Gebruiker:BHJ/Hoofdpagina

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Welkom bij de Oncyclopædia Neerlandica
De inhoudsvrije encyclopedie

Aantal artikelen: 3.079
Aantal actieve gebruikers: Veel
Portaal van de week: Portaal naar de Hel

Uitgelicht Etalage Over Oncyclopedia
ScherpenheuvelBasiliek.JPG

Voor 't verhelpen van elk euvel, bid u blauw in Scherpenheuvel.
~ Inscriptie aan de voet van het Mariabeeld bovenop de basiliek van Scherpenheuvel.

Scherpenheuvel is de hoofdstad van de Kempen, een in Vlaanderen gelegen ontwikkelingsgebied onder Europees toezicht. Het stadje wordt ook wel het "Lourdes van het Noorden" genoemd, omwille van de allesoverheersende Mariaverering. Lang vóór de kerstening van de Lage Landen, was er al sprake van de verering van een godin die steevast en uitsluitend met de kleuren wit en blauw werd vereenzelvigd. Van heinde en ver kwamen pelgrims naar een bovenop een zeer steile heuvel gelegen heiligdom, dat "SCAERPENHUVEL" genoemd werd, en met de invoering, door Karel de grote, van het onderscheid tussen hoofd- en kleine letters enerzijds, en de eerste spellingsherziening anderzijds, "Scherpenheuvel". Meer stichtelijke lectuur vindt u HIER!

De situatie in Sovjet Rusland
Duitsland (1945-2005)
Neushoorn
Geluid
Terrorisme
Robin van Persie
Dag
Weps

Oncyclopedia is de eerste en enige officiële onzinnige encyclopedie van het Nederlands taalgebied, met onzinnige omschrijvingen van serieuze zaken of serieuze omschrijvingen van onzinnige zaken, maar alles behalve serieuze omschrijvingen voor serieuze zaken! Oncyclopedia bezit ook een nieuwsgedeelte, een woordenboek, een hogeschool en diverse boeken die elk een groot deel uitmaken van de boodschap die Oncyclopedia probeert te verspreiden.

Iedereen kan direct online inhoud publiceren, met inachtneming van de basisregels: "Wees grappig en niet gewoon stompzinnig" en "Gedraag je niet als een minkukel". Er zijn veel hulppagina's beschikbaar, zoals over het creëren of het bewerken van een artikel. Zijn er toch nog vragen, dan kunnen die gesteld worden op de pragenvagina vragenpagina.

Wist je dat? SUA Afbeelding

Balkenende


... het vroeger veel beter was?
... Balkenende dat ook vindt?
... "Hoi" in het Fries geen AAAAAAAAA! is?
... het 1500ste artikel deze maand geschreven werd?
... moderators helemaal niet met modder gooien?

De officiële Stem voor het Uit te lichten Artikel pagina! Het uitgelichte artikel komt op de voorpagina ter afschrikking van potentiële nieuwe gebruikers en ter lering ende vermaak van uitgeprocedeerde Wikipedianen.

MallorcaSW.JPG
Avonturen op Mallorca
Lees verder


Hoe? Woord van de dag

Groningen vlag.gif Het is volstrekt niet ondenkbaar om hier op Oncyclopedia vroeger of later (te vroeg eigenlijk) vervelende wezens genaamd Groningers tegen te komen. Als goedwillende Oncyclopedist zou je elke woordenwisseling met hen moeten vermijden, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. Met behulp van onderstaande simpele aanwijzingen kan het echter toch een prettige ervaring worden.
Lees verder...

Proconceptiva

Gebruik dit woord vandaag!
Kennis is macht!


In het nieuws
4 apr Panamapampers
Er is een nieuw schandaal aan het licht gekomen, namelijk dat jarenlang uit Panama pampers werden doorgesluisd naar het Westen, waar ze goedkoper werden verkocht.
3 jan Hamsters Doel 1 staken (weer)
De hamsters, die de centrale aandrijven door in hun radjes te lopen, zijn de hoge werkdruk en het lage loon beu. Electrabel, hun werkgever, houdt het been echter stijf.
9 nov Pretpark Sea World stopt met mishandeling orka's
Sea World gaat stoppen met de omstreden orkashows. Dit besluit volgt op veel protesten over de behandeling van de dieren tijdens de voorstellingen. Dat meldt de San Diego Union Tribune na klachten van een orka.
19 augustus in de geschiedenis
  • 1692 - In Salem, Massachusetts worden vijf vrouwen en een geestelijke geëxecuteerd nadat ze schuldig werden bevonden aan het stelen van appeltaartjes.
  • 1960 - Gedurende de Koude Oorlog wordt Austin Powers in Moskou door de Sovjet-Unie veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf voor spionage.
  • 1960 - Lancering van Spoetnik 5 met als opvarenden de honden Belka en Strelka. De Spoetnik wordt echter onderschept door de Amerikanen en de twee honden worden gearresteerd en in verdenking gesteld van spionage.
  • 1987 - Honger in Hungerford. Inwoners raken in paniek.
  • 1989 - Pan-Europese picknick: initiatief dat wat uit de hand loopt. De melk en de boter moeten helemaal vanuit Slovenië komen en de goudakaas die vanuit Nederland naar Italië moet gezonden worden komt nooit toe.
  • 2005 - William-Adolphe Bouguereau viert zijn 100-jarige sterfdag, maar niemand komt op zijn feestje opdagen.
  • 2007 - Rita Verdonk haar auto wilde niet starten.
  • 2008 - Anky van Grunsven wint voor de derde keer op een rij een paard met krasloten.
Zusterprojecten

OnnieuwslogoZB.png OnNieuws
Inhoudsvrije nieuwsbron
Owblogo.png OnWoordenboek
Inhoudsvrij woordenboek
LeesvoerlogoZB.png OnBoeken
Romans, recepten & poëzie
OnzinnenlogoZB.png OnZinnen
De meest onzinnige onzinnen
OncycloversiteitZB.png Oncycloversiteit
Gesencureerd vrij onderwijsproject
HoelogoZB.png Hoe?
Afgekapte handleidingen