Gezellige avond

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Woensdagavond, Champions League avond, Gezellige avond!
~ Johan Cruijff over Gezellige avond

Over het fenomeen Gezellige avond lopen de meningen in de wereld enorm uiteen. Wetenschappelijk is de definitie van een GA moeilijk vast te stellen.

Kom oma, het was gezellig, maar nu moet u toch echt gaan!

Sommigen definiëren een gezellige avond als een avond met:

  • veel zuipen,
  • feesten en
  • mooie vrouwen (vooral heteroseksuele mannen).

Anderen vinden een avond gezellig zolang ze lekker in hun uppie aan de computer mogen zitten. Zo zijn er nog vele voorbeelden te noemen. In de nabije toekomst, in verband met het toenemende belang van de kenniseconomie, zal veel meer onderzoek gedaan moeten worden naar dit onduidelijke fenomeen. Zo, zit je lekker? Dan kom ik er even gezellig bij zitten. Een kopje koffie? Koekje? Neem er maar twee, hoor. En zeg het eens: wat wil je van me weten?


Gezellige avond volgens tante Corrie[bewerken]

Wat gezelligheid is? Nou, dat weet ik allemaal niet zo precies te vertellen hoor, maar weet je wat? Straks komen Beppie en Riekie langs. Ja, leuk hè? We gaan lekker naar GTST kijken, en daarna borduren. Beetje kletsen, sherry'tje erbij, doen we iedere week. Misschien kan Riekie je alles wel uitleggen. Dat is zo'n schat! Ze zullen zo wel komen. Het is ook zo'n slecht weer buiten! Maar hier brandt de kachel. Knus he? Hoe vind je de nieuwe kap van mijn schemerlamp? Zelf geborduurd, hoor! Zo, en hoe is het met je moeder?

Sukkelt ze nog met haar been? Een lief mens is het. Enig.

Wil je nog een kopje? Een biertje dan? Echt niet? Nou, dan gaan we maar beginnen. Zitten de touwen niet te strak? Kijk, dit vleesmes was in de aanbieding bij Blokker. Ik heb het nog wel wat bij moeten slijpen. Vind je dat rode handvat niet schattig? Maar je moet niet zo hard schreeuwen hoor, dat vind ik niet gezellig. Hier, ik zal je mond even afplakken. Niet tegenstribbelen! Echt leuk gezelschap ben je eigenlijk niet.

Ah, de bel. Daar zul je ze hebben. Nu wordt het pas echt gezellig.


~ Tante Corrie over een gezellige avond

Zie ook[bewerken]