ook[bewerken]