Earthbound

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Earthbound.jpg
Ontwikkelaar(s) Nintendo, Hal
Uitgebracht Juni 1995
Genre RPG
Zou Jan Rap het spelen? Natuurlijk! Zolang er drugs zijn...
Waardering Ster.pngSter.pngSter.pngSter.png
Portaal  Portaalicoon Computer


I'm the third strongest mole from this tunnel.
~ Mole nr 1

I'm the real third strongest mole from this tunnel.
~ Mole nr 2

I'm the only third strongest mole from this tunnel.
~ Mole nr 3

I'm the only real third strongest mole from this tunnel
~ Mole nr 4

You've beaten the strongest, the second strongest, the fouth strongest and the fifth strongest mole from this tunnel. Now prepare yourself for the ONLY third strongest mole !
~ Mole nr 5

Earthbound is een RPG voor de SNES uit 1994 waarin je, zoals altijd, de wereld moet redden van de ondergang.

Verhaal[bewerken]

Midden in de nacht wordt Ness, het hoofdpersonage, wakker gemaakt door een neergestorte meteoriet. Ness moet en zal gaan kijken en komt uiteindelijk tot de conclusie dat het erg saai is en dat hij trek heeft in appeltaart. Ness gaat naar huis, eet wat appeltaart en gaat weer naar bed. Later die nacht wordt er op de deur geklopt. Ness zijn dikke buurjongen, Spekkerd, was samen met zijn broertje gaan kijken naar de meteoriet maar werd bang en rende weg. Samen met Ness zoeken ze Spekkerd's broertje Pickey. Nadat zij hem gevonden hebben, komt Buzz Buzz tevoorschijn die een lang verhaal begint te vertellen over drie jongens en een meisje die de wereld moeten redden van het kwaad: Gygas genaamd. Ness is niet geboeid en slaat Buzz Buzz dood om vervolgens weer naar bed te gaan. De volgende ochtend wordt Ness wakker en moet hij van zijn moeder brood halen. Onderweg naar de bakker spreekt iedere vreemde Ness aan over dat hij een zekere Paula moet redden aangezien zij gekidnapt is. Dit doet Ness, want hij weet dat hij anders niet met rust gelaten zou worden. Paula is heel dankbaar tegenover Ness en belooft hem dat zij zullen trouwen zodra Gygas gedood is. Ness ziet dat wel zitten en gaat samen met Paula op zoek naar de anderen uit Buzz Buzz' verhaal. Uiteindelijk zijn ze voltallig en komen zij heel toevallig in de buurt van Gygas, die ze vervolgens doden door gebed.

Personage's[bewerken]

Ness

In Earthbound speel je met 4 personages. dit zijn Ness, Paula, Jeff en Poo.

Ness[bewerken]

Ness is een doof, blind en stom jochie dat Gygas moet doden. Zijn specialiteit bestaat uit dat hij niet bang kan worden gemaakt door een vijand omdat hij die gewoonweg niet kan zien. Hij valt aan met speciale PSI-krachten. Deze missen nooit ondanks hij niets kan zien. Aan het eind van het spel raakt hij verliefd op Paula die eigenlijk al met een ander gaat. Ness krijgt dit echter nooit door.

Paula[bewerken]

Paula's speciale aanval.

Paula is de excuse-woman uit Earthbound. Ze heeft blond haar, blauwe ogen en cup 85C. Ze is vrijgezel en wilt graag met zoveel mogelijk vijanden naar bed. Dit doet ze opdat het AIDS-monster de vijand zou aanvallen. Naast het AIDS-monster staat Paula ook in contact met God. Hierdoor kan zij bidden voor hulp waarna Gods voet plots uit de lucht verschijnt en de vijand geplet wordt.

Jeff[bewerken]

Jeff zag er altijd al een beetje nerd uit.

Jeff is de nerd van het stel. Zijn aanvallen zijn zwak en zijn HP is veel te laag. Jeff heeft hierdoor de nerdrol gekregen. Zijn enige goede eigenschap is zijn slimheid waarmee hij veel vijanden kan manipuleren. Verder stelt hij niets voor.

Poo[bewerken]

Poo is een Japanse strijder. Hij kwam zomaar binnenvallen en ging onuitgenodigd mee met Ness, Paula en Jeff. Later bleek Poo best wel enig nut te hebben toen hij een paar ninjakicks gaf aan Gygas op zijn erogene zones.

