Censuur

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Censuur is het selectief doorlaten van informatie, bijvoorbeeld door wegstrepen van stukjes tekst zodat mensen het niet kunnen lezen. Het is vooral bedoeld om dingen staatsgeheim te houden. Veel mensen zijn hierop tegen. Dit is omdat zij willen weten wat er dan allemaal staat.

landen die censuur gebruiken[bewerken]

China[bewerken]

Die zijn door China dus opgepakt en geëxecuteerd

China is de koploper van het censuurgebruik. De Chinezen zijn daar uitermate trots op. Zij hebben dan ook veel (staats)geheimen. Bijvoorbeeld dat ze elk jaar de helft van de bevolking uitroeien . Of de plannen om Japan en Mongolië te veroveren. De communistische regering vindt dat het zo mag blijven.

Sovjet-Rusland[bewerken]

De geweldige Bolsjewieken die het communisme en Sovjet-Rusland stichtten, willen dat de mensen niet weten hoe geweldig het is in de westerse wereld. Daarom gebruiken zij die zwarte balkjes. Uitermate saai, maar het volk weet niet beter en het kan ook niet minder beter.

What a Country[bewerken]

Een mooi voorbeeld van censuur

Yup, ook Amerika gebruikt censuur. Met name de FBI,geheime federale organisatie in de VS. Eigenlijk weten we dat allemaal, maar de FBI durft dat nog steeds te ontkennen. Het is namelijk slecht als men weet wat er echt gebeurt. Ze doen bijvoorbeeld heimelijk in hun huizen cocaïne verbouwen, en voor de mensen zou dat niet goed zijn te weten.

Zie ook[bewerken]

China
Rusland
Verenigde Staten
Communisme
FBI

Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
29 december 2014
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.