Hoe:Kun je leven in een RPG?

Uit Oncyclopedia
(Doorverwezen vanaf Hoe kun je leven in een RPG?)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Gorillatrans.gif Hoe? 
Dit artikel maakt deel uit van Oncyclopedia's Hoe?-reeks.

Bekijk meer Hoe?s

Heb je je ooit afgevraagd hoe het zou zijn om te kunnen leven in een Role Playing Game (RPG) als Earthbound, Final Fantasy, Chrono Trigger of Dungeons and Dragons? Waarschijnlijk wel, want het noodlot heeft je hier gebracht met een reden: Jij bent namelijk uitverkoren om de wereld te redden van ze zoveelste kwade macht !

Begin je leven[bewerken]

Hint.png - Tip! - Escapemouse.png

Potions kosten overal hetzelfde. Zelfs in enge ondergrondse gehuchten waar bijna niemand ooit is geweest of de afgelopen 3000 jaar iets van heeft vernomen.

Om je leven te beginnen in een RPG moet je eerst zorgen dat je in een RPG zit. Dit kun je doen door LSD te slikken maar je kunt ook gewoon wachten op een rood onweer dat je in je linker knieholte treft. De tweede optie raadt men je echter af omdat dat veel van je HP kost. Eenmaal in de RPG moet je een naam kiezen van maximaal 5 tekens. Soms moet je nog extra informatie geven (bijvoorbeeld lichamelijke gebreken en seksuele voorkeuren), maar dat spreekt allemaal voor zich.

Nadat je alle gegevens hebt ingevuld zal er een filmpje beginnen. In dit filmpje wordt de reden van je aanwezigheid gegeven en tevens je eindmissie. Als je bent vergeten hoe het filmpje ging kun je die ook nog altijd opzoeken op YouTube. Na het filmpje sta je in of vlakbij je huis. De bedoeling is dat je voorbereidingen treft op de queeste die je leven zal veranderen. Doorzoek ieder kastje en neem alle items mee die je vindt. Ga daarna nog even langs de winkel. Koop hier zo veel mogelijk Potions zodat je niet meteen game-over gaat. Als je denkt dat je het aankunt vertrek je naar het bos dat zich altijd aan de rand van het dorp bevindt.

Je eerste tocht door het land[bewerken]

Als je dit soort wagentjes tegenkomt betekent het dat je weer terug bent in de echte wereld.
Hint.png - Tip! - Escapemouse.png

Vergeet niet de drankkast te legen als je in een huis bent.

Zodra je in het bos bent zul je merken dat er overal kisten staan.

 • Hoe ze daar komen,
 • wat ze daar doen,
 • waarom er altijd dure dingen zitten en
 • waarom ze altijd op de domste plekken staan

weet niemand. Dus het beste is je dit niet af te vragen en ze gewoon te openen. Je zult merken dat de kisten vanzelf open gaan als je naar ze toe loopt en verdwijnen na het pakken van het voorwerp. Let echter wel op dat je etenswaren niet te lang bewaart want dan bederven ze. Zodra je halverwege het bos bent zul je merken dat er een meisje buiten staat. Praat met haar en ze zal je uitnodigen om naar haar huis te gaan. Zeg ja en nadat je een nacht hebt "gerust" in haar bed doorzoek je het hele huis voor Objecten. Verlaat het huis voor 9 uur en laat het meisje maar slapen, want wie heeft jou het recht gegeven om haar te wekken na een lange, uitputtende nacht?

Ga nu verder het bos in. Je zult vanzelf merken dat je gevolgd wordt door vreemde wezens. Schenk ze geen aandacht want dan vallen ze aan. Zodra je het bos uitkomt zal er een vreemd persoon staan die een lang verhaal begint over de rivaliteit tussen jou en hem. Na zijn lange speech beginnen jullie te vechten. Omdat dit een van je eerste gevechten is kan je gewoon hersenloos blijven kiezen voor de Attack-optie. Als het nodig is kies je voor de optie Dingen en gebruik je een Potion.

Je eerste tocht in een speciaal voertuig[bewerken]

Hint.png - Tip! - Escapemouse.png

Je kunt ook gebruik maken van de Warp-pipe in level 2. Hiermee kun je direct naar wereld 4 zonder eerst je vervoersmiddel te vinden!

Zodra je in het tweede dorpje bent aangekomen zul je worden meegenomen in een voertuig. Afhankelijk van het doel van je missie zal dit voertuig bestaan uit

Ga met je nieuw gevonden transportmiddel naar de volgende locatie waar je moet zijn. Geef weer geen aandacht aan de vijanden zodat je niet wordt aangevallen. Je vervoermiddel zal je direct meenemen naar wereld 4. Hier zullen vijanden je echter wel aanvallen of je nu aandacht aan ze schenkt of niet.