Locatie's uit Earthbound[bewerken]

In Earthbound zijn er diverse steden, tunnels en overbodige gehuchten. Hieronder alle locaties en wat er te doen valt.

Onett[bewerken]

In Onett valt weinig te doen. Ness woont hier en wordt gek gemaakt door wildvreemden die hem aanspreken over ene Paula die ontvoerd is. Wat je hier wel kan doen is Holleeder bevechten in de tuin van een speelhal. Je krijgt hier echter niets voor bijhalve een schadevergoeding en een liquidatie naar keuze.

Twoson[bewerken]

Hier woont Paula. Ness komt hier ook Mr. T tegen. Mr. T weet pecies waar Paula is en helpt je haar te bevrijden. Mr. T verdwijnt echter nadat Paula gered is en Murdock binnen komt lopen.

Happy Happy Village[bewerken]

Hier kan je tegen de blauwe KKK vechten. De blauwe KKK is tegen verdriet en honger in de wereld. Reden genoeg dus om ze allemaal uit te roeien met een raketwerper.

Threed[bewerken]

Threed is een stad waar zombie's leven. Deze stad wordt daarom ook geboycot door de wannabee-goths. In Threed worden Ness en Paula gevangen genomen door een mysterieuze vrouw. Later helpt Jeff hun ontsnappen.

Saturn Valley[bewerken]

Hier wonen de Mr. Saturn. Al hun zinnen beginnen met Zoom Zoom. De Mr. Saturn zijn slimme wezens die worden uitgebuit door Gygas.

Fourside[bewerken]

Dit is een stad waarin je moet vechten tegen een standbeeld die ervoor heeft gezorgd dat iedereen gek is geworden. Verder kan je hier meedoen aan een bowlwedstrijd en zijn er veel appeltaarten aanwezig in het winkelcentrum.

Winters[bewerken]

Winters is een koud gehucht met veel overeenkomsten met Friesland.

Summers[bewerken]

Summers is een warm gehucht met veel overeenkomsten met Limburg.

Scaraba Marokko[bewerken]

In Marokko moeten Ness, Paula en Jeff een groepje terroristen uitschakelen. deze terroristen hebben namelijk Amerikaanse journalisten ontvoerd en willen ze pas vrijlaten als Amerika terugtrekt uit Irak.

Dalaam Japan[bewerken]

In Japan ontmoeten Ness, Paula en Jeff prins Poo. Prins Poo is de kampioen sushi-eten uit Japan. Hij kent dan ook vele krachten om vijanden in sushi te laten veranderen om ze daarna op te eten.

Deep Darkness[bewerken]

Deep Darkness is een diepe donkere plaats. Hier valt weinig te doen omdat er alleen maar een groot moeras te vinden is. Ness besluit hier een kuuroord te starten en wordt rijk. Helaas wordt zijn kuuroord vernietigd door een groepje toevallig voorbijlopende hangjongeren.

Tenda Village[bewerken]

Groene mannetjes domineren de boel hier. Zij zijn echter verlegen en praten daarom met niemand. Poo veranderde de inwoners (Tenda's) in sushi en at ze op.

Gygas Evil Underground Lair[bewerken]

Gygas woont hier. En terwijl hij alleen de wereld wil vernietigen wordt hij aangevallen door Ness, Paula, Jeff en Poo. Gek genoeg deden deze aanvallen hem niets en kon Gygas ze gemakkelijk zijn huis uit trappen. Paula bad toen voor een hoge telefoonrekening voor Gygas zodat hij zijn huis zal worden uitgeschopt. Dit lukte echter niet en uiteindelijk ging Gygas dood door een bom.

De 8 heilige plaatsen[bewerken]

Voordat Ness en de rest Gygas kunnen doden moest Ness langs 8 plaatsen die heilig zijn. Hier zweeft een melodie rond die hij vervolgend moet opvangen met een Sound Stone. Zoals in iedere RPG worden deze locaties beveiligd door een tussenbaas. Deze verschillen van de 5 op 3 na sterkste mollen tot aan de Blue Screen of Death. Pas als Ness de tussenbaas heeft verslagen krijgt hij toegang tot de VIP-lounge en de heilige locatie. Zodra Ness alle 8 de locaties heeft bezocht komt hij in een wereld die zich bevind in zijn brein. Hier moet hij een deel van zichzelf verslaan (het kwade deel maar dat spreekt voor zich) om zichzelf wat sterker te maken.