deviantART

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


deviantART of dA (ja zo wordt het serieus geschreven) is een website waar men hun kunstzinnige uitspattingen op kwijt kunnen zodat anderen het kunnen bekijken. Echter is het niveau op dA erg laag omdat het kwaliteitscontole daar gelijk staat aan een doofstomme en blinde baby die op een speen zuigt. Hierdoor zijn er slechts een aantal goede werken te vinden op dA tussen een grote hoop tekeningen van talentloze 6-jarigen die met potloden hebben gespeeld en het "resultaat" aan hun moeder hebben laten zien die het vervolgens "mooi" noemt en er nooit meer naar omkijkt.

Soorten kunst[bewerken]

Echt waar, dit is kunst van de hoogste kwaliteit!

Zoals eerder vermeld is het kunst op dA niet van hoge kwaliteit. Vrijwel alles is een directe kopie van officieel uitgebracht werk en in manga-stijl. Verder kan men met een beetje geluk nog andere dingen vinden die niet anime of Final Fantasy-gerelateerd zijn.

Anime/manga[bewerken]

Deze stijl is verreweg het bekendst op dA. Vrijwel ieder aandachttrekkend figuur op dA misbruikt deze stijl om bij een groep te kunnen horen horen. Gek genoeg is vrijwel niets in deze stijl zelfverzonnen of origineel uitgevoerd maar gewoon direct overgenomen uit een manga of anime. Sommigen gaan nog een stapje verder en proberen andere kleuren te geven aan deze "screencaps". Dit soort kunst verdient het om te worden aangegeven bij de kwaliteitscontrole die er misschien iets mee zal doen.

Zoals het zou moeten zijn op dA

Traditioneel Kunst[bewerken]

Wat er traditioneel aan is weet niemand zeker, waarschijnlijk het feit dat alles in één en dezelfde stijl is. Een hybride tussen de stijl van Hanna-Barbera en de Powerpuff Girls met een extra toevoeging. Van een politieke boodschap als "Stem Rechts" of een simpele teken van waardering voor een persoon. Voor de buitenstaanders van de site is het kunst hierin beter bekend onder de naam "Lachwekkend Kunst", dit omdat het er gewoon te belachelijk uitziet.

Digitaal Kunst[bewerken]

Neem een willekeurige afbeelding van Google, open Photoshop, selecteer willekeurige vormen en gooi er wat effecten overheen. Dat is wat een kunstenaar kan doen om zijn/haar kunst in deze categorie kwijt te kunnen. Natuurlijk kunnen ze ook een collage maken van plaatjes uit de map "Mijn Afbeeldingen" maar dat kost zoveel werk. Met andere woorden, wat men hierin kan vinden stelt niets voor.

Fotografie[bewerken]

Een voorbeeld van een foto op dA (helaas niet aanwezig op dA).

Sinds de komst van de digitale camera kan iedereen met een stel goed werkende hersenen een foto maken. Dit wil echter niet zeggen dat dit moet worden gedaan. Helaas snapt niet iedereen dit en de mensen op dA snappen er al helemaal niets van. Deze categorie zit vol met diepgaande foto's van bijvoorbeeld een boom of van een bloem. De gedachte erachter? Het vastleggen van een object. Dat zou goed zijn als het professionele fotografen zouden zijn die ook daadwerkelijk ene mening hebben. Hier gaat het echter om slecht genomen foto's van willekeurige objecten om populair te kunnen doen op een site die draait om populariteit. Auteurstip: vermijd deze categorie tenzij je hoognodig in slaap wilt vallen.

Gedichten[bewerken]

Bloed.
Het is zo rood en vloeit,
vloeit als ik bloed.
Waarom ik bloed?
Alsof dat je wat doet.
Eenzaam is wat ik ben,
of hoor jij mijn stem?
Nee, het is het geluid van een tram.
Bloed.
Het mijne vloeit.

Juist ja, emo-gezeik over hoe slecht het leven wel niet is. Dat kan men hier vinden. Deze categorie is uitstekend voor het verrichten van trollerij.

Screencaptures[bewerken]

Heb je geen talent? Kopieer het dan! Steel een mooi kunstwerk, plaats het op je bureaublad, druk op "Print Screen" en voila, je hebt een afbeelding van je bureaublad. Zo makkelijk is het om kunst te steken en ermee weg te kunnen komen.

