Final Fantasy VII

Uit Oncyclopedia
(Doorverwezen vanaf Final Fantasy 7)
Ga naar: navigatie, zoeken
Spoiler waarschuwing!
Dit artikel bevat spoilers als
CLOUD WORDT DE PREMIER VAN BELGIË EN AERIS TROUWT MET SEPHIROTH NA EEN KORTE RELATIE MET YUFIE DIE HAAR DOCHTER IS!Final Fantasy VII
En net toen jij dacht het na 6 delen wel over zou zijn komt het terug... met 3 CD's en 3x meer D!
En net toen jij dacht het na 6 delen wel over zou zijn komt het terug... met 3 CD's en 3x meer D!
Ontwikkelaar(s) Square
Uitgebracht Rond dezelfde tijd als Windows 98
Genre Langdradig verhaal
Zou Obama het spelen? Alleen na het gebruik van jenkem
Waardering Ster.pngSter.pngSter.png
Portaal  Portaalicoon Computer


Final Fantasy VII is het zevende deel in de zeer langlopende Final Fantasy-reeks. In dit spel kon de speler voor het eerst in 3D spelen en zichzelf doodvervelen door het veel te lange en langdradige verhaal gevuld met vreemde kapsels en vage monsters.

Verhaal[bewerken]

Het verhaal van FFVII valt samen te vatten in 3 delen:

CD 1[bewerken]

Het verhaal begint met een filmpje waaruit duidelijk wordt in wat voor een wereld het spel zich afspeelt. Het filmpje begint met het tonen van de 3 delen van een grote stad.

  • In het eerste deel wonen veel kakkers die alles hebben wat ze zich kunnen wensen.
  • in het tweede deel woont men in normale huizen;
  • in het derde deel woont men in kernkoppen waardoor de geringste beweging ervoor kan zorgen dat hun huis met hun hele wijk- wordt opgeblazen.

Hierna gaat het beeld over naar een wetboek waarin getoond wordt dat de muziek van the Beatles verboden is en seks taboe. Dan gaat het beeld over naar een groep ouderen die aan de drugs zitten en bier zuipen. Daarna wordt het beeld zwart en kan men beginnen met het spel. Een jonge man, genaamd Cloud, wordt opgeroepen om in opdracht van koning Siva een rode draak, Aeris genaamd, te doden.

Cloud gaat op zoek naar Aeris, maar in plaats van Aeris te doden trouwt hij met haar, waardoor koning Siva zijn laatste haar kwijtraakt. Uit wraak roept hij zijn machtigste krijger Sephiroth op om jou te doden en Aeris mee te nemen als zijn bruid. Sephiroth stelt voor om voor hun dochter te gaan aangezien het doden van iemands man geen garantie is dat zij met je gaat trouwen. Koning Siva gaat hiermee akkoord en Sephiroth gaat opzoek naar de dochter van Aeris en Cloud.

CD 2[bewerken]

Toch wel heet eigenlijk., dat vuur...

Na een lange reis komt Sephiroth aan in het centrum van de grote stad. Hier vindt hij de dochter van Aeris waar hij vervolgens mee besluit te trouwen. Samen zetten zij koning Siva van zijn troon af en misbruiken zij hun machtspositie om het land Auralcex om te toveren tot een communistisch regime. Cloud en Aeris zijn het hier niet mee eens omdat niet iedereen gelijk is en besluiten een terroristische communistische groepering op te richten onder de naam JENOVA (Jongens En Niet-jongens Offensief Voor Auralcex). Zij besluiten een grote meteoriet op te roepen om al het leven te beëindigen in Aurelcex zodat iedereen echt gelijk is.

Zodra Sephiroth achter plan komt draait hij door en besluit te gaan staan in een vuurzee zonder een duidelijke reden waarna hij zichzelf terugtrekt en zijn vrouw Yufie alleen achterlaat om tegen haar ouders te vechten. zodra Cloud Yufie ziet begint hij haar aan te vallen maar omdat Aeris gelooft in een tweede kans blijft Yufie leven. Zij verteld waar Sephiroth is waarna Cloud naar hem op zoek gaat voor een lang en episch gevecht.

CD 3[bewerken]

Dit is nooit gebeurd....

