Gebruiker:Roye7777777/A-Franse Revolutie

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken

De Franse Revolutie is een politieke omwenteling, die plaatsvond in Frankrijk. De revolutie zorgde ervoor dat Frankrijk aan een vreemd verschijnsel kwam, namelijk een Grondwet, en dat Frankrijk uiteindelijk (zonder dat dit het oorspronkelijke plan was) een republiek werd, voor de eerste maal welteverstaan, aangezien Frankrijk nog later een aantal keer weer opnieuw een republiek moest worden. De revolutie is begonnen en opgelaaid door de burgerij, die ontevreden was en intussen gehoord heeft van de opkomende Verlichting in de Duisternis met helder denken. Dit niet alleen, maar diverse andere invloeden omtrent de situatie bij de boeren hebben ervoor gezorgd dat de lagere stand het zat begon te worden en zij in opstand geraakten.

Hoe het allemaal is gekomen[bewerken]

Het begon allemaal mooi en prachtig, dat Oant-sjen regime, maar het systeem dat van een Fries

Tijdsverloop[bewerken]

Een Nationale Vergadering[bewerken]

Bestorming van de Bastille[bewerken]

Gevolgen[bewerken]

Wát? Lodewijk vlucht??[bewerken]

Daar is 'tie dan: de Grondwet[bewerken]

Oorlog[bewerken]

Doodmaken die koning![bewerken]

Terreur[bewerken]

Opeens: Napoleon[bewerken]

Zie ook[bewerken]

Kwakjes[bewerken]

Ancien Régime.

RIEN.

JE ne Regrette RIEN.

Je ne Regrette Rien plus pas!

Je ne Regrette la Merde Rien plus pas du tout!

Ugh

Vond 't allemaal maar leuk en aardig gestoei van het volk, maar nu is het feestje afgelopen. Een geintje is lachen, maar nu duurt 't te lang.

STFU koning probeert te slapen!!11!!!!11! - lakei

Ja, heel leuk dit, maar nu begin ik er behoorlijk moe van te worden. Hou nu onmiddellijk op! In 't begin was 't wel amuserend en komisch, maar nu komt het mijn adelijke strot uit. KAPPEN! Arrête! Maitenant! Majuscules! AJOURD'HUI! Nee, dit klinkt te lang, AAAAAAAAARGH!!!!! Va-t'en!!!

Wij zweren niet op te houden totdat die grondwet erdoorheen geslagen is, wij de enige vorm van parlement zijn en we eindelijk eens een glaasje champagne mee mogen drinken! Die hoofdingang! Dat! Die! Dat! w-wut, die? Die? Die? Engels? Dood? Die? Dood? Koning? Dood? Koning dood? Koning moet dood? Waarom ook niet joh!! - Jacobijnen