Amerikaanse spionagesatelliet ontvoerd

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Een afbeelding van de betreffende satelliet, voor de lancering van de raket die de satelliet in een baan om de aarde moet zetten.
Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.14 januari 2018


Een topgeheime locatie[1] - Nadat een geheime spionagesatelliet van het Pentagon zondag werd gelanceerd is het spoorloos verdwenen.[2] Volgens de Amerikanen hoeven de burgers zich hier geen zorgen over te maken.

De satelliet is nooit in een baan om de aarde terechtgekomen.
~ Woordvoerder van het Pentagon over zijn smoesjes.

Maar klopt dat wel? Uit een anonieme tip die binnen is gekomen bij de OnNieuws redactie blijkt dat de satelliet niet is 'aangekomen', maar is ontvoerd! Door wie deze ontvoering is bekokstooft en/of uitgevoerd is nog niet bekend. Volgens onze goed geïnformeerde bron weten de Amerikanen dit ook niet.

De appeltaarten zijn nodig om het moraal hoog te houden in moeilijke tijden. Zorg wel dat je de slagroom weglaat, wat dat is bederfelijke waar en zal er na enige dagen voor zorgen dat iedereen aan de dunne is!

Men moet zich grote zorgen maken. Deze situatie loopt uit de hand en de Amerikanen staan nergens. Straks kan deze satelliet tegen de westerse wereld worden ingezet! En dan gaat Donald Trump op zijn rode knop drukken en gaat de wereld eraan![3] Berijdt u voor op het ergste. Ga onmiddellijk voedsel, water, medicijnen en heel erg veel appeltaarten hamsteren en vlucht, als het even kan, naar een atoomschuilkelder! Hoedt u!
~ De anonieme tipgever over de stand van zaken

Wie heeft het gedaan?[bewerken]

Omdat iedereen wil weten hoe het zit, heeft OnNieuws een overzichtelijk lijstje gemaakt met alle mogelijke ontvoerders. Heeft u meer informatie? De Onnieuws redactie hoort het zeer graag! En niet te vergeten, voor een scoop betalen we graag grof geld maar niet heus!

De journalisten van OnNieuws begonnen hun diepgravende onderzoek niet bij de vraag, welke bewijzen hebben we?, maar met wie hieft een motief? Dat is namelijk de werkwijze van alle goede tv-detectives! En die weten wat ze doen, want ze pakken hun daders vrijwel altijd, in tegenstelling tot de echte politie die zich ten eerste bezighoudt met bewijs en hun verdachten meestal laten lopen...

De Russen[bewerken]

Deze optie licht voor de hand. In de Koude Oorlog waren dit soort praktijken aan de orde van de dag. Het is voor hen natuurlijk prachtig om de satelliet te hebben, want dan kunnen ze alle geheime technologie kopiëren en daarmee de Amerikanen afluisteren. Ook kunnen ze natuurlijk de satelliet tegen de Amerikanen gebruiken zonder er zelf een te bouwen.

De NSA[bewerken]

Bij de NSA houden ze erg van spioneren. Dus bespioneren ze ook het Amerikaanse ministerie van Defensie. En hoe kan dan makkelijker dan met hun eigen satelliet? Desondanks is het niet erg waarschijnlijk dat de NSA er achter zit, want die hebben gewoonlijk een geraffineerde werkwijze, waarbij het slachtoffer niet merkt dat er wat de hand is. En dat kan natuurlijk van deze satellietontvoering niet gezegd worden, wat heel de wereld weet er inmiddels van!

WikiLeaks[bewerken]

Omdat Wikileaks er niet in slaagt om hun anonieme bronnen anoniem te houden, hebben ze een alternatief nodig voor anonieme bronnen. Bekende bronnen gaat niet werken, want de Amerikanen doen er echt alles aan om de bronnen in de cel te gooien.

