Dromenland

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Dromenland
Dromenland1.jpg
Dromenland2.jpg
Hoe Dromenland eruit zag vóór de mens er kwam.
En erna. Leve de vooruitgang!
Hoe het er voor u uit ziet.
Hoe het er voor u uit ziet.
Basisgegevens
Talen Nederlands (wat een droom, jongens, wat een droom...)
Inwoners Meestal gek
Staatshoofd Voor iedereen anders, maar voor jou waarschijnlijk Henk de Vries
Overige
Motto I have a dream...
Munteenheid Europese dollar
Leidende partij Partij Van De Dieren (voor sommigen nachtmerries, anderen zalige dromen)
Volksheld Martin Luther King, na zijn beroemdste speech
Traditioneel eten Wel... Tja... Meisjes?
Portaal  Portaalicoon Land

I have a Dream...
~ Martin Luther King zat toen waarschijnlijk in dromenland...

Dromenland, ook wel Fantasia genoemd, is een land waarin alle dromen zich afspelen. Hollywood heeft al meerdere keren geprobeerd om het over te kopen, maar zonder veel succes...

Geschiedenis[bewerken]

De droom van een veel te overmoedige man, genaamd
Leopold von Saksen-Coburg.

Dromenland is na Eerste Galactische Republiek, de eerste beschaving in het heelal. De eerste lijder was natuurlijk God, hij moest tenslotte érgens idiote ideeën uitvoeren die hij niet op de aarde kon uitvoeren (zoals vrede). Zo was het communisme eerst uitgetest op Dromenland, alvorens God er de aarde mee ging verpesten. Maar later werd God er afgezet na een grote overstroming waarbij de helft van Dromenland omkwam (later merkte hij dat het beter was om alle mensen en dieren die Noach heten te laten leven). De aparte provincies leefden 2 jaar apart, waarna ze weer werden verenigd door Edelbert Badeend, daarna was er een lange tijd van overheersing van de badeendenfamilie. Deze bracht het land voorspoed, en maakte er een echt dromenland van. Maar het land kreeg daardoor jammer genoeg wel te maken met de Massale badeendenplaag, waarna er massaal werd gedemonstreerd. Dan stapte de familie af en werd de democratie ingevoerd, maar alleen werkte die niet zo goed. Jaren bleef dromenland in paniek en chaos. Toen het moraal van de inwoners zo diep was, werd er een verkenningsteam met camera's gevoerd naar de planeet aarde, waarvan het bleek dat het er nóg slechter aan toe ging. De sonde zag het, en de mensen in Dromenland lachten zich kapot. Maar de verkenners konden met hun paranormale gaven zien dat deze mensen konden "dromen". En dat konden de mensen van dromenland niet. Om dus het toch (soort van) te kunnen, besloten ze alle dromen zich te laten afspelen in Dromenland. En zo ontstond het Dromenland zoals we dat nu kennen.

Politiek[bewerken]

In Dromenland regeert iedereen. Over zijn eigen land natuurlijk. Dus als je in je droom leider van België bent (zoals Elio Di Rupo veel heeft), dan ben je dat ook tijdelijk. Maar als twee mensen tegelijk dromen dat ze leider van België zijn (zoals met Elio Di Rupo en Bart De Wever) dan moeten andere mensen die dromen dat ze onderhandelaar zijn (zoals Johan Vande Lanotte), het weer oplossen. Als dát dan weer niet lukt dan moeten mensen die dromen dat ze koning zijn (zoals David Cameron) nieuwe onderhandelaars aanwijzen, zonder zelf eens te proberen. Dus op zich geen erg moeilijke politiek.

Bewoners[bewerken]

De bewoners van Dromenland zijn meestal gek getikt of gestoord. Sommige tieners komen er wel eens per ongeluk terechtkomen, waarna ze... Tja, bekijkt u maar voor de zoveelste keer weer eens lang naar de derde afbeelding in de infobox, dan weet u wel wat ik bedoel. De mensen die normaal zijn en tóch hier terecht komen en géén tieners zijn, hebben waarschijnlijk drugs genomen. De bewoners zijn niet erg gastvrij tegenover toeristen, daarom raden veel reisbureaus af om naar Dromenland toe te gaan.

Provincies[bewerken]

Dit is een
Pieperster4.png
PEEN

Nachtmerrieland[bewerken]

1rightarrow.png Zie België voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Nachtmerrieland is het land waar alle nachtmerries zich afspelen. Heksen en politiek zijn er de orde van de dag. Momenteel is er een revolutie aan de gang, waarbij steeds meer inwoners vluchten naar de provincie ernaast, Nattedroomland, dat altijd al een trekpleister was voor de bewoners van Nachtmerrieland.

Nattedroomland[bewerken]

Dit land wordt veel bezocht door tieners, die... Tja... U weet wel wat ik bedoel. De Playboy is hoofdleverancier van zowat alles daar, maar Durex doet er ook goede zaakjes. Het leven is er voor de gemiddelde mens zalig...

Dagdroomland[bewerken]

1rightarrow.png Zie School voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

In deze provincie voelen veel kinderen zich thuis. Maar ook sommige volwassenen komen er vaak langs, maar dan moet meestal de provincie een beroep op Nattedroomland doen om de nodige materialen binnen te halen. Dagdroomland zit helemaal in het Zuiden van Dromenland, in de wolken der mist.

Literair gebruik[bewerken]

Dromenland is onder zijn synoniem Fantasia veel in boeken gebruikt. Zo wordt in het boek "Fantasia" Dromenland verkend door een eend die met radioactieve stralingen tot een groene kikker is gemaakt en een muis die naar schimmelkaas is genoemd. Hierin is het land in verschillende rijken verdeeld. Zo begint het in het Muizeneiland, waar men allemaal dagelijks kaaspoeder snuift en stinkkaas rookt. Vanaf daar gaat het gezelschap naar een land van heksen met tweekleurige ogen en andere doodsaaie dingen. Hoe de boekenreeks een succes is geworden, weten wij jammer genoeg niet.

Dagelijkse gebeurtenissen in Dromenland[bewerken]

  • Rita Verdonks auto die start
  • Herman Van Rompuy die goed Engels spreekt
  • Mensen die burgers van de van de Quick eten zonder ze daarna direct weer uit te spugen
  • Wikipedia dat juist zit
  • Komen Eten dat terug kijkcijfers krijgt
  • One Direction dat een album uitbrengt waar iets dat tenminste muziek kan genoemd worden op staat
  • Bart De Wever die door zijn hoofd wordt geschoten (sommige mensen hebben gewoon rare dromen, weet je)
  • Call Of Duty waar er geen bloed op is te zien
  • Kinderen die met plastieken speeltjes spelen waar "Made in Andorra" op staat
Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
28 april 2013
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.