Albert Einstein

Uit Oncyclopedia
(Doorverwezen vanaf Einstein)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ei.png Dit artikel gaat over een ongelofelijk Ei.
Een zacht gekookt eitje
om precies te zijn.
Ei.png


Albert was tevens aan de drugs. Deze foto stamt nog uit de tijd voordat de anti-rode-ogen-flits werd uitgevonden.
Anders dan Einstein beweerde, dobbelt God wel degelijk.

God dobbelt niet. Hij speelt Texas Hold'em.
~ Albert Einstein over God

Die gast is een maniak! Ik maakte op school een opmerking over z'n haar, waarna hij woedend werd en me halfdood sloeg. De dokters zeggen dat ik misschien nooit zal herstellen.
~ Stephen Hawking over Albert Einstein

Elke massa heb z'n energie en die is groter als je de bal trapt. Da's logisch.
~ Johan Cruijff over Albert Eistein

Einstein beter bekent als 1 steen. Was een briljante kletskous die door puur ongeluk en vernuft een hele hoop niet belangrijke formules ontdekte, zoals de formule om uit te rekenen hoe lang het duurt om een ei te koken.

Wiskundige ontdekkingen[bewerken]

In een dronken bui gaf Albert aan twee keer naar de McDonald's geweest te zijn met zijn Nederlandse collega Albert Eensteen. Eén bier is namelijk geen bier. En Tweesteen is Eensteen. Kortom, aangezien hij flink onder invloed was kon hij niet meer zo goed uit zijn woorden komen, waardoor men het volgende te horen kreeg: "Eensteen is in Mac geweest twee keer." De barvoetige barman van de lokale bierbar had bewondering voor Einstein en dacht dat hij een belangrijke wiskundige ontdekking had gedaan. Hij schreef op een viltje: "Een Steen = Mc2". De 2 had hij iets te hoog geschreven, aangezien de barman plotseling werd afgeleid door een naakte vrouw. Het viltje werd later in een asbak gedumpt, waardoor een aantal letters onleesbaar werden. Op het viltje was vervolgens te lezen: "E = MC2". De volgende dag kwam Einstein terug in dezelfde kroeg. De barman vroeg wat de formule te betekenen had, waarop Albert antwoordde: "Kan mij het wat schelen, ik heb een massa energie en wil nu helemaal naar de klåtæ gaan." Aangezien in de bar net héél luide muziek werd gedraaid verstond de barman de zin niet zo goed en begreep hij dat de formule een verband was tussen massa en energie.

Na zijn dood in 1955, claimden zijn kleinkinderen dat deze formule een belangrijke wiskundige uitvinding had gedaan. Ze werden geloofd, en Einstein wordt nu nog altijd gezien als een van de belangrijkste wiskundigen aller tijden. Wat overigens weer wonderlijk gevonden wordt, daar Einstein zich in het vlak van de natuurkunde begaf.

Maar na jarenlang wiskundig onderzoek is uiteindelijk gebleken dat de formule E = MC2 een cakerecept van Bakker Bart blijkt te zijn. Het betekent simpelweg dat het aantal eieren voor het beslag (E) gelijk moet staan aan de hoeveelheid meel (M) maal het aantal cakes dat je wil bakken in het kwadraat (C2). Deze formule is nu nog steeds bekend als de Relativitaart-formule, wat erg onlogisch is omdat in de formule specifiek over cake en dus niet over taart wordt gesproken.

Zijn formule voor het koken van ei is de minst gekende formule. Dit komt, omdat hij toen in tegenstelling tot normaal nuchter was. De formule zegt dat Ei = G.C.0+8min. Met Ei de kooktijd van het ei. Met G de universele constante en C een willekeurig getal tussen Amerika en Rusland.

In 1999 is ontdekt dat wetenschap een groot complot is van de Russen. Maar dit had ik beter niet gezegt, want er staat een blauwe auto voor het raam met de Rus Snijcki in. Door deze ontdekking was er een Grootte controverse tussen Albert Einstein die al in staat van ontbinding was en Bakker Bart. Deze nam uiteindelijk wraak en zette de naam verwisseling recht. Daarom moeten we nu spreken van de algemene cake formule (E = MC2)

Relativiteit[bewerken]

Einstein ontdekte op een toevallige middag in het park dat de lichtsnelheid absoluut was. Tot zijn grote frustratie kon hij het aan geen enkele wetenschapper uitleggen. Hij besloot zijn verhaal om te gooien en alles behalve de lichtsnelheid als relatief te gaan beschouwen. Deze gedachte sprong maakte zijn theorie veel aantrekkelijker voor wetenschappers. Iedereen weet immers dat wetenschappers beroepsgestoord zijn en nooit voor het eten thuis zijn. Dankzij Einstein konden ze nu hun vrouw wijsmaken dat tijd relatief is en ruimte ook. Als de vrouw klaagden over lange werkdagen van hun mannen, hadden ze nu als weerwoord: 'Maar schat, ik ben hier al uren, maar voor jou lijkt het net alsof ik net binnenkwam!' Vele wetenschappers zien Einstein daarom ook als één van de grootste wetenschappers ooit. Maar zonder doping had hij deze ontdekking nooit kunnen doen. Hij is hierdoor ook wel één van de grondleggers van het koffiefenomeen creamer.

Trivia[bewerken]

  • Hij heeft zichzelf altijd gedistantieerd van zowel het atheïsme als ook van het geloof in een persoonlijke god. Hij beschouwde zichzelf als een Antichrist.
  • Hij was vegetarisch in zijn laatste levensjaar.
  • Hij had dyscalculie waarmee men kan zeggen dat zijn theorieën op nonsens zijn gebaseerd.
  • Zijn portretbuste kreeg een plaats in het Walhalla nabij Regensburg, een soort eregalerij van foute Duitsers.
  • Hij was medeverantwoordelijk voor het ontdekken van de kleur Zwart.
  • Hij ontkende in zijn latere leven iets te maken gehad te hebben met McDonald's.
  • Hij stichte de o-zo-bekende supermarktketen, Albert-Heijnstein, maar aangezien deze naam erg Duits klonk,en dus (zoals altijd met Duitse dingen) geen succes was, werd het later verandert in Albert-Heijn.
  • Albert Einstein had blauwe ogen.
  • Hij kaarte elke dag met de duivel. Gewoon omdat het kon.
  • Zijn vrouw geinstein was dyscaltulatische en dyslexia.

Zie ook[bewerken]

Bouncywikilogo.gif
Voor de uilskuikens die de afgelopen eeuwen onder een rots hebben gelegen zonder krant of Twitter, heeft Wikipedia ook een artikel over: Albert Einstein.