Facebook[bewerken]

Facebook is en van de het commerciële bedrijven die jacht maken op alle gegevens van mensen. Dit doen ze om hun dienstverlening 'beter' te maken. Ofwel: omdat de dienstverlening 'beter' is, maak je er meer gebruik van en kunnen ze veel meer geld verdienen. Beter is dus vooral een synoniem voor winstgevender. En de meest winstgevende situatie is uiteraard te bereiken door echt alles te weten... Moet er nog worden uitgelegd waar ze die satelliet voor nodig hebben? Maar dan denkt u, hoe kan een onschuldig bedrijfje met wat computers een satelliet stelen? Eenvoudig: ze hebben wat aandelen aan Dagobert Duck verkocht. Deze heeft (hij doet echt alles om meer winst te maken, echt alles!!!) op zijn beurt Willie Wortel ingehuurd, zo'n wetenschapper die alles kan en alleen in stripboekjes bestaan. Misschien heeft Facebook het dan toch niet gedaan? Hoe u het ook wendt of keer, dat Facebook het liefst alles maar dan ook echt alles van u af wil weten, blijkt uit het volgende[4]:

Noord-Korea[bewerken]

De Amerikanen hebben non-stop ruzie met Noord-Korea. En ze dringend informatie nodig over wat de Amerikanen en hun vriendenclubje, de NAVO aan het doen zijn. Zelf een raket lanceren zit er niet in, want Donald Trumb zet de feiten altijd naar zijn hand om weet wat populistische opmerkingen te kunnen maken. Om vervolgens weer wat extra sancties tegen Noord-korea te kunnen laten doorvoeren en het daardoor bespaarde geld in zijn eigen zak te steken Gemeen, toch? Eigenlijk vallen die Noord-Koreanen best wel mee...

I am Bond, James Bond. And M now, by the way. But I don't trust journalistst, so go away before I shoot you. I still have a license to kill, you know?
~ James Bond in een recatie op enkele vragen van een OnNieuws journalist

Ik vertrouw dit soort schietgrage types dus echt niet!
~ kapitein Oxymoron over 007

James Bond[bewerken]

James Bond heeft na jarenlang hard werken behoefte aan een iets minder zware baan waarbij hij minder risico loopt vermoord te worden. daarom verzint hij een plan om M uit de weg te ruimen door middel van belastende informatie. Hierbij laat hij de minister van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Gemenebest (deze is uiteraard een stroman van Bond) M ontslaan en krijgt Bond de baan. De spionagesatelliet heeft hij dus nodig om de benodigde belastende informatie te vergaren en naar believen te construeren. Ook heeft hij Q voor zijn zaak gewonnen door te beloven dat Q hem mag slaan als hij weer eens zijn auto verloren laat gaan. Om de satelliet vervolgens te pakken te krijgen heeft Q in opdracht van Bond hacksoftware op de satelliet geïnstalleerd en deze vervolgens overgenomen. En na een storing hier en daar op de computers van het Ministerie van Defensie heeft deze uiteraard niks in de gaten. Daarbij denken zij dat Bond en Q tot de 'goeden' behoren. Tot slot 'ontdekken' Q en Bond vervolgens dat M de satelliet gesaboteerd heeft en geven hem terug aan de Amerikanen, waarna ze Q en Bond helemaal geweldig vinden waarmee hun positie verstevigd wordt en iedereen die beweert dat ze niet deugen uitgelachen zal worden. Ook kan Bond hier weer een spannende film maken om het publiek voor zich te winnen.

De CIA[bewerken]

Heb je het nog niet gehoord? De CIA werpt graag democratische regeringen omver oom een totalitair regime te installeren dat netjes met de CIA in de pas wil lopen.[5][6] De CIA kan dus best wel een spionagesatelliet gebruiken om meer informatie te vergaren, maar macht te krijgen en da macht in de Verenigde Staten van Amerika over te nemen; een grote invasiemacht op te bouwen; een complot met de Russen of de Chinezen te smeden en de wereldheerschappij te grijpen!

In Sovjet Rusland, de wereldheerschappij grijpt JOU!!
~ De situatie in Sovjet Rusland over hun trucjes om de wereldheerschappij te grijpen

NRC Handelsblad[bewerken]

Op het eerste gezicht lijkt het volkomen belachelijk om NRC Handelsblad te verdenken van spionagesatellietontvoering. Maar schijn bedriegt! Want, De NRC is toch zo'n betrouwbare krant die altijd de waarheid schrijft? Maar hoe komen ze er achter wat de waarheid is? Door spionage natuurlijk! En dat soort onbetrouwbare lieden weten altijd wel iemand die op een hoge post zit en ze makkelijk kunnen chanteren met belastende informatie...

