Garfield

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Garfield (ook bodemloze put genoemd)
Algemene informatie
Geboren Onbekend sinds het geboortekaartje en identiteitsbewijs beide zijn witgewassen
Geboorteplaats Opgegeten
Nationaliteit Opgegeten
Functie Witwasser, Keizer, Terrorist en Grootverbruiker
Overige informatie
Partner(s) Lasagne (opgegeten)
Kinderen Lasange (opgegeten) merk op dat de benaming kind niet echt van toepassing is sinds het feit dat hij geen kinderen kan krijgen met lasagne doordat hij het niet kan laten allesverorberend te zijn.
Lievelingseten Lasagne (opgegeten)


Garfield als keizer van de C.A.T.

Garfield is een kat, topcrimineel en wereldkampioen vreten. Hij verdient zijn geld met het witwassen van allerlei zaken zoals geld, eten en kookgerei. Ook is hij een succesvol muizensmokkelaar die arme muizen zijn huis in laat voor geld i.p.v. van zijn oorspronkelijke taak: het verjagen van ongedierte uit het huis van Jon Arbuckle, een loser die al meerdere zelfmoordpogingen ondernomen heeft.

Jeugd[bewerken]

Garfield had geen makkelijke jeugd. Hij werd toen hij 18 weken oud was van de boerderij waar hij woonde verjaagd omdat hij de kippen terroriseerde uit pure vraatzucht. Hij vond na twee dagen onderdak bij de kruidenier in het dorp even verderop. Na drie weken was ook hij hem zat en sloot hem op in kelder van zijn huis waar hij zoals de bedoeling was wist te overleven op muizen en regenwater. Wat de kruidenier niet wist is dat Garfield buitengewoon begaafd is en meerdere ontsnappingsplannen had voorbereid. De kruidenier werd volledig verrast toen hij drie weken na de opsluiting een 24 weken oude kitten met een keukenmes op zijn buik aantrof toen hij wakker werd. Van de kruidenier is nooit meer iets vernomen. Dit is waarschijnlijk de eerste van vele misdaden.

Na de gruwelijke moord dwong hij de vrouw van de kruidenier een groot ontbijt voor hem klaar te maken. Na dit ontbijt jatte hij haar portemonnee en de fiets van het driejarige zoontje zodat hij zich uit de voeten kon maken. Ook het keukenmes had hij meegenomen om onderweg eventueel iemand te beroven of een café te overvallen. Amper een half uur nadat hij met zijn vlucht was begonnen kreeg hij honger. Hij had echter het probleem dat hij door een afgelegen streek reisde en dat de enige levende wezens die in de wei stond iets te groot waren om op te verteren voor zijn jonge maag. Hij besloot op goed geluk in een boom te klimmen om er een jong vogeltje of iets anders eetbaars buit te maken. Na twee hongerige uren kreeg hij eindelijk een vette ekster te pakken en verschalkte die onmiddellijk. Na een moeizame klimpartij harde val stond hij weer op de grond en fietste weer verder. Na ongeveer vier uur bereikte hij een dorpje dat hem wel beviel. Toevallig werd op die dag de dorpsbank met het spaargeld van de 193 inwoners overvallen. Toen de overvallers op de vlucht sloegen kwam Garfield op het idee om de overvallers te bestelen. Hij wachtte ze op en stak met zijn mes de kuiten van een overvaller. Zijn maat sloeg op de vlucht omdat de slager met een jachtgeweer achter hem aan kwam. De gepakte overvaller werd diezelfde dag nog opgeknoopt en Garfield werd het dorpscafé binnengedragen. Daar verorberde hij onder andere zestien kroketten en negen borden stoofpot. Enkele dorpelingen leerden hem ook schrijven en jagen. Hij kan ook diverse talen verstaan maar zijn stem is niet in staat gebleken te praten. Hij had deze vaardigheid ook niet nodig aangezien hij alleen maar at in het dorpscafé terwijl hij slimmer en slimmer werd.

