EUSSR

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Europese Unie van Sociaaldemocratische Sovjet Republieken
Европейский Союз Советских Социал-демократических Республик
EUSSR8.png
EUSSR wapen.png
Vlag
Wapen
Basisgegevens
Talen Van alles en nog wat, Europees ook nog, Nieuwspreek wordt geïntroduceerd als brugtaal
Hoofdstad Brussel
Regeringsvorm Kapitalistisch
Religie Van alles en nog wat. Europees ook nog.
Inwoners Heel veel. Zo'n 494,070,000
Staatshoofd Herman Van Rompuy
Overige
Volkslied "Ode to joy" [1]
Motto "In de EUSSR, geld geeft JOU uit!!"
Munteenheid Euro
Oppervlakte: Even groot als de EUSSR, zo'n 5.124.843 km² en zelfs nog wat meer!
Traditioneel eten Van alles en nog wat. Europees ook nog.
Portaal  Portaalicoon Land
De EUSSR in zijn volle glorie.

Nou kinderen, dit is het werelddeel Europa, of eerder de EUSSR...
~ Een lerares over de EUSSR.

Werkelijk?!
~ Een Amerikaan over de EUSSR.

De EUSSR (Europese Unie van Sociaaldemocratische Sovjet Republieken, Европейский Союз Советских Социал-демократических Республик) is een supermacht die ligt op het continent Europa [2] dat bestaat uit 70 satellietstaten die wij als provincies aanzien [3]. De EUSSR volgt de welbekende Europese Unie op, omdat deze Europese Unie simpelweg de groei niet meer aankon als enorme organisatie door de invoering van het Verdrag van Lissabon, dat ervoor gezorgd heeft dat de ideeën van de EU om één grote superstaat te worden werkelijkheid werd. Tevens kwam het door de plannen van de toetreding van Rusland, Turkije, Marokko en nog wat Oostbloklanden. De EUSSR heeft zijn naam gebaseerd op de toenmalige Sovjet-Unie die nu ongeveer het huidige Rusland is met alle landen die er omheen liggen, omdat dit tevens een soort van Sovjet-Unie (dan wel de Unie) is, danwel kapitalistisch. Dat de EUSSR kapitalistisch is, wil nog niet zeggen dat de Sovjet Rusland grappen hiermee ook verloren gaan, integendeel: ze zijn zelfs onveranderd gebleven.

Status

De EUSSR heeft zijn status als supermacht te danken aan de onstopbare groei van de Europese Unie en al haar voorgangers die het allebei niet ver konden schoppen onder één naam [4]. Sinds de EUSSR ontstaan is na de invoering van het beruchte Verdrag van Lissabon [5], is alles anders geworden. De Europese Unie én de rest van Europa werd één land: De EUSSR. Het is nog nooit voorgekomen in de geschiedenis dat één geheel continent een eigen aparte erkende natie werd. De VN kon zelf niet anders dan de EUSSR te erkennen omdat ze toch vrijwel geen andere keuze hadden [6]. Sinds het moment dat de EUSSR zijn eerste dagen telde, wilde de Europese Commissie de strijd aangaan met de Verenigde Staten, het Communistische China, het inmiddels verbrande Australië, het winstgevende Brazilië, het inmiddels nog groeiende Oncyclopolis [7], het gezellige Puindorp, het vaak bezochte Disneyland en de arme Afrikaanse landen. De Europese Commissie heeft al plannen om geheel Afrika in delen te gaan bezetten en Europees te maken. Men is hier ook momenteel druk mee bezig. De toekomstvisie van de groei van de EUSSR is op de kaart hiernaast te zien onder de infobox.

Ideologie

De ideologie van de EUSSR is eigenlijk vrij makkelijk te voorspellen. De USSR was een Sovjet-communistisch land, en de EUSSR is ook communistisch, maar dan net even anders. Het communistische regime zit volgens de volgende punten in elkaar:

 • Men mag zeggen wat men wilt, maar de EUSSR weet altijd wat beter is.
 • De EUSSR zal nooit luisteren naar kritiek van opstandelingen. Deze mensen zijn minderwaardig.
 • De ontkenning wordt ontkend [8].
 • De ontkenning van de waarheid wordt ontkend.
 • Ontkenning van het veto recht [9].
 • Wet van eenheid en strijd tegen tegenstellingen.
 • Aan arme landen heeft de EUSSR niets alles, een miljardje hier en een miljardje daar.

