Heemlanden

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Drugdealer: Bedankt voor het kopen van ons wiet!


Heemlanden
Plaats in
Education.jpg
Basisgegevens
Motto Ontsnappen? Daar moet je een talent voor zijn!
Inwoners Veel te veel
Overige
Volkslied Another Brick In The Wall pt. 2
Talen Nederlands, Mafs, Leraars
Hoofdstad Receptie
Staatsvorm School/gevangenis
Leider Koning Leo
Religie Ongeloof
Munteenheid Pasje, spiekbriefjes
Traditioneel eten Gebruikte kantinebroodjes, breezer, Snoep
Portaal  Portaalicoon Plaats


College de Heemlanden, ook wel College de Tuinkers of Coffeeshop de Henneplanden genoemd vanwege het imposante logo, is een gevangenis die bekend staat om zijn hoge educatieve niveau.

Wat een kutschool!.
~ Gynaecoloog over Heemlanden

Waar lag het ook alweer!?
~ TomTomNavigatie over de Heemlanden

Danke voor de wiet!
~ Paus over de Heemlanden

Es ist ein einheid!!
~ Hitler over de Heemlanden

Deze school, deze vervloekte school!
~ Hugo van den Loonsche Duinen over de Heemlanden

Wat is de bedoeling? Dat we iets moeten leren?!.
~ Leerling Gevangene over Heemlanden

Geschiedenis[bewerken]

Na het sluiten van Alcatraz in 1319 wegens een ontplofte atoombom moest er dringend een nieuwe gevangenis worden gebouwd waar mensen ook wat konden leren. Natuurlijk was Nederland hier een geschikte locatie voor. Ergens in het dorpje Houten beheerde Koning Leo een aantal landen: De Heemlanden. (Zie naamgeving voor de naam.) Dit was de perfecte plek om de meest gevreesde gevangenisschool in te bouwen. Voor de bouw van de het College lag er een groot mijnenveld in de landen van klei en heem. Deze waren in het jaar 4 neergelegd voor de Neandertalers die geen belasting wilden betalen.

Naamgeving[bewerken]

De naam "Heemlanden" komt van het land waarop het gebouwd is. Dit is een apart stukje land binnen Houten waar Koning Leo regeert. Dit was tevens de plek waar op Hemelvaartsdag Jezus naar de hemel voer per roeiboot. Op diezelfde dag kwam Koning Leo aan de macht en noemde daarom het land: de hemellanden. Alleen omdat hij zelf nog nooit school had gehad en het fout spelde schreef hij per ongeluk "Heemlanden" op het stuk wc papier.

Naamswijziging[bewerken]

Na lang zeuren van de tuinman en de wietkwekende docenten is er overeenstemming tot stand gekomen om de naam te wijzigen in College de Tuinkers met als logo een wietplant. Tot nu toe is alleen het logo officieel veranderd.

Media[bewerken]

College de Heemlanden heeft een aantal vormen van media.

ABSOLUUT GEEN PROPAGANDA HOOR!.
~ Hoofdredactie over de schoolkrant

Enkele voorbeelden zijn:

Mediatheek[bewerken]

Beter bekend als: OLC. Zie Termen->OLC voor meer informatie

De Exzo[bewerken]

De Exzo is het nationale tijdschrift, gecombineerd met een krant. 5 keer per jaar wordt het volk geëntertaind met een uitgave, waarin te lezen valt welke nieuwe games te koop zouden kunnen zijn, wat de vrouwelijke gevangenisbewaarders 's zomers aan zouden moeten hebben en veel meer van dit soort onzin nuttige informatie.