Geloof je niet dat de journalisten van De NRC een stelletje smerige spionnen zijn? Bekijk deze documentaire dan maar eens! Dan zul je wel anders piepen![7]
~ Tunahan Kuzu over de verachtelijke praktijken van De Volkskrant

Greenpeace[bewerken]

Wat Greenpeace met een gekidnapte satelliet moet, lijkt onbegrijpelijk. Immers, een ontvoering kun je moeilijk Greenpeace noemen. Daarbij is zo'n satellietlancering ook niet zo heel erg goed voor het Milieu.[8] Maar wat moeten ze eigenlijk met zo'n satelliet? Nou, als je ermee kunt spioneren, dan kun je er ook milieuvervuilers mee opsporen. En bewijzen dat de Japanners de walvissen toch vangen om op te eten. Dat zou natuurlijk goed werk zijn, maar zo'n satelliet is zo vervuilend dat Greenpeace er niet achter kan zitten, sorry complotdenkers!

Donald Trumb heeft geen verstand en is paranoïde, met name voor Mexicanen.[9]
~ De Oncyclopedia Neerlandica over De geestelijke toestand van Donald Trump

Donald Trump[bewerken]

De president van de Verenigde Staten van Amerika is altijd op zoek naar meer en meer macht. Maar, hij wordt onder druk gezet door Vladimir Poetin. Dus zoekt hij een middel om die op zijn beurt onder druk te zetten. Alleen dat is nog niet zo makkelijk, want, Poetin houdt hum in de gaten met een heel legertje spionnen![10] Erg toch, dat de machtigste man van de westerse beschaving niet goed beveiligd wordt![11] Sterker nog, hij maakt geen enkele kans tegen de Russische infiltranten![12] Dus concludeerde Trump dat er slechts een mogelijkheid is, Vladimir Poetin met een koekje van eigen deeg terugpakken! Of in iets andere woorden: Poetin chanteren met in het aller allerdiepste geheim verkregen bewijzen. Daarom heeft hij de satelliet eigenhandig moeten ontvoeren, anders zou Trump zelf de sjaak zijn van zijn boevenstreek tegenover Poetin.

Balkenendeman[bewerken]

Balkenendeman is al tijden buitenspel gezet door die 'vervelende' MegaMark. Om weer op het toneel te kunnen verschijnen heeft Balkenendeman uiteraard wel de nodige middelen nodig, maar dan alleen wat superkrachten. Gevoelige informatie bijvoorbeeld. En als je een superheld bent en dus ook superkrachten hebt, is het ontvoeren van zo'n satelliet helemaal niet moeilijk. Sterker nog, hij zou de satelliet na de machtsovername terug kunnen geven, zodat iedereen Balkenendeman zonder twijfel als de held van de dag zal zien! Dat zonder er extra moeite voor te doen...

Wel een goed verhaal voor een nieuwe film, een satelliet redden! Maar eerst mijn huidige productie even afmaken...
~ Balkenendeman in een reactie over dit artikel

DENK[bewerken]

Hier trappen wij niet in, want dit is pure laster!
~ Tunahan Kuzu in een woedende reactie op dit artikel

Jullie van OnNieuws zijn nog erger dan die spionnen van het NRC Handelsblad
~ Tunahan Kuzu die op het laatste moment besluit dat hij het laatste woord wil hebben

China[bewerken]

Het grote beloofde land van iedere handelsman. Maar waar ge je naartoe voor, laten we zeggen, het inkopen van privégegevens? Nu nog nergens, maar daar kan dit beloofde land vast wel wat mee. Bijvoorbeeld door het creëren van een netwerk van spionagesatellieten. En dan is het maar wat handig dat je satelliet lijkt op een kapot, raar, Amerikaans geval in plaats van een niet te vertrouwen apparaat dat de veiligheidsdiensten met argusogen zouden volgen. En dan kunnen ze de spionagesatelliet verhuren, net als ze met de panda's[13] doen; handig, toch?

Henk de Vries[bewerken]

Hij is een soort vreemde mogendheid die overal en nergens opduikt op de Oncy. Maar soms ook weer niet, maar dan verschijnt je gebruikersnaam (behalve bij niet ingelogde gebruikers, want die lijkt hij maar eng te vinden...[14] Zo'n geheimzinnige meesterspion die zelfs niet door de OnNieuws Redactie kan worden opgespoord. Hij kan zich zelfs in het volle zicht nog perfect verstoppen. Dit is wel een heel erg goede spion! Dit is dus het soort meesterspion die in een paar dagen tijd een spionagesatelliet kan ontvoeren!!! Wie weet wat voor geniepige plannetjes hij met de satelliet heeft...