Deze ideologie is toch deels anders dan het Sovjet-communisme en het huidige communisme, waar het volk alle macht heeft. De EUSSR is dan vergeleken van deze soorten communsimes toch deels nog vrij. Vrijheid van meningsuiting geldt in feite nog wel, al wordt er niets mee gedaan. Wel is het zo dat Anti-EUSSR organisaties altijd worden opgeheven en de leden worden opgepakt en opgesloten nadat ze steng verhoord werden door de EUSSR-MI6 [10], de geheime dienst van de EUSSR.

Geschiedenis

1rightarrow.png Zie EUSSR/Geschiedenis voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

De EUSSR ontstond in den beginne onder de naam EGKS, de Europese Gemeenschap van Kaas en Suiker. Deze naam veranderde een aantal keer totdat de EU kwam. Deze EU kreeg ambities om een eigen aparte staat te worden. Men begon met de lidstaten, één aparte munt, één aparte ID kaart, één eigen grondwet en daarna één superstaat. De naam van de EU werd vanwege de communistische en bureaucratische dictatuur veranderd in de huidige naam, de EUSSR. Met de komst van de EUSSR kwamen er reeksen van protesten van mensen die om democratie gingen pleiten en er kwamen nog veel meer reeksen van protestacties en burgeroorlogen. Om een burgeroorlog te noemen, de islamisering begon op een bepaald moment extreem toe te nemen terwijl de rest van het volk die geen islamiet was, tegen de islamieten in oorlog kwamen. Echter had men niet aan een Derde Wereldoorlog gedacht. Deze oorlog is momenteel nog steeds gaande, alhoewel is de druk wat verminderd - het aantal doden niet.

De toekomst van de EUSSR ziet er volgens een aantal hoogbegaafde voorspellers niet goed uit, want zij denken dat de EUSSR ooit zal vallen, al is het onbekend wanneer dat zal plaatsvinden.

Geografie

De EUSSR is een groot land. Héél erg groot. Iets groter dan Nauru, maar kleiner dan het universum [11]. Echter blijft Oncyclopolis het grootst, maakt u zich allen maar geen zorgen, Oncyclopedisten en Oncyclopedianen [12]! De EUSSR heeft in zijn enorme oppervlakte een geheel continent veroverd, en alle seizoenen verzameld. Overal in de EUSSR is wel ergens de zon te vinden die dan schijnt voor zijn leven om niet mishandeld te worden door het Europese Ruimte-agentschap. Natuurlijk is een uitzondering de nacht. De EUSSR heeft tevens alle klimaten die er zijn.

Topografie

Lijst van lidstaten op volgorde van toevoeging

Hieronder staat een lijstje van de lidstaten op datum wanneer deze werden toegevoegd aan de EUSSR.

Toestand Lidstaten Jaartal
EGKS Nederland, België[13], Luxemburg, Frankrijk, Italië, West-Duitsland 1951
EG Verenigd Koninkrijk, Ierland, Denemarken 1973
EG Griekenland 1981
EG Spanje, Portugal 1986
EG Oost-Duitsland 1990
EU Zweden, Finland, Oostenrijk, Slovenië, Slowakije 1995
EU Tsjechië, Polen, Letland, Litouwen, Estland, Hongarije, West-Cyprus, Oost-Cyprus 2004
EU Roemenië, Bulgarije Vanaf 2007
EUSSR Alsanië, Algerije, Andorra, Azerbeidzjan, Bosnië of Herzegovina, Kroatië, Egypte, Georgië, IJsland, Israël, Jordanië, Kosovo, Libanon, Libië, Liechtenstein, Macedonië, Montenegro, Moldavië, Marokko, Noorwegen, Oekraïne, Rusland, San Marino, Servië, Tunesië, Turkije, Vaticaanstad, Zwitserland, Kazachstan, Zwart Rusland, Neêrland, Absurdistan, Vlaanderen, Wallonië, Syldavië, Bordurië, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug [14], Groningen, Friesland, Gallië Vanaf 2011


Lijst van lidstaten met vlag en hoofdstad

Kaart van de EUSSR

De EUSSR hier in beeld met alle lidstaten.

Cultuur

De EUSSR is een multicultureel-divers land.

Ondanks dat de EUSSR bestaat uit een samensmelting van meer dan 70 landen met elk hun eigen etnische groepen is er echter geen echte gezamenlijke cultuur, maar er zijn wel een aantal religies en ideologie die door de staat erkend worden:

 • De partijraad of partijfilosofie: Een groep met 40 miljoen leden, jongeren en apparatjiken die leven en sterven voor de machtige staat om zijn heilsfilosofie verspreiden. De jongeren organiseren optochten in de naam van de machtige, onzichtbare staat die ons leven organiseert.
 • Het Christendom: Wordt als religie getolereerd door de heersers van de EUSSR omdat zij al een geruime tijd zich in Europa bevinden en over het algemeen door de Christenen als een geaccepteerde religie worden gezien.
 • Het liberalisme: Als bewegingen zijn het sociaal en het klassiek liberalisme onderdeel van de EUSSR en haar partijraad, maar zolang zij hun mond houden en stemmen voor meer Europa.
 • De geitenwollensokkenmensen/bomenknuffelaars: Worden over het algemeen getolereerd door de EUSSR omdat zij toch niks doen, of willen, of kunnen.
 • Het Jodendom: Wordt als irritant gezien door de partijraad, maar ondersteund omdat Israël als staat welvarend is.

