Hoe pleeg je een aanslag?

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken


Dit is een
Pieperzegelkers.png
KERS

Het plegen van een aanslag is een klus die zorgvuldig voorbereid moet worden. Daarom dienen deze instructies nauwkeurig gevolgd te worden, anders gaat er iets mis. Gebruik vooral niet uw gezonde verstand, dat doen wij wel voor u.

Het kiezen van het doelwit[bewerken]

Je doelwit kan zowel een persoon als bedrijf zijn, zolang het maar geld heeft. Zorg wel dat zo min mogelijk mensen weten van deze aanslag, wat een belastinginspecteur heeft niet veel vrienden. Als je geen specifiek doelwit in gedachten hebt maar het voor het geld doet, raden we aan een rijk en dom persoon te kiezen. Je schoonmoeder of huurbaas is altijd een goed idee.

Het verrichten van diepgaand onderzoek[bewerken]

Na het kiezen van een doelwit is het van belang zoveel mogelijk te weten te komen over de financiële toestand van je slachtoffer. Heeft het slachtoffer schulden? Dan maak je daar een notitie van. Heeft je slachtoffer een huis? Mooi, daar kan extra belasting op worden geheven. Heeft je slachtoffer een baan? Dan pak je simpelweg de helft van zijn salaris af. Dat heet inkomstenbelasting en houdt in dat iemands salaris voor de helft wordt afgepakt door de belastingdienst. Heeft je slachtoffer nog buitenlandse bankrekeningen? Allemaal afpakken, want hij zou zich toch zeker niet schuldig willen maken belastingontduiking wel? Als het slachtoffer hierna nog andere bezittingen heeft, dan moet hij daar ook een percentage over afdragen. Dat percentage bepaal je door twee dobbelstenen te gooien en de ogen op te tellen. Twee gegooid? Dan gooi je toch gewoon nog een keer?

Neem een baan bij de belastingdienst[bewerken]

Zo ziet een gebouw van de belastingdienst eruit. Let er op dat dit op de gevel staat en dat je dus niet per ongeluk bij het verkeerde ministerie wordt aangenomen.

Zorg dat je wordt aangenomen bij de belastingdienst, desnoods als schoonmaker. Sluip dan met je pasje buiten werktijden het gebouw in en trek je slachtoffer na in alle mogelijk databases. Print alle openstaande rekeningen en andere documenten uit. Neem alles mee en bekijk waar je nog meer belasting van kan innen. Luister ook inspecteurs en ander personeel af, want dat kan belangrijke informatie opleveren. Vergeet intussen niet je werk te doen, anders word je ontslagen en kun je je aanslag vergeten.

Vervals documenten[bewerken]

Nu je weet hoe fiscale documenten eruit zien, kan je ze gewoon namaken. Verzin iets leuks om op te schrijven en hef er belastingen over. Stuur bijvoorbeeld een brief met daarin de aankondiging de je slachtoffer een stuk van de Sahara of een waterlichaam naar keuze heeft gewonnen. Ondanks dat het niet waar is, moet er natuurlijk wel belasting over worden afgedragen.

Hef hondenbelasting[bewerken]

Zo ziet een hond eruit. Deze afbeelding dient om te voorkomen dat u per ongeluk een nijlpaard verstuurt, hetgeen significant meer postzegels zou kosten.

Stuur je slachtoffer een anoniem pakket met daarin een of meerdere honden. Vervolgens noteer je dat je daarover hondenbelasting moet innen. Vergeet niet de tarieven flink te verhogen.

Verzin een nieuwe belasting[bewerken]

Bedenk iets nieuws, zoals fietsbelasting of tuinhekjesbelasting. Verzin daarbij ook een hoog tarief en je hebt weer wat te innen. Vergeet niet dat de belasting wel van toepassing moet zijn op je slachtoffer, want het heeft natuurlijk geen zijn om tuinhekjesbelasting in te voeren als je slachtoffer in een klein appartement op zes hoog in de binnenstad woont. Mocht je toch per ongeluk een nijlpaard hebben verstuurd bij de vorige stap, dan kun je deze stap gebruiken om deze alsnog te belasten.

Stel de aanslag op[bewerken]

Maak een document waar je alles bij elkaar optelt en nog een paar flinke rekenfouten maakt. Zorg dat je veel te hoog uitkomt en dat het niet te verdacht lijkt. Kleur vervolgens met potlood een envelop blauw, of jat er een van je werk. Stop het geheel daarin en vervang het rekeningnummer van de belastingdienst door je eigen rekeningnummer.[1]

Lever het af[bewerken]

Laat dit bij voorkeur door iemand anders doen. Het is heel simpel: Pak de envelop en lever hem af. Zorg dat je wegkomt voor dat je slachtoffer doorheeft dat het bestolen wordt, en zorg dat het slachtoffer dan al betaald heeft. Vergeet niet om voor de tijd het typische bloedzuigersstemmetje te oefenen, en je kogelwerende vest aan te doen.[2]

Vlucht[bewerken]

Een "artist's impression" van het gezicht van iemand die hier faalt.

Indien het slachtoffer slim genoeg is om te achterhalen wie achter alle praktijken zit, moet je maken dat je wegkomt. Vlucht het land uit, bijvoorbeeld naar een tropisch eiland van je eerlijk gestolen geld. Zorg in ieder geval dat niemand je kan vinden, en dat geldt in het bijzonder voor het slachtoffer en zijn advocaat of privédetective.

Disclaimer[bewerken]

Bovenstaande tekst bevat wellicht beschrijvingen van acties die bij uitvoering tot een of meerdere strafbare feiten kunnen leiden. Ook zijn deze of andere acties in bovenstaande tekst wellicht gevaarlijk.[3]