Adolf Hitler

Uit Oncyclopedia
(Doorverwezen vanaf Hitler)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
OnNieuws OnNieuws heeft een nieuwsartikel over dit onderwerp: Hitler niet langer Mof


Hitler is tevens uitvinder van de jojood.

Een man naar mijn hart
~ Himmler over Hitler

Leuke kerel, voor een bockworst
~ Stalin over Hitler

Adolf Hitler had een snor.
~ Kapitein Overduidelijk over Hitler's uiterlijk

In Sovjet Rusland, Hitler groet JOU!!
~ De situatie in Sovjet Rusland omtrent Hitler

In Hitler's Trainingkampen stierven veel spelers tijdens het douchen
~ Joden (Ajax) over Hitler's trainingskampen, of zoals hij ze noemde: "Conzentrasiekamfen"

Adolf Hitler was de mannelijke helft van het bekende Mofse smartlapduo Adolf und Eva (niet te verwarren met Adam en Eva, een concurrerend duo), en eigenaar van het succesvolle platenlabel Starke Smartlappen.

Jeugd

Eva von Braun, Hitlers grote liefde.
Adolf had een traumatiserende jeugd

Adolf Hitler werd geboren op 20 april 1889 in Brauneaugenmachensinn in Oostenrijk. Zijn vader Alois Hitler werkte als auteursrechtenambtenaar en sloeg de kleine Adolf regelmatig, als hij weer eens neuriede onder het eten. Alois had namelijk een bloedhekel aan muziek. Volgens Historici is dit te wijten aan het feit dat Alois' vader, die zijn moeder nog voor de geboorte verliet, een Jodelzanger was. Ook door zijn werk kwam Alois veel in contact met muzikanten, die hij thuis steevast omschreef als "schmutzige, faule Schweine, nur gut um daraus Karbonade zu schneiden." Alleen de gedachte dat zijn zoon Adolf zou kunnen gaan zingen had Adolf al menige klap opgeleverd.

Begin en eerste successen

Hitler begon zijn carrière als teenschilder van ansichtkaarten met bloemstukjes. De ansichtkaarten verkocht hij op straat. Aangezien Hitler niet bijster getalenteerd was waren de ansichtkaarten verre van mooi. Toch wist hij er veel van te verkopen, doordat hij tijdens het verkopen volksliedjes over bloemen zong. In 1933 zat een headhunter van het Duitse Paradise Records op een terrasje in Wenen, hoorde Hitler zingen en bood hem meteen een contract aan. Zijn eerste single "Glücklich mit nur einem Ei" werd meteen een grote hit.

Ook op het persoonlijke vlak ging het goed met Adolf. Hij werd verliefd op een secretaresse bij het Paradise label, Eva von Braun, dochter van de bekende scheermachinefabrikant. Niet alleen op het romantische, maar ook op op het muzikale vlak bleken ze goed bij elkaar te passen en al traden ze alleen nog als duo op. Met behulp van het nieuwste snufje uit de fabriek van haar vader bezorgde Eva Adolf zijn karakteristieke "smalle snor"-look. Samen maakten ze succesvolle hits als "Du, ich und meinem Swastika", "Totale Liebe", "Wir sind Kranke" en "Ich habe es nicht gewust".

Breuk met Paradise Records

Hitler in zijn Rock & Roll periode

Na de eerst successen namen de verkopen van het duo echter gestadig af. Volgens Adolf en Eva doordat Paradise Records hen te weinig promootte. Volgens Paradise records omdat hun muziek verouderd was en moderne Jodel- en Jazzmuziek meer in de mode was. Adolf had echter een bloedhekel aan Jodelmuziek, waarschijnlijk omdat zijn opa Jodelzanger was en de godganse dag door jodelde, totdat iedereen in de omgeving barstende koppijn had. Door Adolfs onwil zich aan de Zeitgeist aan te passen, werden Adolf en Eva op een zijspoor gezet.

Als wraak namen Adolf en Eva een elpee op bij het concurerende label "Apfel Schalplatten" onder de schuilnaam "Der Schnurrbart und die Schönheit". Maar de karakteristieke stemmen van Adolf en Eva verrieden al snel wie erachter zaten. De Grote Omroep Directeur van Paradise Records sleepte het duo voor de rechter wegens contractbreuk. De twee moesten een enorme boete betalen en werden uit Paradise Records gezet.

