Gute Zeiten, Slechte Zeiten

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Gute Zeiten, Schlechte Zeiten is een onmens populaire real-life soap die wordt opgenomen in Mofrika. De soap bestaat ondertussen al een dikke 70 jaar, en is opgericht door smartlappenzanger Adolf Hitler. Gute Zeiten, Schlechte Zeiten is de duurste soap ooit gemaakt met een totaal kosten plaatje van 1 miljard euro per jaar, geheel op kosten van de Mofrikaanse overheid natuurlijk.

Mofrikaans avontuur[bewerken]

Gute Zeiten, Schlechte Zeiten was het ultieme volksvermaak van miljoenen Mofrikanen gedurende de jaren 40. De soap vertelde het verhaal over de dappere Mofrikaanse soldaten, die op avontuur gingen in verre landen. Zo speelde destijds een deel van de soap zich af in Nederland. De Mofrikanen verbazen zich over de barbaarse Niederländer, die hun dappere soldaten zomaar uitschelden.

Eind jaren 40, begin jaren 50 raakten de kijkcijfers in een dieptepunt, omdat er niets spannends meer gebeurde. De soldaten waren wedergekeerd naar Mofrika, althans een deel ervan, maar daar was alles mee gezegd. Over het avontuur werd gezwegen. De Mofrikanen durfden lange tijd niet meer hun land te verlaten, uit angst voor de barbaren uit de verre landen. De Mofrikanen waren zeer vriendelijk geweest, en hadden zonder pardon stukken land weggegeven aan de aangrenzende landen.

Orks in Mofrika.jpg

Marianne und Heidi[bewerken]

De jaren die volgden waren slechte tijden voor de soap, maar het tij keerde op 18-12-1966. Marianne Weber kwam in beeld. Haar doldwaze avonturen vulden de Mofrikaanse harten met vreugde. Bijvoorbeeld de beruchte klopjacht op het bergmeisje Heidi. Volgens vele complottheoriën was Heidi de reïncarnatie van Satan. Satanisten van over de ganse wereld kwamen bijeen om Heidi te aanbidden, niet-satanisten werden niet toegelaten binnen de sekte. Beelden lieten zien hoe Heidi geiten en lammeren afslachten, om vervolgens rond te huppelen in het opspuitende bloed.

Maar Marianne, inmiddels volksheld na te hebben bewezen dat Orks daadwerkelijk in de Mofrikaanse bergen leven, was een dappere vrouw. Maandenlang trok ze door het Mofrikaanse land, op haar trouwe knol Manke-bein (Duitse naam die “edel ros van super-mega kwaliteit, ganz supatoll ja!” betekent). Ze zocht, maar ze vond niets. Op het moment dat Marianne wilde opgeven was daar plots Laura Alberts. Laura vertelde Marianne dat ze het zusje was van Heidi, maar dat haar zusje echt niet zo was zoals iedereen beweerde. Volgens Laura was Heidi het allerliefste meisje van het dorp. Maar Marianne wist goed dat de zus van de satanist een spelletje speelde. Met een sluwe list slaagde ze erin achter de locatie van Heidi te komen. Uit solidariteit naar God stak ze 3 houten staken door Laura’s hart.

Marianne ‘the warrior princess’ vervolgde haar reis. Toen ze bij het kamp van Heidi kwam volgde een confrontatie. Marianne dreigde te verliezen, maar ze zette snel de laatste CD van Adolf op, en wist wonder boven wonder Heidi te doden. De laffe Heidi had zich angstig verstopt achter de voederbak met kinneke Jezus erin. Marianne toonde geen angst, en vilde het duivels kind levend.

Weber de Warrior Princess.jpg

Einde Gute Zeiten, Schlechte Zeiten?[bewerken]

Het avontuur van Marianne was wekenlang hét gespreksonderwerp onder de vele Mofrikanen. Iedereen was overtuigd van het heroïsme van mevrouw Weber, en men wilde haar als ultieme vorst voor het Mofrikaanse rijk. Toen kwam er echter een donkere periode voor Marianne en Gute Zeiten, Schlechte Zeiten.

Boze tongen beweerden dat de scènes binnen Heidi’s sekte in scène waren gezet. En áls ze al echt waren, dan moesten de cameramannen toch zeker ook satanisten zijn geweest, en dan waren de beelden al helemaal niet te vertrouwen. Zo vonden enkelen het vreemd dat de haarkleur van Heidi voor en na de scène donkerbruin was, maar tijdens de slacht-scène hoogblond. Ook was Heidi in deze scène 2 keer zo lang, en had een baard. De kijkcijfers voor Gute Zeiten, Schlechte Zeiten kelderden, op het dieptepunt waren er nog maar 2 kijkers (Adolf & Marianne).

Marianne beweerde nog dat Heidi op dat moment ziek moest zijn geweest, maar het was al te laat. 20 jaar lang werd Gute Zeiten, Schlechte Zeiten niet uitgezonden.

Merkel in love.jpg

Opleving[bewerken]

Begin 1987 werd de reallife soap weer gestart, met een gigantische mediacampagne. Nieuw boegbeeld: Angela Merkel. Er gaan tot de dag van vandaag geruchten dat Angela Merkel en Marianne Weber één en dezelfde persoon zijn. Hoewel de kijkcijfers inmiddels weer een stuk hoger ligger dan vlak na het schandaal rondom Marianne en Heidi, is de serie nooit echt meer geweest wat het ooit was. Critici geven vooral de slechte verhaallijn de schuld. Zo zou de verkiezing van Angela tot bondskanselier nergens op slaan en absoluut onrealistisch zijn. De schrijvers hebben nog steeds geen gehoor gegeven aan klachten van de kijkers, aangezien Angela inmiddels al 4 jaar ‘bondskanselier’ is.

De serie heeft nog een hoogtepunt gekend tijdens de Amerikaanse verkiezingen van 2008. Angela werd geslagen door de man van haar dromen, Balkenendeman, en besluit vanaf dan mannenhater te worden. Ze besluit de Amerikaanse stemmingsuitslag te vervalsen zodat McCain wint. Wanneer dat gebeurt zal ze McCain vermoorden waardoor Sarah Palin, waarmee ze inmiddels een innige relatie heeft ontwikkeld, aan de macht komt. Obama kwam er echter achter en Angela moest naar de gevangenis. Maar omdat ze zo’n populaire actrice is, heeft de Mofrikaanse rechtbank besloten dat een waarschuwing voldoende was. Op dit moment zijn de kijkcijfers van de soap goed te noemen. Kijkers roepen echter wel op tot meer actie en sensatie. Ook zouden er meer gevoelens bij Angela gewenst zijn. Tevens komen er steeds meer vragen of Marianne niet eindelijk terug wil komen, maar dit blijkt wegens technische en praktische bezwaren niet mogelijk te zijn.