Confessionelen

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
God houdt van dit artikel

Hij die Hemel en Aarde geschapen heeft, liet Zijn Alziend Oog op deze pagina vallen. En Hij zag dat het goed was, en zegende deze Pagina.
Creation of the Sun and Moon face detail.jpg
Confessionele propaganda van vroeger met de blijde boodschap: "Jezus Christus houdt van U!".

De confessionelen zijn zeer simpele mensen die de politiek in gaan en tegelijkertijd in God geloven. De confessionelen, ook wel het Externe Links genoemd is in de loop der jaren steeds harder gaan krimpen. Zij behaalden hun hoogtepunt in 1848, en hun dieptepunt vandaag omdat men er eindelijk na al die jaren achter komt dat de kerk niet in de staat thuis hoort. De confessionelen worden door de Socialisten ook wel gekenmerkt als volk dat niets anders doet dan geloven in onzin en volk dat geen reet uitvoert, omdat de confessionelen altijd God als "schuldige" zien, en dat zij er niets aan kunnen doen aangezien God altijd doet wat Hij wil omdat hij nu eenmaal zo van ons houdt.

Geschiedenis[bewerken]

Vroeger, was daar de messias van de confessionelen, en voor andere mensen die in God geloofden, namelijk Jezus. Jezus was de originele schepper van het confessionalisme en riep het volk toe dat hij de zoon van God was en dat hij gekomen was om het volk te redden van de net niet, maar toch zo ongeveer liberalen. Dit alles om de propaganda nog enigszins kloppend te houden. Veel mensen volgden Jezus, maar toentertijd had men nog nooit van Twitter en democratie gehoord, waardoor het zinloos was. Alles viel weer uiteen en men kon weer opnieuw beginnen.

Iets minder vroeger, geloofde bijna iedereen in God en had men nog geen regering, en werd alles en iedereen geregeerd door een koning. De koning werd echter minderwaardig en werd er een regering uitgevonden met mensen die over hun gebied gingen regeren. Nog steeds geloofde bijna iedereen in God. De eerste politieke partij ooit was dan ook een confessionele partij. Het was dan ook geen wonder dat ze zo groot waren in de peilingen. Alles werd via God gedaan. Iedereen ging massaal naar de kerk om het land en hunzelf een goede tijd te wensen.

Weer iets minder vroeger, kwam Fah Tsun die voor zijn propaganda De enige God die er is speelde. Deze rol mislukte waardoor veel confessionelen erachter kwamen en het idee kregen dat God niet bestaat. Sindsdien ging het neerwaarts met de confessionele partijen en raakten deze op een gegeven moment in de problemen, omdat men de confessionelen voor gek gingen verklaren.

Niet zo heel vroeger, was daar Peter R. de Vries die een reportage maakte over het confessionalisme met alle rituelen en gebeurtenissen die zich voordeden, vlak na het begin van de eenentwintigste eeuw. Het resultaat was schokkend: confessionelen bleken volgens zijn rapport bijna niets uit te voeren omdat ze beweren dat God dit alles doet, om zo niets te hoeven doen, in het achterhoofd dat God alles kan doen wat Hij wilt. Toch doen ze wel wat, al is het alleen maar bidden voor een goede afloop om na afloop daarvan weer rustig te kunnen slapen op zondag de rustdag. Hierdoor brak de confessionele partij nog verder af.

Nu, zijn de confessionele partijen zo goed als dood. Een lichtpuntje is wel dat de CDA, een deels confessionele partij voor een lange tijd geregeerd heeft. Zelfs in de eenentwintigste eeuw nog o.l.v. Balkenende. Nu stort de CDA ook zelfs in met de opkomende oppositie die de confessionele partij nog verder voor gek zet, al zijn ze nog in de coalitie en hebben de ChristenUnie en de SGP er weinig last van.