SS: eigen label

Nadat Adolf en Eva door de Grote Omroep Directeur uit Paradise Records getrapt waren, begon Adolf zijn eigen platenlabel: Starke Smartlappen (SS). Bij dit label wilde hij als eerste single "Schnappi, das kleine krokodil" uitbrengen; dit is er echter wegens drukte met zijn nevenactiviteiten nooit van gekomen, tot het ver na zijn dood op een zolderkamertje werd gevonden. In 2004 is het alsnog uitgebracht.

Adolf ergerde er zich eraan dat hij en zijn artiesten bij het touren en schnabbelen in het land zo lang onderweg waren. Dit kwam door de slechte kwaliteit van de wegen en auto's uit die tijd. Hij besloot dit probleem dan ook op te lossen met het vele geld dat hij met SS verdiend had: hij liet de bekende Deutsche Autobahnen aanleggen en richtte de autofabriek Volkssängerwagen-fabriek op. (Pas in 1960 werd de naam verandert in Volkswagen). Ook bij deze nevenactiviteit was Adolf zeer succesvol. Misschien wel te succesvol, want zijn zakenimperium vroeg zoveel tijd dat zijn artistieke carrière eronder begon te lijden. Steeds vaker werden zijn concerten overstemd door boegeroep van ontevreden publiek. In plaats van zijn aandacht op de kwaliteit van zijn liedjes te richten, stelde hij een orde dienst in die het boegeroep hardhandig onderdrukte. Toen er vrij snel geen publiek meer naar Adolfs concerten kwam dwong deze ordedienst willekeurige voorbijgangers om Adolf concerten te bezoeken. Vanwege hun niet al te hoge intelligentie, kregen de mannen van de ordedienst al snel de bijnaam "SS-Affen", wat om onbekende oorzaken later werd omgedraaid tot "Affen-SS".

Doordat Adolf zelf geen behoorlijke liedjes meer produceerde, en ook de SS-artiesten niet meer stimuleerde, liepen de verkopen van het SS-label sterk achteruit. De jodelmuziek kreeg daardoor de kans om de harten van het muziekminnende publiek terug ter veroveren. Dit beviel Adolf natuurlijk helemaal niet, om het tij te keren liet hij de Affen-SS de concurrerende Jodelzanger ontvoeren en werden deze in heropvoedingskampen gedwongen geconcentreerd op Duitse Volksmuziek oefenen. Deze kampen, eufemistisch "concentratiekampen" genoemd, zijn nog steeds berucht onder jodelzangers.

Alhoewel hij artistiek gezien ver over zijn hoogtepunt heen was, lukte het op deze agressieve manier toch om de Duitse muziekmarkt te monopoliseren. Dat smaakte naar meer, en hij zette dezelfde tactieken in om de Poolse, Hollandse, Franse en Belgische muziekmarkten de veroveren. Dit werkte wonderwel, en binnen kein-Zeit waren de lokale platenlabels failliet. Pogingen om de Engelse, Russische en Amerikaanse muziekmarkt te veroveren mislukten echter jammerlijk. Platenlabels uit deze landen zetten zelfs de tegenaanval in en veroverden de Duitse markt met Jazz, Balalaika, Rock & Roll en Britpop.

Ook de buitenlandse automerken verdrongen de ooit zo populaire Volkssängerwagen, en Adolfs zakenimperium stortte in als een kaartenhuis. Berooid van zijn geld, zijn macht en zijn artistiek aanzien pleegden Adolf en Eva gezamenlijk zelfmoord door elkaar te tongzoenen zonder adem te halen.

Hitler en smartlapocratie

Alhoewel Hitler zelf nooit politieke aspiraties heeft gehad is hij door velen in de smartlapocratische beweging als inspiratiebron ervaren. Daarbij spelen vooral zijn rücksichtlose liefde voor de smartlap en de daadkrachtige manier waarop hij zijn platenimperium heeft opgebouwd een rol. Van Marianne Weber is bekend dat ze een portret van Adolf op haar werkkamer heeft hangen.

Hitlergroet

Deze groet is door Hitler gekopieerd vanuit het korfbal. Bekend is dat korfbal vanwege zijn Germaanse (Nederlands/Zweedse) oorsprong populair was bij hem. Correcter zou dus zijn te spreken over de korfbalgroet. Bijkomend voordeel is dat de negatieve lading rondom de zogenaamde Hitlergroet hiermee verdwijnt. Het brengen van een Hitlergroet kan bewust provocerend gedaan worden. Met een korfbalgroet provoceer je niet en zet je eigenlijk alleen jezelf voor schut. Volgens een andere theorie had Hitler last van zweetoksels.