Van mensen van dit kaliber krijg ik altijd de rillingen En geloof me, daar is heel wat voor nodig!
~ De anonieme bron over Henk de Vries

ESA[bewerken]

Bij de ESA zijn ze nooit zo goed bezig. Het zijn een stelletje prutsers, die ook nog eens inefficiënt werken omdat een deel alleen Engels en een ander deel alleen Frans wil spreken. Ook hebben ze de Russische Sojoez ruimtecapsule nodig om astronauten naar de ruimte te brengen. Niet erg handig, want daar heeft Vladimir Poetin dus het monopoly op, en dan staat de EAS dus mooi machteloos.

Da's hartstikke tof, want dan kunnen we lekker sollen met de Europeanen
~ Vladimir Poetin uitgesproken met een kwaadaardige lach

Om het Europese falen compleet te maken krijgen ze ook nog eens meestal van de Amerikanen te horen dat hun eigen satellieten zijn neergestort.[15]

En dat is dus nogal beschamend
~ Een ESA woordvoerder

Dus met zo'n ontvoering slaat de ESA twee vliegen in een klap!

Het Amerikaanse Ministerie van Defensie[bewerken]

De topambtenaren van het ministerie willen altijd meer geld. Maar door te doen alsof ze een nieuwe satelliet nodig hebben om de Amerikaanse burgers veilig te houden, kunnen ze een leuke budgetverhoging krijgen. En omdat de satelliet gewoon werkt, deze is namelijk 'net alsof' verdwenen, kunnen ze veel geld besparen en iedereen wijsmaken dat ze het wel uitgeven. Maar wat doen ze dan met het vrijgekomen geld? Nou, niemand mag weten dat ze geld over hebben en een budgetverlaging aanvragen leidt tot lastige vragen. Dus moeten ze het geld, om de goede naam van het ministerie te redden, het geld wel in eigen zak steken. Maar stiekem vinden ze dat natuurlijk helemaal niet erg. Maar dat snappen we hier op de redactie echt wel hoor.

Een geheim consortium van Netfilx en CNN[bewerken]

CNN heeft altijd weer meer breaking news nodig en ze hebben zich rond de regering van Donald Trump al een tijdje stil gehouden. Hoogstwaarschijnlijk zitten ze dus ergens op te broedden. En het zoontje van de assistent dan de hoofdredacteur heeft al twee weken geen websites gehackt, dus die zit ook ergens op te broeden. Toeval, bij de redactie geloven we daar echt niet in. Alleen, CNN zelf heeft niet de middelen om de satelliet te hacken. Daar hebben ze hulp bij nodig, namelijk de hulp van een andere entertainmentsite! Die er na de rel op CNN een superspannende kaskraker serie van kan maken. Met als gevolg dat de positie van enkele hooggeplaatste mensen onhoudbaar wordt, waar CNN vervolgens weer flink aan kan verdienen. Daarbij kan de hacker zijn sporen verdoezelen tussen alle video streamers van Netflix.

Een Zwitserse bankdirecteur en zijn koffer.

Zie je zijn geheimzinnige, nietszeggende gezichtsuitdrukking, zo van het type:
"En gaat u nu maar weer weg (voor ik de uitsmijter bel)!"?

Bank-manager.jpg

Wikintelligence.jpg

Zie je dat, Watson? Deze man verbergt wat!
~ Sherlock Holmes over de geheimzinnige bankdirecteur

Zwitserland[bewerken]

Iedereen weet het, als wat wilt verstoppen, dan bel je een Zwitserse bankier. Want in een Zwitserse bankkluis kun je echt alles verstoppen. Het zou daarom wel vreemd zijn als Zwitserland er niet op een of andere manier bij betrokken is, want de Zwitserse bankiers zijn de enige mensen ter wereld met de expertise om een operatie als deze weg te moffelen.

Een geheim consortium van Netfilx, CNN en het NRC Handelsblad[bewerken]

Deze drie partijen hebben in een geheimzinnige Zwitserse bankkluis een vergadering gehouden. Vreemd, toch? Zoiets kan gewoon niet kloppen. We hebben hier alleen nog geen bewijzen hiervoor, en deze theorie is zo vreemd dat niemand ons zonder bewijs zal geloven. Daarom heeft de OnNieuws Redactie jou nodig om dit raadsel op te lossen! Maar we denken dat CNN en Netflix het zelf toch niet konden klaarspelen en daarom de hulp ingeschakeld van een krant die, en betrouwbaar is, en goed is in het bespioneren van mensen.[16] Daarbij hebben ze zo ook weer een extra partij om de schuld naartoe te schuiven, wat de opsporing en rechtsvervolging bijna onmogelijk maar. Tevens, deze bizarre samenzwering gelooft niemand en daar schuilt nou juist de ongeloofelijke kracht van deze samenzwering!