Er zijn ook ideologieën die erkend worden en hoewel onderdrukt:

 • Het Communisme: Omdat de EUSSR zelf streng communistisch is worden andere communisten gezien als een bedreiging.
 • Het Nationalisme: Omdat de EUSSR bestaat uit meer dan 300 verschillende etnische groepen worden nationalistische groeperingen als een bedreiging gezien.
 • De Islam: Hoewel deze sekte geschiedkundig en cultureel niet thuishoort in Europa worden zoveel mogelijk islamieten ingevoerd om de oorspronkelijke bevolking te vervangen. De veerdienst Frontex zorgt voor een veilige overtocht via Turkije en Libië.

Volkslied

Het volkslied van de EUSSR was er zomaar. Het was er opeens. Tijdens de EU werd er geheel willekeurig een lied uit een stapel liedjes gepikt. Dat was het stuk Ode to joy. Dit lied, dat oorspronkelijk door Beethoven gecomponeerd werd, werd uitgekozen omdat dit muziekje ook voorkwam bij de intro van het Eurovisie Songfestival. Hieronder een geluidsfragment van het Ode to Joy (That ends with a bang).

Zoals al te horen was, kent het volkslied van de EUSSR geen tekst. Wel is er eens geprobeerd om de tekst in het Latijn te doen, waaruit lorem ipsum dolor sit amet kwam. Deze tekst bleek echter bijna oneindig en de tekst kende geen betekenis, daarom besloot men om het volkslied maar tekstloos te laten. Traditioneel is altijd na het volkslied een knal, wat gebaseerd is op een oud verhaal dat na het spelen van een muziekstuk een knal was.

Trivia

 • In de EUSSR waren ooit wat landen uitgeschopt, omdat ze voor de EUSSR troep waren. Namelijk Wederland, de Efteling en de Heemlanden. Deze landen zullen bijzonder hun best moeten doen om ooit nog in aanmerking te willen komen van een lidmaatschap, hoewel de EUSSR gewoon inneemt. Deze landen zijn ook automatisch lid van de LDEGBBOLAWK [15].
 • Het landje onder Marokko, de Westerlijke Sahara, staat op de officiële kaart van de EUSSR zonder naam aangegeven, omdat er altijd al een twijfel was geweest of dit gebied wel bij Marokko hoorde. Het is echter nu nog steeds niet duidelijk.
 • Disneyland is geen directe lidstaat van de EUSSR, maar heeft wel banden met de EUSSR. De lijst van lidstaten bevat dan ook de vlag van de samenwerkingsbond tussen Disneyland en de EUSSR.
 • Transnistrië is geen lidstaat van de EUSSR, aangezien het een fictief land is. Waarom andere fictieve landen als Syldavië en Bordurië wel lid zijn, is niet duidelijk.

Zie ook

Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
10 december 2009
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.


Notenbalk

 1. That ends with a bang.
 2. Of erin...u mag het zelf bepalen.
 3. Maar dus officieel niet zijn.
 4. De Sovjet-Unie en de Britten kun je nou niet echt supermachten meer noemen, De Sovjet-Unie bestaat niet eens meer, en de Britten hebben meer dan 500% van hun vroegere grondgebied verloren!
 5. Of zou men zeggen, Verraad van Lissabon?
 6. Ze hadden het in het verdrag staan wat overigens goedgekeurd werd.
 7. Wat de EUSSR nooit zal lukken en ís gelukt...
 8. Lekker communistisch.
 9. D.w.z., alles moet gewoon geaccepteerd worden zoals het is volgens de EUSSR-regering.
 10. Soort van EUSSR versie van de KGB.
 11. Eigenlijk heel veel kleiner.
 12. Oncyclopolis is onverslaanbaar op het gebied van grootte.
 13. Sinds de komst van de EUSSR is België opgedeeld in twee landen, Vlaanderen en Wallonië.
 14. In feite kandidaat lidstaat, maar kans is groot tot toelating.
 15. Landen Die uit de EUSSR Geschopt zijn en Bijzonder hun Best zullen moeten doen om Ooit nog voor Lidmaatschap in Aanmerking te Willen Komen.

}