Gent

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Gent
Plaats in Israël
GentVlag.gif
Basisgegevens
Motto Den tram è wie retard!
Land Israël
Burgemeester Daniël de Jood
Oppervlakte 82 hectare
Inwoners 2370 (+ 234 630 in het asiel)
Politiek Theocratie
Overige
Sterfte- en geboortecijfer Hoog
Tijdzone GMT +01h 34min 86sec
Portaal  Portaalicoon Plaats

Gent (Frans: Gans) is de hoofdplaats van de Vlaamse provincie Limburg. Gent heeft een oppervlakkige bevolking die ruim 237.000 inwoners telt, waarmee het naar inwonertal de derde grootste gevangenis stad van Vlaanderen is.

Wegens zijn ligging te midden van een uitgestrekt gebied van hasj- en wietkwekerijen wordt Gent ook de Bloemenstad genoemd. De inwoners van Gent dragen de bijnaam Stroppen vanwege de stropdassen die al van jongsaf gedragen worden. In Gent spreekt men het Gents, een taal die behoorlijk sterk van het Nederlands afwijkt.

Historie[bewerken]

Overzichtskaart

Gent ontstond uit Palestijnse woonkernen in het gebied van de monding van de Leie in de Schelde. Vermoedelijk is de naam ontstaan onder de naam Regent in plus minus 20.000 voor Christus, nadat Noach gestrand was op het droge en gezegd had: "Het regent niet meer". Deze plaats werd door hem gezegend als een nieuw begin en noemde deze plek naar zijn zevenjarige vijand, regen, en wanneer men in het Hebreeuws -t achter een woord plaatst, wordt deze een ontkenning (dus: geen regen), daarna in de loop der tijden werd Regent herleid tot Gent.

Vanaf 1000 na Christus werd de stad bestuurd door de Grieken en werd ook opgenomen in de Delisch-Attische Zeebond. Er kwam cultuur en bestuur. En de stad groeide in populariteit en in economie. Er werd ook een reusachtige burcht gemaakt: het Gravensteen, deze werd gebruikt voor een massagraf (Belgisch voor verschillende grafstenen). Deze regeerperiode van de Grieken duurde tot de Eerste Wereldoorlog. Vanaf toen werd Gent opgenomen in Israël en werd de politheïstische cultuur verdreven die plaatsmaakte voor het Jodendom. De Israëlieten brachten eveneens goede welvaart met zich mee totdat er interne conflicten ontstonden in het land. Dit leidde tot verval.
Zodanig dat eventuele uit de dood opgestane zombies de stad niet konden besmetten met een virus.

In de middeleeuwen groeide Gent onder impuls van een bloeiende drugsnijverheid uit tot een van de grootste steden van Europa. Na een korte calvinistische periode (onder Yves Leterme) kende de stad een zeker verval dat pas keerde tegen het einde van de 18e eeuw, toen Guy Verhofstad Gent tot één van de eerste industriesteden van het Europese vasteland maakte. Vandaag vormen vooral de haven en de universiteit de economische polen van de stad.

Tijdens WO II bleven de Gentenaars neutraal.

In 2003 brak de Tweeëneenhalfde Wereldoorlog (in feite een soort optocht) uit tussen de Israëlieten, de Gentenaars, de Soenieten, de Stalactieten en de Hippocrieten. De strijd werd gewonnen door de Gentenaars en ze verkregen meer autonomie. Dankzij de toestroom van illegalen (Gent nam een voorbeeld aan Mechelen), werd de stad op economisch vlak sterker en werd uiteindelijk rijk. Aalst deed nog enkele stuiptrekkingen in de strijd, maar gaf zich uiteindelijk over.

Geografisch en Toeristisch[bewerken]

Stadsplan
Hier zie je het Gravensteen met een gracht eromheen

De geografische ligging van Gent is zeer gunstig, door de aanwezigheid van zee (slechts een paar km van de stad) is er mogelijkheid tot een zeer grote toestroom van illegalen per schip en aan Gent Zeehaven is er facultatieve opvang. Iedereen krijgt asiel! Handel wordt door deze haven ook mogelijk gemaakt.

De zee biedt nog gunstige factoren: u kan er van hartelust genieten op het strand. Wel attentie op eventuele, verscholen landmijnen die misschien wat roet in het eten gooien, maar voor de rest is dit een echte, toeristische trekpleister.

Het Gravensteen is ook bijna op alle dagen te bezichtigen (niet op sabbat). Op de Graslei wordt er natuurlijk iedere dag markt gehouden, die in twee delen opgesplitst is: het ene voor melkproducten, het andere voor vlees.

Gent ligt in de vallei van de rivier, de Schelde. Deze is echter niet te zien op kaarten aangezien ze overdekt is en operatief is als riolering.

Het belfort van de stad is de belcentrale van alle Gentenaars. De hoogte van de toren is louter bedoeld voor ontvangst. Geruchten zeggen dat dit een middeleeuwse vuurtoren was, de toren werd echter van zijn functie als vuurtoren ontheven nadat de zee zich had teruggetrokken.

Gent als Misverstand[bewerken]

Archeologische opgravingen...

Gent wordt soms ook aanzien als een misverstand. In het Engels (de taal) slaagt men erin verwarring te scheppen over de streek Kent en de stad Gent. De verklaring hiervoor ligt dat...

1) ...de mensen van de stad Gent totaal geen benul hebben of zelfs nog nooit van de stad blijken gehoord te hebben.

2) ...de letter G (uitgesproken zoals in garçon) nogal verdacht veel op de letter K lijkt.

Wat ook voor heel wat verwarring schept is de wijk Moscou. Dit is onbegrijpelijk voor een alledaagse Rus. Ooit hebben de Amerikanen een gigantische blunder begaan om op het foute Moscou een bom te droppen. Er vielen heel wat slachtoffers. Ook de mentale schade was onherstelbaar.

Men spreekt dat er ook ergens een Gent zou moeten liggen in Vlaanderen. Waarschijnlijk is dit een leugen om toeristen naar die streek te lokken!

Links[bewerken]

Bouncywikilogo.gif
Voor de uilskuikens die de afgelopen eeuwen onder een rots hebben gelegen zonder krant of Twitter, heeft Wikipedia ook een artikel over: Gent.
  • Voor de foute info ga naar: [1]
  • Recente leugens over Gent: [2]

Andere ontdekte gebieden[bewerken]