Gebruiker:BHJ/Hoofdpagina

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Welkom bij de Oncyclopædia Neerlandica
De inhoudsvrije encyclopedie

Aantal artikelen: 3.084
Aantal actieve gebruikers: π
Portaal van de week: Portal-blue.png

Uitgelicht Etalage Over Oncyclopedia
CelsiusPortret.GIF

Anders Celsius (Ergens op het Zweedse platteland, 27 november 1701 – Stockholm, 25 april 1744) was een Zweedse muzikant, astronoom, natuurkundige en wiskundige, wiens familienaam voor immer en altijd synoniem zal zijn voor het decimaal meten van de temperatuur, een eer die hem helaas pas een halve eeuw na zijn dood bewezen werd. Aanvankelijk liet niets vermoeden dat de jeugdige Anders ooit een wetenschappelijke richting zou inslaan of uitgaan: hij was er namelijk rotsvast van overtuigd dat hij via zijn voornaam voorbestemd was om artiest te worden, want artiesten zijn nu eenmaal anders dan andere mensen. Geen mens slaagde erin om hem duidelijk te maken dat dat slechts een flauwe woordspeling was, en zodra zijn jongere zussen Berta en Birgit, en zijn jongere broer Anton oud genoeg waren om een paar muzieknoten uit een muziekinstrument te persen, en een deuntje te zingen, richtte hij met hen een muzikaal kwartet op, dat hij aan de hand van hun voorletters "ABBA" noemde. (Laat hier uw temperatuur stijgen...)

De situatie in Sovjet Rusland
Duitsland (1945-2005)
Neushoorn
Geluid
Terrorisme
Robin van Persie
Dag
Weps

Oncyclopedia is de eerste en enige officiële onzinnige encyclopedie van het Nederlands taalgebied, met onzinnige omschrijvingen van serieuze zaken of serieuze omschrijvingen van onzinnige zaken, maar alles behalve serieuze omschrijvingen voor serieuze zaken! Oncyclopedia bezit ook een nieuwsgedeelte, een woordenboek, een hogeschool en diverse boeken die elk een groot deel uitmaken van de boodschap die Oncyclopedia probeert te verspreiden.

Iedereen kan direct online inhoud publiceren, met inachtneming van de basisregels: "Wees grappig en niet gewoon stompzinnig" en "Gedraag je niet als een minkukel". Er zijn veel hulppagina's beschikbaar, zoals over het creëren of het bewerken van een artikel. Zijn er toch nog vragen, dan kunnen die gesteld worden op de pragenvagina vragenpagina.

Wist je dat? SUA Afbeelding

Megamark en de strijdt tegen alles


...Den zon om ons heen draait?
...Zwartbaard de beste cateringservice heeft?
...Rita Verdonk nog niet geboren is?
...Den Duitsers de slechtste piraten zijn?
...MegaMark en de strijdt tegen alles het meest bekeken programma op Netflix is?

De officiële Stem voor het Uit te lichten Artikel pagina! Het uitgelichte artikel komt op de voorpagina ter afschrikking van potentiële nieuwe gebruikers en ter lering ende vermaak van uitgeprocedeerde Wikipedianen.

Onthoofd.jpg
Wiedewiedewied, van wie is dit?
Lees verder


Hoe? Woord van de dag

Transarts.jpg] De verstandskiezen (in het Vlaams wijsheidstanden genoemd) zijn één der meest nutteloze uitvindingen van de Schepper bij de mens, op de blinde darm, de amandelen, de lichaamsbeharing, de oren, vetkwabben, de borsten bij de vrouwen en de tepels bij mannen na. Deze "lichaamsdelen" (de verstandskiezen dus) zijn zeer sneaky bij het ontstaan, want ze zijn er niet direct bij de geboorte (of wel?). Pas rond de zestiende leeftijd komen deze ondingen tevoorschijn en vreten het tandvlees weg om erdoorheen te komen, gepaard met velerlei soortementen van pijn, naast de welbekende gaatjes. Daarom is de grote vraag: Hoe verwijder je deze ondingen?
Lees verder...

Inbrekersdiva

Gebruik dit woord vandaag!
Kennis is macht!


In het nieuws
4 apr Panamapampers
Er is een nieuw schandaal aan het licht gekomen, namelijk dat jarenlang uit Panama pampers werden doorgesluisd naar het Westen, waar ze goedkoper werden verkocht.
3 jan Hamsters Doel 1 staken (weer)
De hamsters, die de centrale aandrijven door in hun radjes te lopen, zijn de hoge werkdruk en het lage loon beu. Electrabel, hun werkgever, houdt het been echter stijf.
9 nov Pretpark Sea World stopt met mishandeling orka's
Sea World gaat stoppen met de omstreden orkashows. Dit besluit volgt op veel protesten over de behandeling van de dieren tijdens de voorstellingen. Dat meldt de San Diego Union Tribune na klachten van een orka.
22 september in de geschiedenis

Neem een bijna uitgestorven diersoort mee naar je werk-dag.

  • 131 – De Heere wordt herdacht bij een boerderij waarbij de geboorte van De Heere wordt nagespeeld met poppetjes.
  • 1934 – Men heeft niets anders te doen dan verzuilingen opzetten om de armen arm te houden. Rijken mogen echter wel armer worden, maar wilden niet.
  • 1944 – Men heeft niets anders te doen dan oorlog voeren.
  • 1962 – Men heeft niets anders te doen dan te pronken met wapens.
  • 1981 – Het is de officiële opening van de eerste TGV-lijn, die van Parijs naar New York.
  • 2000 – Ngabughugh Ngorkarnobaggher struikelt over een zandkorreltje en sterft.
  • 2004 – Een koekje en een ei verlaten de supermarkt zonder te betalen.
  • 2006Rita Verdonk neemt een autoverzekering bij Fortis, maar de onderhandeling met de verzekeringsadviseur komt maar niet van start.
Zusterprojecten

OnnieuwslogoZB.png OnNieuws
Inhoudsvrije nieuwsbron
Owblogo.png OnWoordenboek
Inhoudsvrij woordenboek
LeesvoerlogoZB.png OnBoeken
Romans, recepten & poëzie
OnzinnenlogoZB.png OnZinnen
De meest onzinnige onzinnen
OncycloversiteitZB.png Oncycloversiteit
Gesencureerd vrij onderwijsproject
HoelogoZB.png Hoe?
Afgekapte handleidingen