Gebruiker:BHJ/Hoofdpagina

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Welkom bij de Oncyclopædia Neerlandica
De inhoudsvrije encyclopedie

Aantal artikelen: 3.067
Aantal actieve gebruikers: 0.5
Portaal van de week: Portal-blue.png

Uitgelicht Etalage Over Oncyclopedia
FascistLiberty.JPG

We moeten voor die mensen bidden. Nee hoor, grapje, gewoon uitroeien!
~ Stalin over het XXste-eeuws fascisme.

Fascisme is een deels geestelijke, deels lichamelijke afwijking waarbij de rechterarm spontaan schuin omhoog gestrekt wordt, wanneer de hersens bepaalde prikkels opvangen. Van deze aandoening werd voor het eerst iets op schrift gesteld omstreeks 45 na C., in Rome. De Romeinse geneesheer Scribonius Largus, die van 35 tot 50 na C. als huisarts verbonden was aan de Romeinse Senaat, beschreef, voor zover wij weten, als eerste het verschijnsel. De term "fascismus" haalde hij bij de aanblik die de schuin omhoog gestrekte rechterarm bood, en hem deed denken aan de "fasces", de bundel roeden die vóór elke senator uit werd gedragen wanneer deze zich in functie door de stad verplaatste. Scribonius Largus stelde eerst en vooral vast dat uitsluitend mannen door het fenomeen werden getroffen, en meende in de schuin omhoog gestrekt arm een fallussymbool te zien. Uit de bewaarde documentatie kunnen we opmaken dat onze medicus van plan was om het fallische aspect op een erg originele manier aan te pakken, door discreet het liefdesleven van de getroffen mannen te onderzoeken. Of dat iets opleverde, en wat, is helaas niet bewaard gebleven. Lees hier verder...

Appeltaart
Goethe
Je hebt twee koeien
Wikipedia
Neushoorn
Rita Verdonk
Weps
Tempeliers

Oncyclopedia is de eerste en enige officiële onzinnige encyclopedie van het Nederlands taalgebied, met onzinnige omschrijvingen van serieuze zaken of serieuze omschrijvingen van onzinnige zaken, maar alles behalve serieuze omschrijvingen voor serieuze zaken! Oncyclopedia bezit ook een nieuwsgedeelte, een woordenboek, een hogeschool en diverse boeken die elk een groot deel uitmaken van de boodschap die Oncyclopedia probeert te verspreiden.

Iedereen kan direct online inhoud publiceren, met inachtneming van de basisregels: "Wees grappig en niet gewoon stompzinnig" en "Gedraag je niet als een minkukel". Er zijn veel hulppagina's beschikbaar, zoals over het creëren of het bewerken van een artikel. Zijn er toch nog vragen, dan kunnen die gesteld worden op de pragenvagina vragenpagina.

Wist je dat? SUA Afbeelding

Onderwaterdammen, een lid

...Onderwaterdammen een eigen vakbond heeft?
...Dromstonken, Haamschaar en Geelspoed Schervuifse woorden zijn?
...Onwoordenboek inmiddels al meer woorden kent dan zijn parodie?
...geschiedenis op zich saai is, maar niet op de Oncyclopedia?
...Geschiedenis voor Rita Verdonk wel saai is?
...De Film "Balkenende 7, Christenen aan de macht" bijna uitkomt?

De officiële Stem voor het Uit te lichten Artikel pagina! Het uitgelichte artikel komt op de voorpagina ter afschrikking van potentiële nieuwe gebruikers en ter lering ende vermaak van uitgeprocedeerde Wikipedianen.

LeoII.JPG
Spot niet met den Konighe door het maken van enen slechten paint!
Lees verder


Hoe? Woord van de dag

Hij weet hoe je geld moet besparen. Tegenwoordig heeft men veel last van het gezever rond het klimaat, dat wij weer steeds meer verwarmen en dat de aarde over een paar jaar vergaat. Daar kun je uitstekend op profiteren. Maar als rijke gierigaard zoals ik, moet je continu bezuinigen en besparen! Ik verzamel geld ook liever dan dat ik het uitgeef, dus hieronder een aantal bespaartips, hoe jij ook net zo rijk kan blijven! Hoe bespaar je geld?
Lees verder...

Schoolverzuim

Gebruik dit woord vandaag!
Kennis is macht!


In het nieuws
4 apr Panamapampers
Er is een nieuw schandaal aan het licht gekomen, namelijk dat jarenlang uit Panama pampers werden doorgesluisd naar het Westen, waar ze goedkoper werden verkocht.
3 jan Hamsters Doel 1 staken (weer)
De hamsters, die de centrale aandrijven door in hun radjes te lopen, zijn de hoge werkdruk en het lage loon beu. Electrabel, hun werkgever, houdt het been echter stijf.
9 nov Pretpark Sea World stopt met mishandeling orka's
Sea World gaat stoppen met de omstreden orkashows. Dit besluit volgt op veel protesten over de behandeling van de dieren tijdens de voorstellingen. Dat meldt de San Diego Union Tribune na klachten van een orka.
21 februari in de geschiedenis
  • 1811 - Het eerste zwembad met chloor wordt geopend. Iedereen verliet het bad onmiddellijk wegens pijn aan de ogen. Niemand kreeg echter AIDS.
  • 1972 - Een Russisch ruimtevaartuig landt op de maan, echter was de bemanning vergeten in te stappen en bleven ze achter op de aarde.
  • 2005 - Oncyclopedia lanceert een aanval op Wikipedia en slaagt erin een stroomstoring te weeg te brengen, waardoor deze een etmaal offline moet.
  • 2006 - Rita Verdonk haar auto wil niet starten.
Zusterprojecten

OnnieuwslogoZB.png OnNieuws
Inhoudsvrije nieuwsbron
Owblogo.png OnWoordenboek
Inhoudsvrij woordenboek
LeesvoerlogoZB.png OnBoeken
Romans, recepten & poëzie
OnzinnenlogoZB.png OnZinnen
De meest onzinnige onzinnen
OncycloversiteitZB.png Oncycloversiteit
Gesencureerd vrij onderwijsproject
HoelogoZB.png Hoe?
Afgekapte handleidingen