Hij

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Hij is ook een "hij".

Hè??
~ Vlaming

Hij! Begrijp je dat niet, domkop?
~ Kapitein Overduidelijk

Lui?
~ Franstalige

Nee, GIJ zijt lui!
~ Vlaming

Hij is een persoonlijk voornaamwoord dat gebruikt wordt als het niet over jou gaat. De aandacht mag immers ook wel eens naar iemand anders gaan. Hij bestaat ook in allerlei andere vormen zoals hem, die ene, etc.

Geschiedenis[bewerken]

Eerst was er niets, behalve Hij. Hij was dus allereerst in het universum. Daarna volgde de rest: Hij schiep de zon, de sterren en de maan. Algauw maakte Hij ook de overige hemellichamen, met daarop allemaal beschavingen en de bijhorende schijterij. Doorheen heel de historie van de mens was Hij het alledaagse gespreksonderwerp, aangezien er ook niks anders salonfähigs overschoot dan te praten over Hem (om zo eindeloze en erg moeilijke gesprekken over samenlevingsproblematieken te besparen). Hij was het Toppunt. Hij was de extase van het onvergetelijke. Hij Hij Hij en niemand anders. Maar toen het opkomende feminisme steeds sterker doordrong in de dichte oerwouden van mannelijkheid, begon Hij te wankelen op Zijn reeds instabiel gemaakte sokkel van een übermachtige positie. Er werd namelijk een vraag gesteld, die luidde als volgt: "Was het misschien een Zij in plaats van een Hij?"

Mannelijkheid[bewerken]

De term hij wordt ook gebruikt om het mannelijke geslacht te bepalen van levende wezens. Soms is het echter vrij moeilijk om een "hij" te bepalen. Zo worden vandaag de dag veel mensen verkeerd gecategoriseerd en worden zij bestempeld als vrouw, zo zijn er dan weer anderen waarvan het genus niet af te leiden is op basis van het uiterlijk en krijgen deze stakkers het label "onzijdig" toegedeeld.

Links[bewerken]