Fukushima

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Rikku Cosplay.jpg

Made in Japan

Dit artikel gaat over Japanse dingen. Let dus op, want het lezen hiervan kan je leven danig veranderen. Zo kan het voorkomen dat je spontaan begint te cosplayen, Japans Engrish begint te praten en/of naar J-pop begint te luisteren!

Wij van Oncyclopedia zijn niet verantwoordelijk voor eventuele nieuwe obsessies, ziektes of kapot gelopen relaties.

Radioactivo.png WAARSCHUWING! 
Dit artikel is radioactief en dus levensgevaarlijk.
Lezen op eigen risico!
Het fraaie monument dat herinnert aan vervlogen tijden in Fukushima

Is iedereen daar straallazarus?
~ Een verwonderde toerist over drinken in Fukushima

Ze stralen daar van geluk.
~ Een bioloog over de inwoners van Fukushima

Fukushima (Japans: 日国) [1]is een pittoresk plaatsje in het noordoosten van Japan.[2]

Een opname van Goochel Eert van Japan, waarop de prefectuur van fukushima tijdens de feestelijkheden duidelijk rood oplicht. Deze luchtfoto stond tevens model voor de vlag van Japan, het land van de tomeloze energie

.

Feestelijkheden[bewerken]

Het plaatsje werd bekend vanwege een grote gebeurtenis: de opening van maarliefst zes kerncentrales! Deze opening vond met groot spektakel plaats op 11 maart 2011, en werd feestelijk ingeluid met het onthullen van een monument. Op de dag van de onthulling was er voor de kinderen aan de kust een speciaal waterspektakel georganiseerd, waarbij men kon surfen op metershoge golven. Het was een stralende dag, en een stralend evenement. Ook was er gezorgd voor "special effects", zoals een bewegende bodem (een favorierte kermisattractie in Japan), en een show van de hulpdiensten die met feestelijke zwaailichten en loeiende sirenes present waren. Het bedrijf Tepco [3] was hoofdsponsor van het spektakel. Alle bezoekers kregen fraaie witte kledij om het gekostumeerd bal te kunnen bijwonen. Een explosief applaus steeg op uit de nieuwe centrales.

Bewoners[bewerken]

Tot voor kort kende Fukushima slechts drie bewoners: een oeroude kinderloze Japanse kluizenaar/artiest, zijn zoon en onwettige dochter. De zoon van de kluizenaar was tevens burgervader van het plaatsje. Naar aanleiding van de opening van een zestal kerncentrales kwam daar verandering in: een zwerm Japanners kwam op bezoek om dit wereldwonder te aanschouwen. In het gedrang kwamen echter zoveel mensen om, dat men besloot een feestvrije zone van ca. 20 km rondom het plaatsje in te stellen, zodat de rust van de kluizenaar, de burgemeester en diens zus niet in gevaar zouden komen.

Naar verluidt heeft ook Jomanda een tijd in Fukushima gewoond, maar haar effect op het instralen van Fukushima-water bleek zo gering dat ze besloot naar Tiel terug te keren.

Ligging[bewerken]

Fukushima is een liggend plaatsje, en beslist geen standplaats. De zondagsrust is er naar oud Japans gebruik heilig, en ook op de overige dagen geldt inmiddels een streng beleid. Zo is het niet langer toegestaan zonder lichaasmbedekkende kleding in Fukushima te flaneren langs de fraaie kust. Ook wordt elke bezoeker van een bezoekersbadge voorzien die meet hoeveel contact de bezoeker heeft met de plaatselijke folklore. Deze folklore bestaat uit het roosteren van kleine huisdieren, door ze kort richting monument te houden. Ook wordt er gevist in speciale kweekvijvers, waarin koykarpers actief worden gehouden met radiostraling. De activiteit in het plaatsje is hoog: volgens de activiteitenschaal van Sievert (een bekend activiteitenonderzoeker) is Fukushima het meest actieve plaatsje in heel Japan.

Blauwstraal.gif

Klimaat[bewerken]

Het klimaat in Fukushima is doorgaans stralend. Naast de heerlijk warme zon kunt u ook gebruik maken van speciale helende cesium- en jodiumbaden, waarin staven met warmtegenererende materialen u heerlijk op temperatuur houden. Het zeewater heeft een aangenaam hoge temperatuur, doordat er speciaal voor de toeristen hoge concentraties sterk water in wordt geloosd. De wind is doorgaans aflandig, zodat u, wanneer u wilt vliegeren wel even in de zee voor de kust moet gaan staan (vergeet geen kaplaarzen te dragen: het water is zo zout dat u uw benen en tenen zoudt kunnen verbranden aan het gamma van bijtende zeewatercomponenten).

Ramp[bewerken]

Een ramp voor het toerisme in Fukushima is dat er wegens geloofsovertuigingen geen beeldmateriaal vanuit het gebied meer komt. Men gelooft dat beelden uit dit aardse paradijsje te schokkend zouden zijn voor de argeloze toerist. Even landinwaarts echter is men welkom, en kan men de wekenoude ruïnes bezoeken van fraaie japanse tempels en pittoresk verlaten vissershuisjes.

Een stralende ansichtkaart uit Fukushima

Schoon[bewerken]

Heeft men schoon genoeg van het verblijf in Fukushima, dan kan men ook eens een bezoekje brengen aan de gezellige tentenkampen in de omgeving, waar volgens oud-japans gebruik de tradities van armoede en dakloosheid in ere worden gehouden.

Zie ook[bewerken]

Bronnen, zowel stralende als helende[bewerken]

  1. In Oud-Japans: Fuck you Shima. Shima was de god van de rijzende zon. Zie ook Hiero Shima.
  2. Feitelijk meer in het midden, maar door recente kaartverschuivingen situeert Fukushima zich elke week op een andere plek.
  3. TEPCO is een dochteronderneming van Philips, en gespecialiseerd in lichtevents en (be-)lazershows.