Discografie

Voor intimi (en veel geld) stemde Hitler er af en toe mee in om DJ te zijn op feestjes.
 • 1927: Wir gehen auf meinen Kampf
 • 1931: Ich liebe dich mein Johannes
 • 1933: Ich möchte nur mit Frauen mit blonde Haren paren.
 • 1934: Oh kleine Jodeljunge, ich wollte das du nicht hattest gesungen
 • 1935: Ein nacht in langer Betten
 • 1937: Die drei Tenoren LIVE! (in samenwerking met de Italiaanse volkszanger Mussolini en de Spaanse Flamencozanger Franco)
 • 1938: Kristallpracht
 • 1938: Münchensonnette (met Chamberlain als gastartiest)
 • 1938: Hitler ft. LMFAO - You're jewish and you know it
 • 1939: Wir haben drang nach Osten (remix)
 • 1939: Hitler aus Moffenland
 • 1940: Fall Gelb
 • 1940: Adolf en Eva swingen auf Klompfen
 • 1941: Hitler und die Nazis ft. Nirvana - Smells like jew spirit
 • 1941: Hitler und die Nazis ft. De Jeugd van Tegenwoordig - Jodensterrenstof
 • 1941: Hitler ft. LMFAO - I'm in Moskou Trick
 • 1942: Die Endlösung ist gekommen
 • 1942: Judenstyle (bekend van het populaire dansje)
 • 1943: Dein Kampf, Mein Kampf (tv-programma, voorganger van Jouw vrouw, Mijn vrouw)
 • 1943: Stalingradblues
 • 1943: Heute ist rot (ft. Red Army)
 • 1943: Born to be aLIVE (live concert, hier te zien)
 • 1944: Atlantikwallblues
 • 1944: Ardennenblues
 • 1944: Bleib bei mir
 • 1945: Weinen ist für uns zu spät
 • 1945: Es ist der Zeit, der högsten Zeit (ft. André Hazes)
 • 1945: Abschied nehmen gibt es nicht
 • 2011: Trio mit Osama Bin Laden und Khadaffi (Live aus der Hölle)

Leven na zangcarrière

Na de successen van Hitler met zijn SS is Hitler samen met zijn vrouw, Eva, aan de slag gegaan bij de Duitse tegenhanger van de Efteling. Zij vertolken hier de Duitse rol van Pardoes en Pardijntje (zie afbeelding). Zij gaan in Duitsland ook door het leven als BD'ers (Bekende Duitsers). Hitler legde in een interview aan de Duitse tijdschriften dan ook uit dat hij het erg naar zijn zin heeft in de Freizeitparks Hakenkreuz (Swastika Pretpark). Zijn spreuk is dan ook niet 'Papier hier' zoals in de Nederlandse Efteling, maar 'Wo sind die Juden?' Verder was Adolf nog host van het populaire programma mein Kampf, dein Kampf.

Zie ook


KimBro3.png
GROTE LEIDERS
KimBro3.png

Assad · Van den Berg · Berlusconi · Erdoğan · Franco · Hitler · Kafka
Kim I · II · III · Macron · Mandela · Mario · Merkel · Mussolini · Obama
Poetin · Robespierre · Rutte · Stalin · Thorbecke · Tito · Trump · Wouterse

Paletje.JPG
Huis-, kunst- en kladschilders

Bosch · Bruegel · Claus · Dalí · Da Vinci · Hitler · Magritte · Mondriaan · Picasso · Rembrandt · Rubens · Van Eyck · Van Gogh · Vermeer

Pluimpatat.JPG
Auteur of geen auteur, dát is de kwestie!

Bomans · Boon · Brusselmans · Caesar · Christie · Claus · Erasmus · Finkers · Foucault · Van Gaal
Galileo · Goethe · Hitler · Ibsen · Kafka · Luther King · King · Liefnius · Leviticus · Van Loon · Mulisch
Von Münchhausen · Van Ostaijen · Drs. P · Polo · Reve · Shakespeare · Stevin · Tamstra · Wilde · Wolkers


Godlo Niemiec.png
Dies Artikel ist geschrewen durch einen Deutscher!
Godlo Niemiec.png

}