Delete

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Delete is meestal onder de panic knop te vinden.
      Oeps! Bedoelde je soms Dell? Waarschijnlijk niet...

In Sovjet Rusland, delete verwijderd JOU!!
~ De situatie in Sovjet Rusland over Delete.

NEEE!!! MIJN PORNO!!
~ Een gefrustreerde computergebruiker over delete.

Del (uitgesproken en ook wel genoemd als Delete) is de vierde letter in het alfabet die na de alt en voor de F. Delete heeft als toets de functie om dingen te verwijderen, zelf is de toets ook verwijderd en wist niemand tot de uitvinding van Windows 98 waar de delete toets naar verwijderd was, namelijk naar de prullenbak. De delete toets bestond al sinds het bestaan van de Egyptenaren, hoewel het niet duidelijk is in welk jaar de delete is ontworpen en gevormd.

Ontstaan[bewerken]

Volgens onderzoekers zou delete er zo uitgezien hebben na de ontdekking.

Delete zag voor het eerst het licht [1] rond 3000 jaar voor Christus. Delete was volledig af, op een klein detail na: de functie. Die waren de slaven van Cleopatra namelijk vergeten. Toen zij de delete toets lieten zien aan Cleopatra zelf, onder het alziend oog van Rara de zonnegod, zonder dat zij ook van dat kleine detail afwisten zag Rara, dat het niet goed was. De delete toets werd verwijderd net als de slaven uit de zaal die vervolgens voor de krokodillen werden geworpen. De delete toets zou vanaf dit moment nog ongeveer 4800 à 4900 jaar wachten totdat deze weer ontdekt zou worden [2].
Tot 1998 wist niemand waar de delete toets zich bevond, nadat vele geologen op, tussen, in, bij en tijdens de Egyptische graven met andere bouwwerken grondig gezocht hadden, uiteraard zonder resultaat, want in 1998 werd, na de introductie van Windows 98, de delete toets teruggevonden op het bijbehorende toetsenbord. Dat de delete toets plots terug te vinden was in het toetsenbord bleek later een omstreden zet van Microsoft, net als dat zij Internet Explorer lieten integreren in Windows 98. De onderzoekers spanden daarom ook een rechtszaak over hoe Microsoft aan informatie kwam over de delete toets kwam. Hierover is echter nooit informatie vrijgekomen en de rechtszaak had ook niet echt veel opgeschoten, volgens Microsoft en de onderzoekers zelf. Toch was het, op de Chinezen na, ook geen wereldramp dat Microsoft opeens de delete weer teruggevonden hadden in hun eigen prullenbak! De delete toets werd na zijn terugvondst, volgens een woordvoerder van Microsoft geperfectioneerd in zijn functie en gepatenteerd. Dit was ook de reden waarom Apple en anderen op een gegeven moment ook veel geld kwijt waren na het kopen van de delete toets om deze ook te gebruiken. De enige echte reden waarom delete gebruikt werd door de vijanden van en anderen dan Windows, is vanwege de combinatie CTRL-ALT-DEL, die een sneltoets is naar het taakbeheer die zelfs na tweemalig gebruik het hele welzijn van de computer op dat moment ook verwijderd, al is dit sinds de komst van Windows XP afgeschaft omdat hierdoor veel meer mensen slachtoffer zijn geworden dan in eerste instantie gedacht werd.

Gebruik[bewerken]

Ook het koekiemonster kende de krachten van de delete toets nog niet!

Delete is een veelgebruikte toets, nog net niet zo vaak gebruikt als enter en spatiebalk die vooral diende om dingen te verwijderen, soms in samenwerking met backspace. De delete is zelf als toets te vinden bij de "losse" toetsenborden in het aparte groepje naast de tweede groepering cijfers met de num lock, aan de andere kant naast de andere rij cijfers die naast elkaar staan met de letters en boven de pijltjestoetsen. Delete is daarom ook makkelijk te vinden als men deze wilt gaan gebruiken. Er is echter met de backspace in zijn gebruik, want met tekstverwerking zit er een verschil in hun gebruik, om dingen zoals tekst te verwijderen. Delete is namelijk altijd eerst en backspace als laatst. Dit is ook de reden waarom de backspace ook wat minder gebruikt wordt omdat de backspace meestal voor de directe fout wordt gebruikt en de delete voor de later ontdekte of kritische fout die later opgespoord worden. Delete staat er ook om om berucht omdat delete na één keer indrukken ook alles verwijderd wordt wat er op het pad van de delete te vinden is, zelfs als het gaat om meerdere letters in één geselecteerd veld. De delete toets mag dan ook niet onderschat worden, want de delete toets is ook medogenloos en genadeloos als het gaat om de gevaarlijke, dodelijke trias, CTRL-ALT-DEL die alles verwijderd, zelfs hetgeen wat in de computer zelf zit!

Nadelen[bewerken]

Deze tekst is gedeleted.

Zie ook[bewerken]

Voetnoten[bewerken]

  1. Letterlijk en figuurlijk...
  2. Die Egyptenaren weten ook niet wat ze willen...