Klik hier om mee te helpen met het oprollen van deze samenzwaring!

Menselijke fout[bewerken]

De Amerikanen zijn te eigenwijs om fouten te voorkomen. Dat komt doordat ze zichzelf als geweldig zien en zich ook als wereldleiders in alles (behalve het communisme) zien. kortom, zoals de Amerikanen het doen, is het de goede manier. Dat dat soms niet het geval is, daar willen ze niet aan. Zo gebruikt bijna de hele wereld het metrieke stelsel, maar de Amerikanen gebruiken nog het imperiale stelsel.[17] En dan te bedenken dat zelfs de Britten, je weet wel, die lui achter de Brexit, zijn overgestapt op het van oorsprong Franse metrieke stelsel! Dat dat niet zo handig is, blijkt wel uit het feit dat er eerder al een marslander is neergestort door een omrekenfout tussen het metrieke en het imperiale stelsel. [18]

Controverse over het einde van de wereld[bewerken]

Er zijn lieden die beweren dat de wereld niet zal vergaan. Ze beweren namelijk dat Donald Trump liever goede zaken blijft doen bij alle wereldbewoners. Laten we hopen dat het klopt. Maar wat wel zeker is, is dat er iets opmerkelijks aan da hand is met de Rode Knop van Trump,
je weet wel, dat ding dat geassocieerd wordt met het lanceren van kernkoppen naar de vijanden...
.

Wat denk je dat er gebeurt, als Donald Trump op zijn rode knop drukt?
Hou je muis boven de plaatjes om het antwoord te zien.
ObeyUncyc3.jpg

Helaas heeft Donald Trump een erg slechte smaak, dus dit is niet het geval.

250px-Nuclear fireball.jpg

Gelukkig is dit niet het geval. Daarvoor dient namelijk het bediendenbelletje, dan komt namelijk die man met de leren koffer er aan.[19]

Coca cola robot 1.jpg

Yes yes yes! Coca for me first!
~ Donald Trump over zijn favoriete drank(verslaving)[20]

Crystal Clear action apply.png Gefeliciteerd! U heeft het goede antwoord gevonden!

Barack-obama.jpg

Helaas, was dat maar waar, dan zou het beleid van Trump veel beter zijn...

Guía Acme.jpg

They don't sell everything, they do not sell Coca Cola Light! They are stupid!
~ Donald Trump over ACME

De hoofdpagina van Uncyclopedia wordt geopend op het grote beeldscherm. De Verenigde Staten van Amerika starten een kernoorlog. Donald Trump krijgt alweer een flesje Coca Cola Light aangereikt. Er wordt een videobelverbinding gestart met iemand die zijn vak wel verstaat. De webshop van A Company that Manufactures Everything opent.
 
 
OnNieuws adviseert: neem altijd het zekere voor het onzekere. Vooral als het om Donald Trumb gaat, want die is niet helemaal 100% in zijn bovenkamer. Je weet maar nooit wat hij nog meer voor speeltjes achter de hand houdt...
 

 

—De OnNieuws redactie

Wetenschappelijke literatuur, lees-/kijktips en andere (on)interessante wetenswaardigheden[bewerken]

