De Telegraaf

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Telesport.png Ronaldo breekt teennagel: twee weken uit het veld geslagen."Ik had zoiets nooit zien aankomen."
Telegraafkop.pngDe krant van zwakker Nederland
No. 199.512--------------------------118e jaargang--------------------------Hoofdredactie: Iris Dioot.--------------------------12 pagina's--------------------------woensdag 4 oktober 2023
Hollandcasino.png

Alleen deze vrijdag: gratis drank*!
*Zolang de voorraad strekt.(we hebben maar twee pakjes Fristi) Niet goed, geld weg.

Pattybrard.jpg
Patty Brard heeft

weer tanden
De grootste relnicht van Nederland (ze is immers 2 cm groter dan Gordon) heeft sinds vandaag weer tanden. De afgelopen twee weken was ze tandloos, doordat ze per ongeluk zwafelzuur had gedronken. "Ik neem nooit meer een drankje aan van een dronken Albaniër op een borrel in Alblasserdam."Lees verder op T11
Rechts afgebeeld: Patty met haar mooie nieuwe tanden.

Drie Dwaze Dagen eist al 178 levens

Bijenkorf.png

AMSTERDAM - De Drie Dwaze Dagen is nog maar een dag bezig en er zijn nu al 178 doden gemeld. Het is het grootste aantal doden sinds 2008. Het 'festijn' eist elk jaar meer doden. De dwazen die wel op de Bijenkorf afkwamen hoopten op het vinden van het ultieme koopje. Het piekuur was bij de opening. Bijna duizend mensen stonden voor de deuren te wachten. Sommigen stonden al een week van tevoren voor de deur te wachten. Maar de meeste doden vielen bij het gastconcert. Ex-Topper Jeroen van den Boom speelde voor een dodelijke anderhalf uur zijn liedjes. Een derde van alle doden vielen toen. De politie is met te weinig manmacht om de colonnes doldwaze huisvrouwen tegen te houden. Het dodenaantal aan het eind van de doldwaze dagen wordt geschat op 500 doden. Er is al een actiegroep gestart en CQC is bezig met een gedenklied. Steun nu de nabestaanden van de Doldwaze Dagen: Giro 666, Amsterdam!

Georgina Verbaan vermoord met Stophoest?

Georgina verbaan.jpg
Redband stophoest.jpg

AMSTERDAM - Actrice en Bekende Nederlander Georgina Verbaan is een week geleden om 13.37u dood gevonden in haar appartement aan de Oudezijds Voorburgwal in Amsterdam. Pas gisteravond werd bekendgemaakt wat haar fataal werd. Ze is overleden aan een overdosis van de zeer verslavende drug Stophoest. Er is 1965g van de pillen in haar lichaam gevonden, wat veel meer is dan de toegestane 150g. Twee heel betrouwbare bronnen meldden ons dat ze de pillen niet zelf heeft toegediend, maar toegediend kreeg. Ook kregen we te horen dat er zeker een verband kan zijn tussen de moordzaak en de deal die Georgina Verbaan aanging met drugsdealer Red Band. De actrice zou centraal staan in de nieuw reclamecampagne, die Stophoest van het drugsimago af moest helpen. Onze vermoedens zijn dat er ergens in die deal iets gigantisch mis is gegaan.
Lees meer op T3

Nieuwe SOA ontdekt door Groningers
Hetweerklein.png
Afbeelding 7.png

AMSTERDAM - Gisteravond heeft het Ministerie van Gezondheid verklaart dat er een nieuw SOA-virus is uitgebroken in Nederland. Het gaat om een versie van het Y3110W-virus, dat voor-heen alleen maar bij kanaries was aangetroffen. Het virus veroorzaakt een gele kleur van de testikels bij mannen en een gele kleur van de schaamlippen bij de vrouwen. Ook krijgt diegene last van een lichte vorm van Gele Griep. Doordat je het pas twee weken na de geslachtsgemeenschap merkt, verspreid het virus zich snel. Er zijn al buitenlanders gemeld met hetzelfde virus, maar dat was tot nu toe in de doofpot gestopt. Het virus is alleen te stoppen door met viltstift nummers op de ballen aan te brengen.
Onder: een van de ballen die werd afgesneden voor het onderzoek.
Geleballen.gif
Dit was een uitgave van de Telegraaf. Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventueel opgelopen schade aan de gezondheid, uw privacy of uw bekendheid. Voor klachten: bel 0800-0432 (De Kindertelefoon)Dit is een
Ster504c.png
KOOL

Ik wilde dat ik ook zou incorrect kon schrijven....
~ Redacteur van OnNieuws over de Telegraaf.

Ik heb nog nooit zoveel onzin in 3 lettergrepen gezien.
~ Oscar Wilde over de Telegraaf.

