Deurkruk

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Kat die geen deurkruk nodig heeft.

In Sovjet Rusland, deur krukt JOU!!

Een deurkruk is een kruk die op de deur geplaatst of geplakt wordt. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat de kruk met de poten tegen de deur blijft hangen, anders valt hij waarschijnlijk. Als de deurkruk valt, verplaats dan de grond. Indien u de deurkruk reeds op de deur heeft geplaatst, kunt u draaien en hopen dat de deur opengaat. Een deurkruk moet stevig vastgepakt worden bij het draaien, dit geeft voor ouderen nogal eens de nodige problemen, want door de verslechterde botstructuur vallen bij sommige bejaarden de handen eraf als ze dit proberen.

Oorsprong van het woord deurkruk[bewerken]

De etymologie van het woord deurkruk komt van het werkwoord 'verdrukken', omdat deurkrukken vroeger werden onderdrukt door ondeurkrukkers. Hoewel dit de conventionele theorie is over het ontstaan van dit woord, waren er ook mensen die dachten dat de oorsprong stamt uit een combinatie van de woorden: de-urk-ruk. Hierbij zou de-urk-rukt verbasterd zijn naar de-urk-ruk, vanwege rare dialecten. Deurkrukken en Urken zijn verwant aan elkaar, vandaar deze oorsprong. Waarom en hoe Urken rukken, is tot op de dag van vandaag een raadsel, maar toch weet men dit. Volgens sommige linguïsten zou dit liggen aan a priori kennis over Urken.

Hoe zit een deurkruk in elkaar?[bewerken]

De meeste deurkrukken bestaan uit verkoper. Koper werd eerder veel gebruikt, maar die kostten teveel. Verkoper kon makkelijker ten dienste staan van kostenverlaging, omdat de inkomstenbelasting op een verkoper lager is. Verder bestaan deurkrukken uit alumininiminimiminiminiiminimininimum of messing. Het is moeilijk om deurkrukken uit messing te maken, omdat messingers het meestal verknoeien als ze dit proberen.

Politiek van de ondeurkrukkers[bewerken]

Ondeurkrukkers zijn een subcultuur in de maatschappij die grote waarde hechten aan vrijheid. Omdat ze vonden dat deurkrukken onderdrukkend zijn, omdat je altijd je hand erop moet drukken, besloten ze om deurkrukken te vervolgen. Deze vervolging vond plaats in de jaren '80. Sindsdien is er een hevige protestbeweging ontstaan onder deurkrukken tegen ondeurkrukkers. De ondeurkrukkers hebben als reactie daarop een politieke partij opgericht, de Partij van wat Vrijheid. Als reactie daarop heeft de protestbeweging van de deurkrukken de PvDA opgericht (Partij van Deurkruk Anarchisten).

Mening van deurkrukken over de maatschappij[bewerken]

Deurkrukken hebben een uitgesproken mening over de maatschappij, zo vinden ze dat er te weinig aandacht aan deurkrukken wordt besteed. Er is gevraagd om meer rechten voor deurkrukken. In hun partij, de PvDA, hebben de deurkrukken reeds enige rechten verkregen. Een van deze rechten houdt in dat deurkrukken tegenwoordig meer inspraak hebben in de deur waar ze aan mogen hangen.

Mening van de maatschappij over deurkrukken[bewerken]

De maatschappij heeft niet echt een uitgesproken mening over deurkrukken. De enige klacht van de maatschappij zijn de hangkrukken die soms overlast veroorzaken op hangkrukplekken. Vooral plekken waar zich veel deuren bevinden is geregeld overlast van deurkrukhangers, daarom is er een toenemende daling te zien van winkels met een grote hoeveelheid deuren.

Zie ook[bewerken]