Friese koe

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
AAAAAH! ALS JE DIT ZIET, IS HET TE LAAT!

De Friese koe is een zeer bijzonder beest dat alleen voorkomt in Friesland en Groningen (schijnbaar moeten de beesten niets van Nederland hebben). Deze bijzondere beesten hebben zich aangepast aan het koude klimaat in Friesland, waar zij vooral onder de grond leven en de wortels van de bomen eten. De koe is een welkome aanvulling op de Frieze economie, de runderen produceren namelijk erg veel methaangas, welke wordt verkocht over de hele wereld als brandstof voor onder andere kachels. Recentelijk zijn de beesten ook in Groningen doorgebroken waar ze nu vooral leven rond de ondergrondse zee Slochteren, waarop de groningers naast bronwater ook besloten gas te winnen uit dit unieke stukje natuur.

[bewerken] Omschrijving

Ze zijn wit met zwarte vlekken, dit is pure camouflage. Zwart voor de maanden dat ze onder de grond leven en wit voor de maanden dat ze boven de grond leven. Het beest is maximaal 1,5 meter hoog en 2,5 meter lang. Het beest heeft vier magen en een methaanreservoir welke ze gebruikt bij het verdeigen tegen roofdieren.

[bewerken] Koppigheid

Het dier is bijzonder koppig en weigert dan ook om geslacht te worden. Het heeft een sterke afkeur van slagers en doet alles om bij ze uit de buurt te blijven. Mochten ze toch in de buurt komen, dan zal de koe de slager onderschijten. Ook kinderen zijn niet veilig, om onduidelijke redenen.

[bewerken] Zwemcapaciteiten

Jaarlijks wordt erin Slochteren een grote zwemwedstrijd in de ondergrondse zee georganiseerd. Deze worden vrijwel altijd gewonnen door een Friese koe, deze gebruikt namelijk haar methaan producerende capaciteiten als een soort straalmoter, waardoor ze steevast alle menselijke tegenstanders achter zich laat in stank.

Gebruiker
Naamruimtes

Varianten
Handelingen
Navigatie
Informatie
Projecten
Hulpmiddelen
Delen