 1. Het Amerikaanse Ministerie van Defensie probeert onze anonieme bron te ontmaskeren, zodat ze heb een vakantie naar Guantanamo Bay kunnen aanbieden opleggen.
 2. ANP. (2018, 9 januari). Gelanceerde Amerikaanse spionagesatelliet spoorloos. Geraadpleegd op 13 januari 2018, van https://www.nu.nl/internet/5078987/gelanceerde-amerikaanse-spionagesatelliet-spoorloos.html
 3. Bluekens, L. (z.j.). Kan Donald Trump een nucleaire oorlog beginnen? Geraadpleegd op 14 januari 2018, van https://npofocus.nl/artikel/7470/kan-donald-trump-een-nucleaire-oorlog-beginnen
 4. Zondag met Lubach. (2017, 12 november). Facebook Privacy Services - Zondag met Lubach (S07). Geraadpleegd op 13 januari 2018, van https://www.youtube.com/channel/UCdH_8mNJ9vzpHwMNwlz88Zw
 5. ANP. (2013, 19 augustus). CIA erkent officieel rol staatsgreep Iran 1953. Geraadpleegd op 14 januari 2018, van https://www.volkskrant.nl/buitenland/cia-erkent-officieel-rol-staatsgreep-iran-1953~a3494911/
 6. Er zijn nog veel meer vergelijkbare en schrijnende gevallen als deze.
 7. Zondag met Lubach. (2017, 19 februari). DENK trapt er niet in - Zondag met Lubach (S06). Geraadpleegd op 13 januari 2018, van https://www.youtube.com/watch?v=O7oj6ThF95Y
 8. Tropomi is het nieuwe paradepaardje van het Nederlandse ruimteonderzoek (...) maar er zweeft een vuiltje in zijn kielzog: de satelliet wordt omhoog geschoten met giftige brandstof.
  Bouma, J. (2017, 2 oktober). Milieusatelliet moet luchtkwaliteit onderzoeken, maar is zelf grote vervuiler. Geraadpleegd op 13 januari 2018, van https://www.trouw.nl/groen/milieusatelliet-moet-luchtkwaliteit-onderzoeken-maar-is-zelf-grote-vervuiler~aa59f0bb//
 9. Oncyclopedia-bijdragers. (2017, 21 november). Donald Trump. Geraadpleegd op 14 januari 2018, van http://oncyclopedia.org/index.php?title=Donald_Trump&oldid=259803
 10. BNNVARA. (2017, 11 januari). Seks, corruptie en chantage: ‘Russen bezitten informatie over duistere praktijken Trump’. Geraadpleegd op 30 januari 2018, van https://joop.bnnvara.nl/nieuws/amerikaanse-veiligheidsdiensten-russen-chanteren-trump
 11. Vandeputte, B. (2017, 16 november). Brits journalist: "Als de Russen beelden hebben van mij, hebben ze er zeker van Trump". Geraadpleegd op 30 januari 2018, van https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2017/11/16/als-de-russen-beelden-hebben-van-mij--hebben-ze-er-zeker-van-tru/
 12. NOS. (2017, 30 oktober). Nog een Trump-medewerker sprak Russen, 'verdediging amper vol te houden'. Geraadpleegd op 30 januari 2018, van https://nos.nl/artikel/2200551-nog-een-trump-medewerker-sprak-russen-verdediging-amper-vol-te-houden.html
 13. NOS. (2015, 22 oktober). Dit is waarom China panda's uitdeelt. Geraadpleegd op 14 januari 2018, van https://nos.nl/op3/artikel/2065246-dit-is-waarom-china-panda-s-uitdeelt.html
 14. Oncyclopedia-bijdragers. (2007, 8 juli). Sjabloon:GEBRUIKERSNAAM. Geraadpleegd op 30 januari 2018, van http://oncyclopedia.org/wiki/Sjabloon:GEBRUIKERSNAAM
 15. Zondag met Lubach. (2016, 23 oktober). ESA - Zondag met Lubach (S05). Geraadpleegd op 14 januari 2018, van https://www.youtube.com/watch?v=juDsAqMnDFA
 16. DENK
  ~ Tunahan Kuzu over de spionagepraktijken van het NRC handelsblad

 17. Vox. (2018, 29 augustus). Why America still uses Fahrenheit. Geraadpleegd op 14 januari 2018, van https://www.youtube.com/watch?v=1TV6JFxMEcI
 18. Lloyd, R. (1999, 30 september). Metric mishap caused loss of NASA orbiter. Geraadpleegd op 14 januari 2018, van http://edition.cnn.com/TECH/space/9909/30/mars.metric.02/
 19. Vox. (2018, 9 januari). Here's how Trump's nuclear "button" actually works.... Geraadpleegd op 28 januari 2018, van https://www.youtube.com/watch?v=jywkm-NEgmk
 20. Vlam, V. (2018, 3 januari). Je raadt nooit wat de rode knop op Trumps bureau doet. Geraadpleegd op 14 januari 2018, van https://www.nporadio2.nl/ekdomindeochtend/nieuws/16374/je-raadt-nooit-wat-de-rode-knop-op-trumps-bureau-doet