Nadat Sephiroth tientallen dorpen heeft doorzocht om Cloud te vinden vindt hij Cloud. Ze besluiten dan een episch gevecht te hebben in de vorm van een Russisch roulette. Hierbij zouden zowel Sephiroth als Cloud een zwaard houden boven Aeris en hem moeten laten vallen. Helaas ging het mis tijdens Sephiroth's beurt. Zijn zwaard viel op de grond en op magische wijze ging deze dwars door Cloud's rug heen waardoor Cloud stierf. Aeris, verward door haar lesbische ervaringen met haar dochter en het verlies van haar man zocht hierdoor troost bij Sephiroth waarna ze besloten te trouwen.

Toen dit nieuws de machtige koning Siva bereikte waren de figuurlijke rapen gaar (de echte rapen stonden nog op het vuur) en begon koning Siva een oorlog tegen Sephiroth omdat hij zijn (stief)dochter nog niet heeft geleverd aan hem en omdat Sephiroth zijn idee afkeurde die blijkbaar wel had kunnen werken. Om deze oorlog te kunnen winnen moest koning Siva echter wel een machtige krijger vinden. Deze vond hij in de vorm van Magus. Sephiroth deed alles in zijn almachtige machtigheid om Magus te vermoorden maar dit lukte hem niet. het gevecht ging nog door voor meer dan 80 nachten waarna Magus iets drastisch deed: Hij vernietigde de aarde en Sepiroth met hem.

Personage's[bewerken]

De cast van Final Fantasy VII (zonder koning Siva)

Cloud[bewerken]

Cloud is de huurmoordenaar die Aeris moest vermoorden van Koning Siva. In plaats van met haar te doden besloot hij met haar te trouwen waardoor ze een 16 jarig kindje kregen. Later vocht hij tegen Sephiroth waarbij hij vermoord werd. Toch wist hij een carrière te vinden in de Belgische politiek als Premier.

Koning Siva (ook bekend als Shinra)[bewerken]

Koning Siva is een kale koning die lijkt op een dikke kikker en een fetish heeft voor andermans vrouwen. Hij huurde diverse krijgers in om een vrouw te kunnen krijgen. Tot op de dag van vandaag is koning Siva single.

Sephiroth[bewerken]

Sephiroth is de reïncarnatie van een god en de beste krijger die er is. Nadat hij werd ingehuurd om de dochter van Cloud en Aeris te ontvoeren vermoordde hij Cloud (per ongeluk) en trouwde hij met Aeris. Later ging hij echter neer toen Magus hem vermoorde.

Aeris[bewerken]

Aeris is de vrouw om wie heel Final Fantasy VII om draait. Zij is degene die onzeker is over haar seksuele voorkeuren en gewild is door velen. Op het internet staat zij bekend als de dode omdat al haar mannen een slechte nijging te hebben om te sterven door een krijger.

Yufie[bewerken]

Yufie is de 16-jarige dochter van Cloud en Aeris. Zij kijkt graag Naruto en loopt dan ook de hele dag rond in kleding waardoor ze op een Narutokarakter lijkt. Ze draagt om haar outfit compleet te maken altijd een veel te grote ninjaster bij zich om nog meer op te vallen. Zij heeft een relatie gehad met haar moeder maar is tegenwoordig weer single en zoekende. Ze is beschikbaar op diverse internetdatingsites.

Konata Izumi[bewerken]

Kwam niet voor in welk Final Fantasy deel dan ook.

De leden van JENOVA[bewerken]

Vincent[bewerken]

Vincent is een oude chagrijnige man die alles beter weet dan de rest en daarom maar met een pistool schiet op alles. Over hem is niets bekend behalve dat hij in JENOVA zit en graag uit eten gaat.

Tifa[bewerken]

Tifa is de vergeten vrouw. Zij is in het geheim verliefd op koning Siva en probeert met hem in contact te kunnen komen door zich aan te melden in het verzet.

Barret[bewerken]

Barret is de excuus-neger in Final Fantasy VII. Zonder welke reden dan ook is zijn rechterhand vervangen met een machinegeweer en scheld hij overbodig veel.

Cid[bewerken]

Cid is zoals iedere Final Fantasy-speler wel weet de bestuurder van de luchtschepen. in dit geval het vervoersmiddel van JENOVA. Waarom hij in ieder deel voorkomt is nog altijd onduidelijk.

Zie ook[bewerken]