Da Vinci-Serie

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ongelofelijk! Zo'n hihi-larisch artikel, maar niemand kan het vinden... Voeg snel wat links toe op andere artikelen die verwijzen naar deze pagina, en laat de wereld lachen!
Dit is een
Afbeelding pieperzegel.png
PIEPER

De Da Vinci-Serie is een boekenserie geschreven door de Amerikaanse schrijver Dan Brown, de non-fictieserie beschrijft het leven van de zestiende-eeuwse seriemoordenaar Leonardo "Roberto Langdoni" da Vinci. De serie bestaat uit tot op heden vier delen: Het Bernini-Mysterie, De Da Vinci Code, Het Verloren Symbool en Inferno.

Personages[bewerken]

Leonardo da Vinci
Politieschets uit 1600
Politieschets uit 1600
Algemene informatie
Geboren 16 oktober 1514
Geboorteplaats Florence
Overleden 17 mei 1601
Doodsoorzaak Onbekend


Politietekening van Victoria Vettra uit 1557
Politietekening van Neveii uit 1562
Politietekening van Salomo uit 1567
Politietekening van Broeks uit 1562

Leonardo "Roberto Langdoni" da Vinci[bewerken]

Leonardo "Roberto Langdoni" da Vinci (Florence, 16 oktober 1514 - Washington DC, 17 mei 1601) is een huur- en seriemoordenaar in het zestiende-eeuwse Italië, hij werkt vaak voor vrouwen met een connectie met een bepaalde bekende persoon. Zijn slachtoffers zijn vaak deze invloedrijke, bekende personen, die bij voorkeur ondergedoken zijn, en om hun locatie te ontdekken, moet er een code worden ontcijferd met de hulp van de persoon die hem inhuurde. Hij staat onder meer bekend als de moordenaar van de historicus Jacques Saunièr, paus Benedictus IV, vrijmetselaar en professor Salomo en de voorzitster van het WHO, Elisabeth Sinister. Voor zijn moorden op deze personen wordt hij door de boeken heen achtervolgd door de Franse politiedetective Beêstjûh False.

Victoria Benedictus Vettra[bewerken]

Victoria Benedictus Vettra (Rome, 3 april 1527 - Florence 6 oktober 1610) was de eerste opdrachtgever van Da Vinci, zij gaf hem de opdracht de paus te vermoorden als wraak voor de moord van het Vaticaan op haar broer, zij is de enige van alle opdrachtgevers van Da Vinci die hem heeft overleefd.

Sofia Neveii[bewerken]

Sofia Neveii (Parijs, 1 mei 1535 - Onbekend, 6 mei 1563) was de tweede opdrachtgever voor Da Vinci, van haar kreeg hij de opdracht om haar grootvader, de historicus Jacques Saunièr te vermoorden. Zij werd vermoord door Beêstjûh False's vriend Silas omdat zij de locatie van Da Vinci niet wilde prijsgeven.

Catharina Salomo[bewerken]

Catharina Salomo (New York, 30 april 1530 - Washington DC, 6 januari 1570) was de derde opdrachtgever van Da Vinci, zij gaf hem de opdracht haar broer, Peter Salomo te vermoorden. Zij werd vermoord door False's broer Andros Deimos terwijl ze samen met Da Vinci probeerde te ontsnappen van de Crime Scene.

Sienna Broeks[bewerken]

Sienna Broeks (Florence, 28 april 1532 - aldaar, 6 januari 1573) was de laatste opdrachtgever van Da Vinci, zij gaf hem de opdracht om de directeur van het WHO, Elisabeth Sinister, te vermoorden. Zij is vermoord door een onderofficier van False, Bertrand Zobrist.

Boeken[bewerken]

De serie bestaat zoals eerder gezegd uit vier boeken, hieronder geven we een kleine beschrijving van de gebeurtenissen in de boeken.

Bernini-Mysterie[bewerken]

Leonardo Vetra, een natuurkundige bij CERN in Genève, wordt vermoord in zijn lab en wordt achtergelaten met een luguber brandmerk van het Vaticaan op zijn borst. Da Vinci wordt gevraagd om uit te zoeken wie er achter de aanslag zit en de verantwoordelijke te vermoorden. De dader heeft echter niet alleen een moord gepleegd, hij heeft ook de nieuwste uitvinding van Leonardo gestolen: een druppel antimaterie. Het Vaticaan dreigde de druppel als bom te gebruiken om Florence te vernietigen. In het Vaticaan zijn op dat moment alle kardinalen bijeen om een nieuwe paus te kiezen. Vier kadinalen ontbreken echter in de Sixtijnse kapel. Zij zijn ontvoerd door Da Vinci. Hij laat weten dat hij elk uur een gebrandmerkte kardinaal zal vermoorden. Binnen 24 uur zal de bom afgaan. Langdon onderneemt deze ontvoering samen met Vittoria, de dochter van de vermoorde wetenschapper. Hierna wordt de paus vermoord.

Da Vinci Code[bewerken]

Huurmoordenaar Da Vinci en cryptologe Sophie Neveu gaan op zoek naar de locatie van conservator Jacques Saunière, die Neveu graag wilt vermoorden. in het Louvre. Deze liet een raadselachtige boodschap achter voor zijn verdwijning en dat brengt hen naar het schilderij van het Laatste Avondmaal van LeoVinci. Deze blijkt codes te bevatten die duiden op een geheim rond Maria Magdalena en Jezus, een mysterie waarvan de openbaring de kerk op haar grondvesten zou doen schudden. Daarom wordt op leven en dood gestreden tussen de kerkelijke organisatie Opus Dei en het geheime genootschap Priorij van Sion. Da Vinci, achtervolgd door de politieofficier Beêstjûh False omdat ze hem van de moord op de Paus verdenken, en Da Vinci en Neveu geraken met Opus Dei in een wedren om de onthulling of vernietiging van het eeuwenoude geheim.

Verloren Symbool[bewerken]

Da Vinci, huurmoordenaar, is na zijn avonturen in Europa teruggekeerd naar de Verenigde Staten, om uit de handen te blijven van Beêstjuh False. Op een dag komt Peter Solomon bij Da Vinci op zijn kantoor en vraagt of hij een pakketje wil bewaren. Da Vinci neemt het pakketje aan. Jaren nadien belt iemand die zich voordoet als de assistent van Peter op om Leonardo uit te nodigen een lezing te houden en het pakket mee te brengen. Hij wordt vervolgens achtervolgd door de CIA voor zijn voorgaande moorden, omdat hij een bedreiging zou zijn voor de staatsveiligheid. Het pakket heeft iets te maken met de Maçonnieke Piramide die in het bezit is van de vrijmetselaars en de weg naar verlichting zal brengen. Leonardo en Katherine (de zus van Peter, expert in de noëtische wetenschap) ontrafelen het geheim en vermoorden Peter.

Inferno[bewerken]

Da Vinci wordt door Sienna Broek gevraagd om Elisabeth Sinister, de directeur van het WHO te vermoorden, om dit te laten slagen, moet Da Vinci eerst de politie o.l.v. False afschudden, waarna hij Sinister vermoordt.

Waarheid?[bewerken]

Alle gebeurtenissen in de serie zijn waargebeurd.