Hoe bereid je een kogelvis?

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken

De kogelvis (vissus ballisticus) is een volstrekt ongevaarlijk beest. De kogelvis is eveneens zeer smakelijk. Dit lijkt een goede combinatie van eigenschappen voor een als maaltijd dienend organisme, ware het niet dat de kogelvis op het moment van consumptie vaak een stuk gevaarlijker blijkt door de verborgen aanwezigheid van een giftige stof. Kort samengevat: Kogelvissen zijn best leuke beesten, totdat je ze gaat opeten. Er is echter een manier om toch een eetbare kogelvis te bereiden, en die wordt hieronder uitgelegd.

Stap 1: Het scheren van de vis[bewerken]

Om te voorkomen dat u per vergissing een meerval kaalscheert: Zo ziet de kogelvis eruit.

Het scheren van een kogelvis is simpel. Je haalt eenvoudigweg alle stekels van het beest af met een scheermes of een snoeischaar. Hierna blijft een kale vis over

Stap 2: Het bepalen van het kaliber van de vis[bewerken]

Na de eerste stap dient met de diameter van de vis te meten. De diameter, bij kogelvissen vaak "kaliber" genoemd, is zeer belangrijk voor volgende stappen.

Stap 3: Het gieten van kanon[bewerken]

Het kanon is een belangrijk deel van het recept, en wordt meestal gemaakt van staal. Bij gebrek aan staal kan ook een flinke pvc-buis worden genomen. Het is wel van belang dat de buis stevig genoeg is en dat de vis er door past. Tenslotte moet de achterkant goed dichtzitten.

Stap 4: Het laden van het kanon[bewerken]

Het laden van het kanon begint met het kruit.[1] Kruit is het makkelijkst te verkrijgen uit vuurwerk en militaire oefenmunitie. Mocht dit niet voorhanden zijn kan men beslissen het zelf te maken. Dit doet men door houtskool, zwavel en salpeter te mengen en te vermalen. Enige voorzichtigheid is geboden. Nadat het kruit in het kanon zit dient het aangestampt te worden. Ook hier is voorzichtigheid geboden. Hierna wordt de vis in de loop gestopt en met een stok tegen het kruit aangeduwd. Enige zachtaardigheid is geboden, anders serveer je straks visgehakt. LET OP: Gebruik geen kruidnagel, het ontploft niet maar vernagelt wel je kanon.

Stap 5: Het richten en vuren[bewerken]

Geef je sous-chef het bord en de instructie dat hij de kogelvis moet vangen met dat bord. Zorg ook dat het bord stevig is, anders is het afgelopen met de sous-chef. Daarna richt je het kanon op de sous-chef met het bord. Zorg dat hij duidelijk herkenbaar is en dat je in zijn testament staat. Boor nu een gat achterin het kanon om de lont te bevestigen. Indien het kanon niet is afgegaan door het boren van het gat dient men de lont ook daadwerkelijk in het gat te steken. Als het kanon nog steeds niet is afgegaan dient men de lont aan te steken. Laat dit bij voorkeur door de afwasser doen. Als het goed is gegaan heeft de sous-chef nu een bord met vis. Als het niet goed is gegaan dient de afwasser opgelapt te worden. Plak zoveel mogelijk pleisters op de wonden en naai met naald en draad eventuele afgerukte lichaamsdelen weer aan. Begin vervolgens opnieuw bij stap 1.

Stap 6: Het opdienen[bewerken]

Verwijder kruitresten en verbrandde vlekken van de vis en garneer met een gesnipperd uitje en een mosterdsausje.

Nawoord[bewerken]

Indien uw gasten nog leven heeft een goede kogelvis bereid. Indien ze niet meer leven kunnen ze ook niet klagen. De nabestaanden van de afwasser(s) kunnen wel klagen. Vermijd die dus de komende tijd.

Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
{{{date}}}
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.