Wij finten ut hel luek dat wij moogen sgrijfen in de sgoolkrand
~ redacteur over de schoolkrant

Het Vakkenweb[bewerken]

Een site waarop de beste vriend van de mens in het zonnetje wordt gezet: de oh-zo-handige planner. Ook zijn de belangrijke mededelingen over het leven op College de Heemlanden hier te lezen

N.D.F.S.I.D.A.[bewerken]

Dit is weer een van de Heemlandse afkortingen. De afkorting staat voor: Nutteloze en erg Dure Flatscreen Schermen In De Aula. Op deze schermen is belangrijke informatie te vinden over dingen als

 • Luchttingstijden
 • Openingstijden
 • Uitval van gevangenisbewaarders (lees: docenten)
 • Evenementen als hanengevechten en ondergrondse wapenbeurzen

Vakken[bewerken]

Kaart uit het jaar 4

Een aantal vakken die op dit College gegeven worden zijn:

TopTalent[bewerken]

Voor de talenten onder ons hebben we ook het TopTalent. Hier kun je kiezen voor bepaalde buitenschoolse activiteiten. Zo zijn er cursussen Spaans, Italiaans, Ontsnappen, Spaans, koken, eten, brijen, Spaans, Self Made art en Spaans. Dit is alleen voor de echte talenten onder ons!

Termen[bewerken]

Bij College de Heemlanden werken ze met een aantal termen en afkortingen:

KWT[bewerken]

KWT staat voor: Klote Werk Tijd. Dit zijn tijden waarbij extra aandacht wordt gegeven aan bepaalde vaardigheden of vakken. Zo leren de leerlingen of gevangenen hier klokkijken (vooral hoe lang ze nog moeten), bakstenen tellen (werkt mee aan het volkslied), agenda bekliederen, ontsnappingstechnieken, fluiten en stoelpoot-hangen.

PTA[bewerken]

Het Programma van Toeters en Aanhalingstekens bevat alle regels omtrent het wel en niet dragen van carnavalskleding tijden de examens. Ook wordt door middel van dit boekje duidelijk dat College de Heemlanden een chronisch tekort heeft aan nietjes.

OLC[bewerken]

Open Loze Leercentrum (ook wel het Ontsnappings-Les Centrum genoemd) is het centrum waar de gedetineerden op vrije basis hun ontsnapping kunnen plannen en contact kunnen maken met China via Internet. Het vreemde aan deze tent is het reglement. Je mag hier namelijk niet zomaar achter een computer gaan zitten. Hiervoor moet je je pasje laten zien. Dit is een maatregel om te voorkomen dat mensen een masker op doen en met een andere identiteit achter de computer gaan. Ook is het voor de toezichthouders aangenamer de verschrikte gezichten op de pasjes te zien wanner de leerlingen lachend JijBuis filmpjes kijken.

Sinds geruime tijd wordt er in hel Open Loze Leercentrum ook gebruik gemaakt van de KWT uren. Hiervoor zijn twee (2, deux, two, zwei) kleuren stoelen aangeschaft: rode en blauwe. Het is tijdens de KWT uren alleen toegestaan op de ene kleur te zitten, anders zal je worden gestraft. De ergste straf ooit gegeven was het strafhok, waarin je drie dagen lang naar niets anders kunt kijken dan de mooie vloerbedekking van het OLC en de rode en blauwe stoelen. De blauwe stoelen zijn verboden terrein verklaard. Voor mensen met epilepsie of kleurenblindheid kan dit fataal zijn.

Brugger[bewerken]

Vroeger, toen de aarde nog plat was, de maan nog opstond wanneer de mensen van de NASA de beamer aanzetten en er nog water door de woestijn liep, was er een man met de naam Jezus. Deze kennen we allemaal. Deze vond het leuk om midden in de woestijn over het water te lopen. Natuurlijk vond Koning Leo dat heel gaaf en liet hij een klein riviertje graven in de Heemlanden. Al gauw kwam Jezus hier op af. Alleen moest Jezus telkens wachten tot het water bevroren was voordat hij er over heen kon lopen en daarom besloot Koning Leo dat er een brug over deze rivier moest worden gebouwd. Sindsdien moet iedereen die nieuw is op deze school eerst over deze brug heen lopen. Deze tocht duurt gemiddeld 2 jaar en de mensen die deze toch lopen worden bruggers genoemd.