Natuurlijk dient deze categorie er ook voor om te laten zien aan de wereld hoe "1337" je bent door zoveel mogelijk iconen van populaire programma's te hebben. Zo zal het ontbreken van WoW, IE en MSN resulteren in een status als buitenbeentje.

Flash[bewerken]

Dit is een stickman van hoge kwaliteit (voor dA tenminste).

Alsof er nog niet genoeg troep op dA te vinden is werd er besloten om ook Flash-animaties toe te laten op dA. De animaties die men hier kan vinden staan ongeveer gelijk aan dat wat wordt verwijderd van Newgrounds en nooit zal worden toegelaten op Albino Blacksheep. Het vreemde is dat al deze animaties thema's met elkaar delen. Zo gaan een deel over ninja's, een ander deel over oude 4chan memes en het laatste deel nergens over.

Soorten mensen[bewerken]

Op dA komen veel verschillende soorten mensen die ieder één ding gemeen hebben. Geen van allen heeft namelijk een sociaal leven waardoor een gat in hun leven is die ze proberen op te vullen door populair te zijn op het internet.

Artiesten[bewerken]

De artiesten zijn de mensen die van alles uploaden om zo zoveel mogelijk pageviews te kunnen krijgen. Dit doen zij door "kunst" te maken en te uploaden. Onder hun vallen de volgende soorten mensen die eerdergenoemd kunst uploaden.

De verslaafden[bewerken]

Deze mensen hebben hun ziel verloren aan dA. Zij maken zelf helemaal niets en zeuren alleen maar over hoe slecht alles werkt op de site. Vaak worden deze mensen onterecht beschuldigd van trollerij wat een ware kunstvorm op zich is.

De Favorietgeilen[bewerken]

Ook deze mensen doen zelf niets aan kunst afgezien van alles toevoegen aan hun favorieten om zo hun naampje op zoveel mogelijk pagina's te krijgen en op die manier veel pageviews te krijgen.

De Achtergrondmannen[bewerken]

Dit zijn mannen van middelbare leeftijd die net een computer hebben en denken dat het cool is om een tekst door een programma heen te halen die het 3D maakt. Het ergste aan deze mensen is dat sommige jongere mannen hierdoor ook denken dat het cool is.

De Flashanimator[bewerken]

Een artiest kan je ze niet noemen. Eerder figuren met te veel vrije tijd. Dit zijn de types die saaie flashanimaties maken van 10 seconden lang die dan oneindig lang doorgaan. Als dat niet het geval is dan maken ze wel suffe gevechten tussen stickfigures of slechte animaties om 4chan te vereren.

De Viezerikken[bewerken]

Dit zijn de enge oude mannen die via dA hopen kleine meisjes op te kunnen pikken. Helaas voor hun weet dA hiervan en hebben ze de functie "Zoek Dichtbijgelegen Leden" om deze reden geblokkeerd. Sindsdien hebben zij een zware taak om hier nog kleine meisjes op te kunnen pikken waardoor dA officieel de veiligste site is voor kleine kinderen.

De Doorgedraaide Fangirls/Fanboys[bewerken]

Deze mensen zijn het ergst op dA. Zij maken plaatjes van hun idool (lees stelen ze van google en scannen ze in van tijdschriften) en plaatsen een tekst erbij waarin ze hun gevoelens uiten voor hun idool. Onlangs is Tokio Hotel hier het slachtoffer van geworden.

De Cosplayers[bewerken]

Dit zijn de enge figuren die één stapje verder gaan dan de Doorgedraaide Fangirls/Fanboys: Zij verkleden zich daadwerkelijk als hun idool. Hiervan zijn vooral spel en stripfiguren tegen hun zin in de klots.

De Admins[bewerken]

Uiteindelijk zijn er ook nog admins op dA. Wat zij er doen is echter totaal onduidelijk aangezien ze nooit gezien worden. Er wordt gespeculeerd dat zij gepromoveerde toekijkers zijn die al zoveel "kunst" hebben gezien dat ze gewend zijn aan de lage kwaliteit. Dit zal verklaren waarom er niet wordt ingegrepen als kunst er niet uitziet als kunst.

Zie ook[bewerken]