Rond zijn eerste verjaardag, de dag zelf is niet bekend, besloot hij dat hij de boer die hem op straat had geschopt iets aan wilde doen. Hij kon het tenslotte niet helpen dat hij zo vraatzuchtig was. Hij ging naar de garage om een geschikt voertuig te zoeken aangezien het te ver was om te lopen en de fiets die hij had was te klein. Er was alleen een probleem: auto's waren veel te groot en bovendien niet te betalen. Tenslotte kocht hij maar een ezel die hij desnoods onderweg zou inruilen. Eenmaal bij de boerderij aangekomen begon het spel, de regels zijn simpel, Garfield had een week om 100 punten te halen, een kip is dan bijvoorbeeld 4 punten, een geit 7, een schaap 8, een koe 14, een gans 5 en de boerin 25. De knecht (red. de boer is eerder al omgekomen) moest de dieren beschermen. Als Garfield won dan kreeg hij de heerschappij over de boerderij, als de knecht won dan... dan... bleef hij leven. Garfield had hierbij het voordeel dat zijn IQ ongeveer veertig a vijftig punten hoger lag. Garfield won dit vreemde spel met gemak en verwierf hiermee zijn eerste troon. Garfield was een goede leider en een goede strateeg maar hij was bepaald geen econoom en zijn huis-tuin-en-keuken monarchie ging tenonder aan zijn staatsschuld.

Zijn criminele loopbaan[bewerken]

Na de val van zijn huis-tuin-en-keuken monarchie ging Garfield de criminaliteit in. Eerst ruimde hij vijanden van grote bendes uit de weg waarmee hij een redelijk bedrag vergaarde. Hiervan kocht hij laboratoriumspullen, een binas en een schriftelijke cursus chemie om bommen te kunnen maken. Omdat de vraag naar zijn bommen niet erg hoog was begon hij GHB te produceren. De GHB-markt was echter te klein voor de grote partijen die Garfield probeerde te verkopen. Het schijnt dat hij op het hoogtepunt van zijn GHB handel vier of vijf olievaten per dag vulde. Maar de GHB werd na verloop van tijd minder waard en dus ging Garfield over op andere drugssoorten en daarmee verdiende hij genoeg geld om een pizzarestaurant op te zetten. Hij bakte de betere pizza's maar vond het saai werk. Hij besloot geld wit te gaan wassen. Hij werd schatrijk en stichtte zijn eigen bende. Het Criminal Animals Tribe. De meeste leden waren veteranen uit de Dierenoorlog. Toen de grotere bendes een bedreiging gingen vormen kwam de oorlog echt op gang:

De Slag om Los Angeles[bewerken]

De bendeoorlog waarin Garfield afrekende met alles en iedereen die een bedreiging vormde, hem in de weg stond of diëtist van beroep was. Eerst verjoeg hij de opiumkartels uit Chinatown. Vervolgens voerde hij zijn plannen een voor een uit.

Downtown[bewerken]

Downtown was Garfield's eerste invasie. Op straat voerden C.A.T. leden gevechten met vijanden uit diverse bendes. Deze bendes slaagden er niet in Garfield te stoppen. Toen alle vijanden uit het criminele circuit uitgeroeid waren besloot Garfield dat ook de politie weg moest. Hij beraamde een verrassingsaanval waarbij hij meteen de 216 kilo C4 die hij nog op voorraad had kon gebruiken. Hij maakte een grote bom bestaande uit het C4, aan de buitenkant beplakt met zakjes cocaïne. Hij liet de boel in een politieauto verstoppen en zodra deze in de garage onder het politiebureau werd geparkeerd, dikke boem. Hele politiegebouw naar de Satan en de overlevenden waren niet meer in staat om weerstand te bieden door een wolk poedervormig cocaïne waarvan ze veel te veel hadden ingeademd.