Straflokaal[bewerken]

Het straflokaal is de isoleercel van College de Heemlanden. Alle leerlingen en gevangenen die zich niet aan de regels houden komen hier uiteindelijk terecht.

Geschiedenis[bewerken]

Ook het straflokaal zelf heeft al een hele geschiedenis achter de rug. Het begon allemaal, voor zover in ons geheugen, in lokaal 116. Dit werd later veranderd naar 109, maar na een naamswijziging van alle lokalen werd het uiteindelijk 135 (nu, heel toepasselijk, een geschiedenislokaal). Later na de zoveelste onnodige verbouwing is dit weer veranderd naar lokaal 013 (passend getal voor degene mat niet zulke leuke herinneringen aan de tuchtcomissie in de isoleercel), hetgeen ook een concertzaal is in Tilburg.

Reservering[bewerken]

Reserveringen voor het straflokaal zijn mogelijk, maar erg prijzig. Het grote voordeel van reserveren is dat je altijd verzekerd bent van een plek en je kunt hier je eigen hoek indelen met posters en dergelijke. Veel leerlingen kiezen voor een vaste plek om te ontsnappen, alleen dit heeft helaas nog niemand levend gehaald.

Beroemdheden[bewerken]

De Heemlanden staan bekend om zijn beroemdheden. Een paar daarvan worden hier opgesomd:

Vooral Georg W. Bush en Osama Bin Laden hebben bijgedragen aan de bekendheid van de school. Georg W. Bush was namelijk een leraar Engels op deze school en Osama Bin Laden was zijn leerling. Bush had alleen de gewoonte de andere kinderen voor te trekken omdat Osama net even iets anders was. Dit had als resultaat dat Osama Bin Laden in het jaar 1975 de groep Al Qaida, beter bekend als 'Al Abba, oprichtte, om op 11 september 2001 per vliegend tapijt de Achmeatoren in te vliegen.

Film en tv locaties[bewerken]

College de Heemlanden is ook erg bekend van films en tv. Het fungeert als studio en locatie voor verschillende films en tv programma`s. Zo wordt het tv-programma Brainiac in studiolokaal 103 opgenomen en de serie Myth Busters in het studiolokaal daar tegenover.

Hier onder vindt u aanvullende informatie over bepaalde films en locaties die hiervoor gebruikt zijn:

The Lord Of The Dinges[bewerken]

Bush-onering.jpg

De Lord Of The Dinges met in de hoofdrol Georg W. Bush werd opgenomen in de tuin van College de Heemlanden. Hiervoor hebben we de fietsenstalling verplaatst naar het gym veld. Deze film werd in 115 dagen opgenomen en gaat over een magische ring die Bush zijn rijkdom geeft. Hiervoor heeft tevens de oud leerling van deze school met dezelfde naam meegedaan.

Star Wars: Dark Suckers[bewerken]

Dirt-vader.jpg

Ook het bekende deel van de Star Wars serie "Dark Suckers" is hier opgenomen. Voor deze film hebben ze de aula gebruikt waar het toch altijd al zo`n rotzooitje is. Ook is hier voor het eerst de Dirt-Vader stofzuiger gebruikt van het merk AC/DC. Tijdens de opnamen werd het steeds schoner in de school waardoor ze hebben besloten na 2 weken te stoppen met filmen.

Voetbal[bewerken]

Voetbalduik.jpg

Midden in het mijnenveld bevind zich het voetbalveld. Vooral de tuinman en wietkwekende docenten komen hier vaak om te spelen, maar houden hier vooralsnog rare deuken op na.

De reclame-inkomsten door deze voetbaluitzendingen zijn echter grandioos! De halve school wordt betaald door sponsors van het voetbal. Bekende sponsoren zijn: MijnMijn B.V., Duracel, MijnVoetJouwBal en Marrie Hou & Aanna plantenkwekerij N.V.

