Bobba

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Ja godverdebobba
~ een boze speler over Bobba

Zulke woorden tolereren wij hier niet!
~ Een sysop over hierboven genoemde de speler

Bobba is het enige geloof en tevens de oppergod in het Habbo Hotel het wordt door bijna elke gebruiker vereerd en zo niet, dan wordt je uit het hotel gezet.

Het ontstaan van Bobba[bewerken]

Op een dag bedacht een 13 jarige in Habbo Hotel dat het een beetje saai was zonder geloof, hij besloot om een geloof te bedenken. Hij noemde het geloof Bobba. Bobba staat voor Bijzonder Onintelligent bijdehand en Buitengewoon Asociaal dit moest de gemiddelde mens in het hotel vertegenwoordigen. Toen de jongen het idee had uitgewerkt stuurde hij het op naar de manager. Die vond het een zeer goed idee, zo goed zelfs dat hij meteen besloot om het hele idee te financieren. Alleen was daar geen geld voor omdat het hele budget was opgegaan aan de nieuwe lay out van het hotel (want wie houdt er nou niet van marmeren vloeren?). De manager besloot, omdat iedereen een mobieltje heeft, een nieuwe bel service in te voeren, kinderen konden vanaf nu bellen naar de manager van het hotel om vervolgens de pinpas van hun ouders op te sturen plus de code zodat ze al hun ouders hun geld konden inwisselen voor nep geld genaamd Habbo Credits. Dit plan werkte in het begin erg goed, want wie wil er nou niet echt geld omruilen voor nep geld? echter kwamen de kinderen erachter dat je met de credits helemaal niks kon behalve grasmatjes kopen en gokken voor nog meer credits.


Dit is de almachtige Bobba!

De tempel[bewerken]

Voordat de ouders naar de rechter stapte was het al te laat want al het geld was al opgegaan aan de financiering van het geloof. De manager gaf de 13 jarige een lolly en 500 euro contant inruil voor het Bobba concept, de 13 jarige vond dit best en besloot om het geld aan te nemen en de lolly weg te gooien. De manager besloot om als eerste om een grote tempel te laten bouwen op de 6709-de verdieping van het hotel geheel gewijd aan Bobba. De aanleg van de tempel duurde in totaal 4 weken, toen moesten er nog gras matjes in worden gelegd en een kunstmatige waterval en dan kon de pret beginnen. toen alles af was begonnen de eerste spelers te verschijnen in de tempel, ze moeste eerst wel 10 credits entree betalen om naar binnen te mogen. In de tempel was een bid plek, een groot beeld ter eren van Bobba en een Capelle voor de bewoners om in te trouwen (voor 600 credits).


Uitbreiding van het geloof[bewerken]

Toen het geloof al bij menig bewoner populair was en veel mensen zich al hadden bekeerd besloot de manager om een heel team samen te stellen om het geloof (nog) populairder te maken.

Het team besloot om een bijbel uit te brengen genaamd "Bobba, voor iedereen" van 500 pagina's. ze probeerde voor iedereen wel iets leuks erin te zetten zoals:

"gij zult iedere dag 4 maal een uur online komen". en "gij zult minimaal 1 maal per maand minstens 5 euro doneren aan onze superieure manager". of "gij zult niet de chat vol spammen en niet Bobba's naam misbruiken door middel van krachttermen zoals, GODVERDEBOBBA! of BOBBAZOOI!".

Er stond ook in dat mensen verplicht zijn om een schilderij en beeldje van Bobba aan te schaffen voor 50 euro per stuk. De Bobba-Bijbel verkondigde ook dat het verboden is om het woord Bobba te koppelen aan scheldwoorden zoals K*tbobba of t***ngbobba.


Het team besloot ook om kerken neer te zetten in andere landen onder de naam Jehova, deze moesten er voor zorgen dat ook andere landen het geloof in de gaten kregen. Om het geloof aan de man te brengen werden er domme luie vrijwilligers vriendelijke vrijwilligers in gezet om langs de deuren te gaan met een brief en een bij behorende rekening, want de brieven betalen zichzelf niet. dit werkte ook erg goed, zo goed dat mensen spontaan geld gingen doneren aan het geloof.

Tegenwoordig[bewerken]

Tegenwoordig is het geloof alleen nog populair in Habbo Hotel, dit neemt niet weg dat het nog steeds zeer populair is bij de bewoners van het hotel. In bijna elke vestiging is er wel een bid plaats. In de oorspronkelijke vestiging is er nu al een 4de tempel gebouwd en er is al een 3de druk van de Bobba-bijbel verschenen. Er schijnen plannen te zijn om samen met het CDA een politieke partij op te richten genaamd de BDA. Ook al is het hoogtepunt bereikt van het geloof blijven er elke dag mensen bekeren tot het geloof en waarneer dit op zal houden? Bobba mag het weten.

Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
7 oktober 2013
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.


Zie ook[bewerken]