Beverly Hills[bewerken]

Dit was het gebied dat het meeste weerstand bood. Er wonen hier namelijk filmsterren met VEEL geld die bang zijn om misschien wel een ontploffing te zien. Dit was de reden dat veel bendes zich verenigden onder een vlag om Garfields troepen buiten de deur te houden totdat iedereen rijk genoeg was om een enorme boot te kopen om naar de Bahama's te varen. Garfield liet zich desondanks niet uit het veld slaan. Hij had beter getrainde troepen en elke vijand van bang voor wat inmiddels de poederbom was gaan heten. Om nog meer paniek te veroorzaken liet Garfield trebuchets bouwen die zo werden opgesteld dat ze over vijanden heen konden schieten om alle reservisten te elimineren. De artilleriewapens zijn niet echt afgevuurd maar speelden toch een grote rol omdat de Beverly-Bende er doodsbang voor was en Garfield dwong om constant troepen achter te houden om zijn kostbare wapens te verdedigen. Uiteindelijk kwam het zover dat de Beverly-Bende zich opsplitste in het hoofdleger, de linkerflank en de rechterflank. Terwijl het hoofdleger Garfield's aandacht af zou leiden vielen de flanken aan en omsingelden ze de C.A.T. die daarna volledig kansloos zou zijn.

Garfield had, in tegenstelling tot wat zijn vijanden wisten, wel gevechtspiloten uit de dierenoorlog is dienst. Hij had ze alleen nog niet in kunnen zetten omdat hij geen vliegtuigen had. Echter, drie dagen eerder had een van zijn terroristen een klein vierpersoons vliegtuigje gekaapt dat hij zelf had gehuurd. Dit vliegtuig had weliswaar geen boordgeschut maar was zeer nuttig als verkenner en had de eigenschap dat de ramen open kunnen. Het vliegtuig werd een dag voor de aanval na een spuitbeurt ingezet en nam duidelijk de verdeling waar. Garfield wist echter dat hij weinig kon doen. Zijn vijanden waren in de meerderheid dus een tegenaanval was ondanks het verrassingseffect riskant. Ook het opbreken van het kamp zou te veel tijd kosten en het nadeel alleen maar groter maken. Het vliegtuig kon wel worden ingezet omdat het raam open kan en de Beverly-Bende nooit luchtafweergeschut in handen heeft gehad. Het uiteindelijke plan bestond eruit dat de flanken vanuit de lucht onschadelijk zou worden gemaakt dan wel vertraagd. Dan zou het hoofdleger van de C.A.T. verliezen en als de versterking later nog aan zou komen zou er niks meer zijn om te versterken. Beide flanken werden volledig uitgeschakeld door de explosieven. Van de naar schatting 400 bendeleden overleefden er 29 het bombardement. De 900 gangsters van het hoofdleger liepen door een geïmproviseerd mijnenveld waar nog geen 200 mannen levend doorheen kwamen. De overlevenden capituleerden onmiddellijk en 29 lieten zich zelfs rekruteren.

De eindstrijd[bewerken]

Alle bendes van L.A. besloten dat ze samen Garfield beter te lijf konden gaan. Het zou een enorm gevecht worden, midden in Los Angeles, de plek waar Garfield het op voorzien heeft. Daarbij besloot een andere bende verder te gaan als een regiment van de C.A.T. omdat ze van mening waren dat Garfield toch wel zou winnen. Omdat de strijd zich buiten het bereik van de trebuchets af zou spelen werden ze gedemonteerd en een dozijn werd zelfs verkocht om meer huurlingen te rekruteren. Dan was er nog iets waar niemand anders vanaf wist: de autodievenbendes die eerst buiten beeld bleven stalen ineens auto's voor Garfield waardoor zijn troepen zich sneller konden verplaatsen. Met de vliegtuigen, inmiddels zijn het er twee, werd gezocht naar tekenen van een aanval van de bendes. De bendes waren echter ook bezig met gokken waar Garfield ze zou aanvallen. Uiteindelijk wist Garfield via de drugssector informatie in te winnen over de locatie van zijn vijanden. Hij wist ook dat elk pakketje dat binnenkwam zorgvuldig werd gecontroleerd op bommen en een poederbom dus geen kans had. Hij besloot een aanval uit te voeren op een van de loodsen waar voornamelijk busjes stonden om troepen mee te vervoeren. Ook hier werd gecontroleerd op bommen dus moest hij het anders aanpakken. Hij kwam op het idee een poederblusser te nemen en daar cocaïne in te stoppen. Hij stuurde een van zijn beste terroristen met de cokeblusser naar de loods. Na vijf minuten was iedereen overleden aan de overdosis. De terrorist maakte zich uit de voeten terwijl gewapende troepen zich over de busjes en musclecars, die er ook bleken te staan, ontfermden. De bendes waren woedend. en vielen meteen aan. Garfield had echter veel auto's laten saboteren dus kwamen er al 14 gangsters om in het verkeer door niet werkende remmen voor de strijd was begonnen. Toen de strijd dan eindelijk begon bleek Garfield bommen in het riool te hebben geplaatst. Ze gingen af op het moment dat een vijandige auto over een put heen reed wat de inzittenden een onsmakelijke dood opleverde.