Gevechtstechnieken[bewerken]

Een van de kleinere zwaarden.

Omdat je zult worden aangevallen door vijanden op een zeer willekeurige basis zul je toch moeten leren vechten. Gelukkig voor jou is dat heel makkelijk. Ten eerste moet je een wapen hebben. Deze heb je waarschijnlijk van je ouders gekregen toen je afscheid van ze nam. Ow wacht.. dat was zeker nog niet verteld ? Je moet afscheid nemen van je ouders voordat je weggaat. Zij geven je namelijk je eerste wapen. Hoe dan ook, zodra je je wapen hebt ga je voor de optie Equip en kies je je wapen.

Speciale aanval van een van de sterkere vijanden.
Hint.png - Tip! - Escapemouse.png

Des de groter de zwaard, des te meer cijfers je vijanden laten opstijgen.

Dan nu je aanvallen. Zoals je al zal hebben gemerkt in je eerste gevecht tegen de vreemde rivaal heb je maar een aanvalskeuze:

 1. Attack.

Gebruik deze keuze om je vijand aan te vallen met je mooie grote zwaard. Je vijanden zullen geen bloed verliezen. Inplaats daarvan zullen ze nummers laten opstijgen vanaf hun hoofd. Niemand weet waarom ze nummers laten opstijgen in plaats van te laten vallen. Dit is dus nog iets wat je je niet moet gaan afvragen. Zodra je vijanden genoeg nummers hebben laten opstijgen zullen ze zomaar vervagen. Dit betekent dat je ze hebt verslagen waardoor je EXP krijgt. Hier heb je echter niets aan omdat de eindbaas toch heel gemeen is en alleen kan worden verslagen met een Ding dat je vindt in een willekeurige drankkast.

Teamgenoten zoeken[bewerken]

De indiaan kan een nuttige teamgenoot zijn als je in een RPG zit die izch afpeelt in het verleden.

Omdat je niet iedereen in je eentje aan kunt is het het beste om zoveel mogelijk teamgenoten te vinden. Zorg ervoor dat zij allemaal erg vreemd zijn en een verpeste jeugd hebben gehad. Waarschijnlijk kom je als eerste een hippie tegen. De hippie is echter een overbodig personage en kan het beste worden achtergelaten. Vlak daarna zal je het meisje tegenkomen dat je ook in het bos zag. Weet je nog? Zij nodigde je uit om te "rusten" met haar in bed. Nadat zij je voor je klote heeft getrapt zal ze je volgen. Al lijkt het alsof ze nutteloos is: tijdens gevechten zal ze uitgroeien tot een ware krijger die zich heeft gespecialiseerd in Witte Magie. Na haar zul je nog een stel vreemde figuren tegenkomen. Zij zullen je volgen, of je dat wilt of niet. Uiteindelijk word je verliefd op een van je vrouwen die je volgen. Trouw met haar als je wilt, want zij zal dood gaan in het laatste gevecht.

Je andere dagelijkse taken[bewerken]

Naast het eindeloos rondlopen en het vechten tegen enge grote monsters die te sterk voor je zijn heb je ook nog andere taken. Deze zijn:

 • Zoveel mogelijk huizen betreden. Wees maar niet bang, de bewoners vinden dit toch niet erg. Neem hun spullen mee en leeg de drankkast. Speel met de hond, verzorg hun baby, slaap met hun gewillige dochter, ze vinden het allemaal best.
 • Zwaarden kopen. Wat is een held zonder een overschot aan zwaarden?
 • Je haar verzorgen. Je moet opvallen dus zorg voor een opvallend kapsel en fel gekleurd haar.
 • Ritsen kopen. De bedoeling is dat je uiteindelijk zoveel mogelijk ritsen op je kleren hebt... ow ja, en dat je het missiedoel vervult.

Laatste hints en tips[bewerken]

 • Die geile Witte Magier kan grote beesten oproepen. Zij zijn ouder dan 21 en kunnen daardoor sterke drank kopen voor je.
 • Het zwaard dat je kreeg van je ouders wordt uiteindelijk het ultieme wapen. Verkoop dit dus niet.
 • Over de hele wereld accepteert men dezelfde soort valuta. Er is dus geen reden om munten te wisselen.
 • Blijf uit het gras als je weinig HP hebt. Hier zullen Pokémon je aanvallen ondanks dat je niet in een Pokémonspel zit.
 • Probeer zo min mogelijk schilden te bezitten. Deze zijn toch voor n008s.
 • Als je niet zeker weet of je Witte Magier een vrouw is, of uit Japan komt, ga er dan vanuit dat het een man is.