Als ik doodga krijg ik zeker een TELEGRAF! Mhoehoehahahahahihihihhohohoho..wat een giiilllerrr!!!
~ Gordon over de Telegraaf

Ik wilde lachen maar ik heb er de KRACHT niet meer voor!
~ Gerard Joling over de grap hierboven

De Telegraaf is de meest onbetrouwbare reclamefolder krant van Nederland en 's lands meestgebruikte kattenbakvulling. Met hun dagelijkse oplage van bijna een miljoen kranten is het de meestgelezen krant per vierkant meter per inwoner, en een directe concurrent van OnNieuws. De krant, die dagelijks verschijnt, bevat naast al de reclame ook nog de huisvrouwenpropaganda Privé,Wat Wij Zeggen en Vrouw. Ook voor de man is er genoeg verzonnen sensatieberichten te vinden. Zo komt de businessman aan zijn trekken met de Financiële Telegraaf, waarin de vuistregel is dat alles wat het Financieel Dagblad zegt wordt ontkracht en opgeblazen tot een groot verhaal. Vanaf 2010 raakt ook de tv geïnfecteerd met de Telegraaf, omdat dan Wakker Nederland uitzendtijd wordt gegeven. [1]

Geschiedenis[bewerken]

Op 6 december 1889 bezocht Karel Rant als zestienjarige de fabriek van het Alghemaen Dageblad, en dacht 'dit kan ik veeel beter'. Sindsdien kreeg hij steeds meer interesse in de krant, en kwam in 1899 zover dat hij zijn eigen dagblaadje kon verspreiden in de buurt waar hij woonde. Als experiment had hij alle artikelen zelf verzonnen. De reacties waren lovend, en hij bleef doorgaan met het schrijven van onzin. Twintig jaar later was de Telegraaf al bekend in de gehele Randstad. In het decennium dat daarop volgde werd het imperium steeds groter, en in 1955 droeg hij het over aan zijn zoon, Bert Rant. Een tijdbalk:

 • 1899 : Eerste druk van de Telegraaf
  Een gemiddelde Telegraaf lezer.
 • 1915 : 1000e oplage.
 • 1926 : De Telegraaf koopt twee regionale kranten op.
 • 1933 : De Telegraaf wordt verkocht aan de NSDAP voor 168 Reichsmark.
 • 1942 : Adolf Hitler heeft gebrek aan geld voor zijn Blitzkrieg en verkoopt namens de NSDAP de Telegraaf voor 52 Reichsmark aan Arnold Schwarzenegger.
 • 1955 : Arnold Schwarzenegger komt om bij een auto-ongeluk, zijn buurman Bert Rant erft de volledige rechten voor de Telegraaf.
 • 1977 : RTL wordt opgericht door Bert Rant.
 • 1978 : De Telegraaf neemt het kijkcijfer-bureau over.
 • 1979 : RTL4 en RTL5 worden de meest bekeken en gehate zender van Nederland.
 • 1989 : De Telegraaf meldt onterecht dat Sovjet-Unie uit elkaar is gevallen.
 • 1999 : De Telegraaf veroorzaakt de millennium-angst.
 • 2001 : Bert Rant overlijdt, doordat hij in een verkeerd vliegtuig zat.
 • 2002 : Het imperium wordt verloot door middel van de show So you wanna be a krant. De show wordt een kijkcijferkanon. Winnaar is Age Rant.
 • 2008 : Wakker Nederland wordt opgericht door die ene met dat ronde gezicht en dat brilletje.
 • 2009 : Er wordt bekendgemaakt dat de gratis versie van de krant binnenkort niet meer gratis is.
 • 2014 : De Telegraaf ging van alle kranten als laatste over op tabloid-formaat, al werd het gevierd alsof ze de eerste waren.

Gebruik van de Telegraaf[bewerken]

Telegraaf2.png

De Telegraaf is ontzettend handig voor verscheidene dingen, zolang je het maar niet leest. Een Telegraaf kan gebruikt worden voor kattebakvulling, het slaan op mensen of dieren (voornamelijk kittens zijn erg bang voor de Telegraaf) maar ook minder voorkomende doeleinden zoals marteling of als reservetampon (maar dan moet je wel de inktstrepen voor lief nemen). Zie de grafiek hiernaast. Wat u ook doet, lees nooit maar dan ook nooit de Telegraaf. Oncyclopedia pleit al jaren voor eenzelfde waarschuwing op de Telegraaf als op sigaretten:

De Telegraaf brengt het gezonde verstand ernstige schade toe

Zie ook[bewerken]

Referenties[bewerken]

 1. Moge PowNed hen vernietigen.
Kimberley Vlaeminck.jpg
Jongens en meisjes die aandacht zoeken

Ballenjongen · Boomknuffelaar · Bosjesjongen · Damschreeuwer · Dambrander · Discussiejongen · Mister Emmy · Grasmeisje · Kattenmeisje
Krantenjongen · Lavendeljongen · Maasmeisje · Mangelmannetje · Naaldenjongen · Pandaknuffelaartjes · Regelneven · Relnichtjes (Jut & Jul)
Richtingaanwijzers · Sjongejongen · Spekjongen · Sterrenmeisje · Peroxidejongetje · Zangaapjes · Zeilmeisje