Escape From Alcatraz[bewerken]

Speciaal voor deze filmopname is een stukje gracht om de Heemlanden heen gegraven en hebben ze wc`s laten installeren. Deze film is gebaseerd op de onstnapping van Frank Morris, hieronder beschreven.

The Shawshank Redemption[bewerken]

Dit was een lastige film om op te nemen, aangezien er een bibliotheek in de film voorkwam. Voor deze scène zijn ze naar de plaatselijke bibliotheek gegaan, de rest hebben ze in mordor om de hoek van lokaal 121 gefilmd. Ook deze film is gebaseerd op een waar gebeurd feit: de ontsnapping van Andy Dufresne, ook te lezen hieronder.

Muziek[bewerken]

Muziek is een belangrijk goed op College de Heemlanden. Zonder zouden vele leerlingen het niet langer dan 3 dagen uithouden. Gelukkig hebben we daarom op school een eigen schoolband ondersteund door K3.

MP3 spelers en iDozen[bewerken]

Alle leerlingen/gevangenen mogen in het bezit zijn van een draagbare muziekspeler, zolang deze het contact tussen lagere in rang (leerlingen) en hogere (lees: lagere) in rang(docenten) niet verstoort. Ook in het OLC is het toegestaan deze dingen te gebruiken, de mensen van het OLC zorgen er zelfs voor dat de gevangen met een downloadssnelheid van een aantal mb/sec nummer kunnen downloaden. Zeer populair is de iDoos, een muziekapparaat gefabriceerd door arme buitenlanders in China in opdracht van een appel

Talentenjacht[bewerken]

Één keer per jaar worden de geweren uit de kast gehaald en is het weer schieten op talenten. Dit heeft verschillende doeleinden:

 • zo blijven de schutters goed geoefend (voor als iemand probeert te ontsnappen)
 • het zorgt voor vlees voor in de kantine
 • het aantal leerlingen neemt af

Deze schoten klinken bij vele als muziek in de oren.

Het leger[bewerken]

VlammenwerperJohnyP2181775.JPG

Het Heemlandense leger, dat dient om het land van koning Leo te beschermen en de gevangenen binnen te houden, onder leiding van Raymond Amadeaus Mozart Belgisch Onderkruipsel, afgekort tot RAMBO, wordt gevormd door een leger van, gedetineerde, leraren. Natuurlijk is koning Leo een echte held en vecht hij met zijn leerlinguitroeiknuppel (L.U.R.K.) even hard mee en loopt hij voorop in de strijd!

Vorm van het leger[bewerken]

Het leger is verdeeld in verschillende groepen:

 • Appelerie
 • Colarerie
 • Inplanterie
 • Genie
 • Conciërgerie

Verder zijn er nog aparte groepen als de mijnenvegers en de bommenruimers, de kamikazeleraren en de boekensmijters.

Geheime wapen[bewerken]

Het geheime wapen, dat zo meteen niet meer zo geheim is, is natuurlijk Johny de vlammenwerper.

Beroemde ontsnappingen[bewerken]

Een hele hoop leerlingen gevangenen hebben al geprobeerd te ontsnappen uit College de Heemlanden, maar helaas is dit nog niemand officieel gelukt. Een paar spectaculaire ontsnappingen zullen hieronder worden besproken.

Op 20 januari 1960 kwam de gevreesde Frank Morris in de gevangenis wegens de verkrachting van een dode wasbeer. Op 11 juni 1962 besluit hij en een paar van zijn medegevangenen om te ontsnappen uit College de Heemlanden. Met behulp van wc papier en spuug maakten ze hoofden om hun eigen bed mee te vullen, zodat de bewakers hen niet zouden missen. Vervolgens haalden ze another brick uit the wall en klommen ze via de nooduitgang naar buiten.