Het grootste probleem was echter de North-District bende. Deze bende beschikte over werkende en snelle voertuigen. De versterkte busjes werden beschermd door auto's met railguns. Dit eskader kon rechtstreeks naar de villa van Garfield rijden waar ze uiteraard werden opgewacht. Een flink aantal zandzakken stond opgestapeld rond een groot en zwaar machinegeweer. De North-District troepen raakten in gevecht met troepen van de C.A.T. waarbij aan beide kanten doden vielen. Nadat de het machinegeweer van de C.A.T. zonder munitie zat moest de bemanning zich met UZI's een weg naar buiten vechten. Slechts de helft overleefde dit. Andere bendes werden vrij snel bestreden maar voor deze gangsters was zwaarder geschut nodig. De vliegtuigen waren bij deze strijd niet alleen met explosieven bewapend maar ze hadden ook twee schutters met Browning .50 machinegeweren aan boord. Deze eenheid werd ingezet om de laatst overgebleven bendeleden te elimineren. Dit bleek niet makkelijk, de railguns bleken ook tegen vliegtuigen effectief en aan boord vielen gewonden. Een vliegtuig stortte neer op de gangsters waarbij alle inzittenden en minstens 20 gangsters omkwamen. De overige gangsters maakten zich uit de voeten en zijn later geliquideerd.

Momenteel[bewerken]

Momenteel leeft Garfield undercover bij zijn onwetende baasje. Hij schrijft ook verhalen maar meestal houdt hij zich bezig met het eten van lasagne. Garfield is nog wel keizer van de C.A.T. maar zijn taken worden waargenomen door zijn Minister van Smerige Zaakjes. Zijn fortuin is enorm gegroeid en wordt geschat op 4,8 miljard U.S. dollar. Het meeste geeft hij uit aan eten. Hij vult dit weer aan met witwaspraktijken en inkomsten uit zijn Gladiatorenteams

Zie ook[bewerken]


Stripverhaal

Alpen · Daltons · Garfield · Jommeke · Nero · Samson en Gert · Sjors en Sjimmie · Smurfen · Striptaal · Suske en Wiske · Urbanus

Tralies.jpg GEZOCHT (dood of levend)

A.A.P.J.E.S. · Algemene Internationale Vernietigings Dienst · Al Gore · Alfred Jodocus Kwak · Antic Cafe · Baks
Bassie en Adriaan · Beesie Wouterse· De Neus · Eddy Wally · Garfield · Hans Teeuwen · Jan van Speijk · Luis Figo · Marco Borsato
Marco van Basten · Mario · MI6 · Mohandas Gandhi · Nelson Mandela · NERF · Osama bin Laden · Pedobeer · Piet Piraat
Pikachu · Plafondkat · Saddam Hoessein · Samira · Schnappi · Sinterklaas · Spekkerd · Ultra Terror Oosterhout · Wally

Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
7 mei 2017
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.