Ideologie[bewerken]

Een confessioneel persoon is qua ideologie erg simpel doch ingewikkeld. Het is op zich al ingewikkeld genoeg dat er nog steeds confessionelen zijn, maar dat terzijde. Iemand die confessioneel is, denkt in de naam van God. Deze gelooft ook in God (de Protestanten ook, alleen is hun god Jezus), en spreekt ook namens en over God. Het bewijs is echter geleverd in 1901 dat er twee confessionelen namens God iets compleet anders spraken wat de geboorte van twee kampen, de Katholieken en de Protestanten betekende, en dus ook de verzuiling. In 1903 spraken er echter 8 mensen iets totaal verschillends waardoor er twijfel kwam of alles wat de confessionelen wel waar was. Hier kwam men echter niet uit, maar men wist wel dat de confessionelen gericht waren op een communistische dictatuur omdat er volgens één richtlijn gedacht mocht worden, wat nooit echt lukte.

Kenmerken[bewerken]

Katholieken zijn racisten. Dat heeft echter niets met dit onderwerp te maken. Wel met Katholieken, maar het is tenslotte God zijn schuld. Dat heeft weer wel met confessionalisme te maken.

Een typisch kenmerk van een confessioneel persoon is, dat deze alles als een simpel probleem ziet. Daar zit echter een ingewikkeld deel aan, maar de uitleg daarvoor volgt hierna. Bij een willekeurig ongeluk, zoals een aardbeving bij Haïti of Japan spreekt een confessioneel persoon over God, dat God dit zo gewild heeft. Zaak gesloten, niets meer aan doen, terwijl de Liberalen de mensen aldaar de schuld geven en de Socialisten in paniek raken en de rijken de schuld geven, wanneer de liberalen op hun beurt de Socialisten als minderwaardig en idioot gaan zien. De confessionelen zijn daarentegen niet geïnteresseerd. Zij geloven dat God de Aarde binnen 7 dagen geschapen heeft en dat alles wat er gebeurt volgens zijn wil zal gaan gebeuren. Maatregelen hoeven volgens confessionelen niet te komen omdat God alles zelf bepaalt wat er zal gebeuren. Om het wat ingewikkelder te maken, werden de confessionelen zodoende als hierboven beschreven opgedeeld in twee kampen:

  • De Katholieken
  • De Protestanten

Om bij het onderwerp over een aardbeving te blijven geven wij nu een aantal voorbeelden om daaruit de verschillen te gaan vissen over hoe Katholieken erover denken en hoe Protestanten erover denken.

De aardbeving. Laten we nu met zijn allen naar God bidden, en vragen om een goede afloop. Dan zal alles wel goed komen en kunnen we nu vredig gaan slapen!
~ Een katholieke confessioneel.

De aardbeving is de schuld van God. Hij heeft het zelf gedaan! Nou ja, de aardbeving komt eigenlijk van die platentektoniek, maar dat heeft God ook gedaan! God heeft alles gedaan! Hij is een topcrimineel en massamoordenaar! Niemand weet wanneer hij weer zal toeslaan, maar alles wat hij heeft geschapen, zal in de hel verbranden, dat is zeker!
~ Een protestante confessioneel.

Het verschil is duidelijk te zien. De katholieken worden door de protestanten de confessionele watjes genoemd. Een katholieke confessioneel doet alles richting God. Bij een gebeurtenis gaan zij bidden en vragen om een goede afloop. Dan is er niets aan de hand en kunnen zij weer in rust gaan slapen. De protestanten worden door de katholieken de confessionele extremisten genoemd. De protestante confessionelen denken over God, maar zeggen dat God alles doet en heeft veroorzaakt, zoals moorden, aanslagen, politiek, religies, mensen, huizen, bacteriën, etc. kortom: Ja, echt alles, waardoor zij denken dat moorden slecht zijn en er bijna geen goede dingen meer voorkomen op het redden van de kat uit de boom op 17 van dit jaar.

Zie ook[bewerken]

Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
13 mei 2010
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.