Andy Dufresne kwam in de gevangenis na zijn invasie op Rusland. Hij was opgepakt door het Russische leger toen hij struikelde over een voetpad en werd retour afzender gestuurd zonder porto. Daardoor kwam Koning Leo voor onverwachte kosten en gaf het bevel deze man voor eeuwig op te sluiten. Na 2 jaar besloot hij zichzelf door de wc te spoelen naar de buitenwereld.

Bekende uistpraken[bewerken]

Smells like teen corpses
~ Nirvana over Heemlanden

BAAAAAAAAH!
~ Schaapje over Heemlanden

Aaaaaaaaaa!
~ Angstige bruggers over Heemlanden

Neverland
~ Gebroeders Grim over Heemlanden

Heemlanda Akbar!
~ Moslimjongeren over Heemlanden

CENTRUM VAN DE EU he!
~ Belgen over Heemlanden

Huiswerk maakt JOU
~ Russische leraar Aardrijkskunde over Huiswerk

Kan ik hier m`n ei kwijt?
~ De paashaas over Heemlanden

M`n band was lek
~ leerling over te laat komen

Alsof je naar de lama's kijkt!
~ leerlingen over levensbeschouwing

Plaatsen[bewerken]

Bekende plaatsen binnen het College zijn natuurlijk de aula waar het allemaal gebeurt. Hier is de pauze en de altijd durende oorlog tussen de Emo's, barries, Gothics, Mainstream en de ME. Verder is het winkeltje erg bekend waar John Lemon altijd cola verkoopt en de Food Fighters hun clip met de ME samen hebben opgenomen. Ook is het winkeltje de plaats om de inflatie binnen de Heemlanden in rauwe getallen te zien staan.

Energieopwekking[bewerken]

Natuurlijk heeft de gevangenis ook energie nodig. Deze wordt onder andere geleverd door Duracel konijnen. Nee, wat zeggen we nou? De Duracel konijnen staan aan het hoofd van de afdeling energievoorziening van College de Heemlanden. De echte bron van energie zijn de leerlingen zelf. Eén keer per jaar is er een eindexamen waar alle eindejaarsklassen aan meedoen. De hoeveelheid stress die wordt geproduceerd is immens en vandaar dat koning Leo zich afvroeg: "Kunnen wij daar geen gebruik van maken?". Leo speurde de eerste de beste computerlokalen af om zo een nerd vrijwilliger te vinden die een nieuw soort generator kon ontwikkelen. Deze generator moest in staat zijn de stress om te zetten in kostbare energie. En dat lukte op de 56ste dag van maart in het jaar 1497. Sinds die tijd is de stressgenerator in werking en doet zijn werk nog steeds tot in de puntjes. "Nooit stroom tekort gehad, je hoeft de generator maar één keer op te laden rond mei en we hebben een jaar lang stroom", aldus koning Leo.

Opwekking van energie in stappen

Lestijden[bewerken]

Om enige suspens in stand te houden rond je is er een soort regeling dat om de zoveel tijd de lestijden veranderd worden. Voor sommigen is dit geen probleem omdat ze zinloos xp op hun horloge hebben geïnstalleerd, maar voor vele brengt dit toch enige moeilijkheden. Af en toe lopen de lestijden gelijk met de broedtijd van pinguïns.

Openingstijden[bewerken]

Oostvleugel. In het jaar 2008/2009 is deze gesloten verklaard

College de Heemlanden is open vanaf 8 uur voor bezoekers, leerlingen en gevangenen. Om half 5 sluit deze weer en moeten alle leerlingen, gevangenen en eventuele bezoekers weer naar huis. Tegenwoordig mogen de gevangenen zelfs EERDER naar huis dan de rest, namelijk al om 16.00 uur! Dit moet gedaan zijn om het spijbelen aantrekkelijker te maken... je bent al om 16.00 uit, terwijl anderen tot 16.15 zitten te branden!

Zie ook[bewerken]