Bij

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Honey bee flying md wht.gif

Bij de bij valt vrij wijnig weinig bijzonders te beschrijven, maar de bijen zijn desondanks het ultieme fundament voor het leven en volgens enkele bijgelovigen - waaronder Albert Einstein - het antwoord op het leven (dus niet 42, volgens enkele Ruimtekampeerders), want, zo stellen zij:

 
 
Zonder bijen, geen leven
 

 

—Quod Erat Demonstrandum


Liefdesleven[bewerken]

Zonder bijen, geen leven, zonder bloemen, geen bijen. Ergo, zonder bloemen geen leven en zonder leven geen u en ik en zonder dit had u niets om te lezen over bijen .
Een heldin van het volk, helemaal bepoederd en vergeild

Bijen zijn enorm vergeilde dieren die elke bloem die ze tegenkomen betasten en daarna met hun tong bevredigen. De bijen krijgen dan een bepoedering met het gele stuifmeel. Dit allemaal in het kader van de normale nectarophaling, een soort huisvuilophalingsdienst. Coïtus interruptus, het zogenaamde voor het zingen de kerk uit gaan, kan enkel gebeuren als er op illegitieme manier gebeten wordt in de bloembladen, waardoor nectar, het sappige lustvocht, vrijkomt zonder langs het gele poeder te moeten komen,dit staat ook bekend onder dumpster diven en wordt bestraft met een vermindering in nakomelingen. Dumpster diven loopt niet uit tot een bevruchting van de bloem. De eerste categorie bloemengewoel is de zogenaamde "onbevlekte" ontvangenis, hier komen dan nazaten uit voort en wordt lustig met stuifmeel gestrooid, een teken dat de bloem geil en hitsig is. Bij de onbevlekte ontvangenis is de vader - zoals altijd - spoorloos, en heeft de moeder met de kinderen achter gelaten. Dit gebeurt enkel via legitieme nectarophaling, tenzij de bloem tweeslachtig is en zichzelf - opgewonden van haar eigen en al die bijen - per ongeluk bevrucht, zoals in het normale leven de economie dat doet. In de Nederlandse taal staat dit misdrijf bekend onder het gezegde: "De bloemetjes en de bijtjes".

Dumpster diven, het langs achter pakken van de bloem, is strafbaar, ook voor hommels

Werk[bewerken]

De mens in traditionele kledij wanneer deze handel wenst te drijven met de bijen over een afgesproken bedrag en hoeveelheid.

Er is nog nooit een bij aangetroffen zonder werk - iets waar met vanzelfsprekendheid in de Sovjet-Unie over gesproken werd tot 1985. Bijen zijn dan ook niet voor niets rassocialisten, hoewel ze altijd onder het gezag van een superieure dictatresse van een Koningin staan, voor wie de bijen slavenarbeid moeten verrichten.

Als standaard werk fabriceren bijen nektar, die ze verwerken tot honing. Bijen zijn sinds de Vrede van Versailles de enige dieren die honing kunnen en mogen produceren en leveren aan de mens, die altijd een trouwe klant is geweest.

Leven en dood[bewerken]

Bijen zijn vredige dieren zolang zij maar met rust worden gelaten. Indien een bij wordt lastiggevallen, wordt de bij à la kamikaze een zelfmoordterrorist die zijn leven opoffert om zijn vijand te doden met een genadeloze steek. De bij sterft hier direct bij, omdat na de steek de ingewanden tezamen met de angel als het ware als een kurk uit een fles door middel van een kurkentrekker uit het donzige lichaampje wordt getrokken. Een ontwerpfoutje tijdens de evolutie, wordt aangenomen.

Heden ten dage neemt de bijenpopulatie zienderogen af. Naast de vele zelfmoordaanslagen zijn er meer dode bijen te betreuren dan dat er eigenlijk zelfmoordaanslagen door bijen zijn, wat kan duiden op een genocide van Moeder Natuur die alle bijen verziekt met een ernstig virus, of op de mens die iets gedaan zou hebben (de mens krijgt immers overal de schuld van).

Verwarringen[bewerken]

Op het eerste zicht[bewerken]

Verkrachting? Nee, is cultuur!

De bij dient niet verward te worden met het minderwaardige broertje de hommel die bijna op de bij lijkt door gelijkende kleuren en lichaamsbouw. Evenmin heeft de bij iets van doen met de wesp, die weliswaar ook dezelfde kleuren heeft, maar wel in tegenstelling tot de bij zo vaak kan steken als mogelijk, aangezien wespen geen angel hebben in de vorm van een harpoen. Hetzelfde geld voor zweefvliegen, die angelloos door het leven gaan en heel hun reputatie te danken hebben aan verwarringen met hun giftige lookalikes (bezie ook de foto).

Bijwerkingen[bewerken]

Verwarringen bij het lezen van homofone woorden of woorddelen kunnen in automatische computervertalingen tot hilariteit worden herschapen, zeker wanneer bij en bij in verschillende context worden gebruikt. Bijvoorbeeld:

Bij het lezen van dit voorval in de laatste bijdragen, sloeg ik bij wijlen achterover van het lachen: "Het bijtje zoefde me van nabij, mij bijna van een flinke steek voorziend. Omstaanders, van dichtbij daar aanwezig, konden zich niet bijhouden van het lachen tijdens mijn omzwaaiingen en vervloekingen jegens de vliegende Arthropode. Bij nader inzien bleek het een bijzonder geval: een zweefvlieg met een bijenkostuum. Op dit moment kwamen ze niet meer bij van het lachen, mij verbijsterd latend van de schrik te bekomen; bijkans gestoken door een blinde bij. Blij dat dit over is. "

Wist je dat...[bewerken]

  • ...Oncyclopedisten zelf bezige bijen zijn?
  • ...ondanks hun zelfmoordaanslagen toch hun leven lang zich in of rondom een cellencomplex bevinden?
  • ...blije bijen bij bijten bij bijblijvende bijen blijven bijlen?
  • ...'bij' geen bijvoeglijk naamwoord is?
  • ...'bij' wel een bijwoord is in een bijzin, maar 'wesp' geen wespwoord in een wespzin?
  • ...je de bij niet de bijbel moet aanbinden?
  • ...bijen graag korfbal spelen?
  • ...er een geloof bestaat dat werd gesticht door een bij?

Zie ook[bewerken]

Bijen[bewerken]

Bijgerelateerd[bewerken]

Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
21 maart 2016
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.