Holocaust Tycoon

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Holocaust Tycoon
Holocausttycoon.jpg
Ontwikkelaar(s) Ubermensch Technologies
Uitgebracht 2006
Genre Simulatie
Zou Ronald McDonald het spelen? Pas na het verkrijgen van een Duitse legerhelm
Waardering Nazi Swastika.svgNazi Swastika.svgNazi Swastika.svgNazi Swastika.svg
Portaal  Portaalicoon Computer

Oh god, ik zie er zo vreselijk vet uit naast al deze mensen! Hee, jij daar, jood, diamant ruilen voor dieettips?
~ Erica Terpstra over als ze in Holocaust Tycoon in beeld is

Dit is nog geiniger dan Disneyland!
~ Walt Disney over Holocaust Tycoon

Dit spel is gemaakt om Joden te irriteren.
~ Kapitein overduidelijk over Holocaust Tycoon

AMAZING!
~ Eric Cartman over Holocaust Tycoon

Holocaust Tycoon is een computergame uitgebracht voor Windows XP en Wii platforms in 2006. De speler moet succesvol een kamp runnen, zonder bankroet te gaan, of de aandacht van de geallieerden te trekken. Bij het spel hoort de handleiding Genocide voor beginners.

Gameplay[bewerken]

De speler begint met een leeg stuk land, waarvan het terrein al gevormd is, en dat klaar is om te bebouwen. In het begin moet de speler het kamp bouwen, door hutten te plaatsen, gaskamers aan te brengen en stationnetje klaar te maken. Net zoals de meeste dergelijke spellen, is de eerste fase ook de belangrijkste. Als je in het begin een sterk kamp bouwt, is er meer kans dat je het spel uitspeelt. Vaak zijn spelers echter aangemoedigd om zoveel mogelijk mensen in één hutje te steken, om geld te besparen.

Later, als het spel al wat gevorderd is, komen er meer opties vrij, zo als contracten met gasbedrijven, etc. (in het begin is dit al inbegrepen, maar in latere levels moet dit aangekocht worden). De bedoeling van het spel is een goed georganiseerd, onmenselijk kamp op te bouwen, en als speler steeds hoger op te ladder te klimmen (de ultieme rang is die van Führer).

Hoewel het in de eerste plaats een strategiespel is, zijn er ook enkele missies, die niets toedragen aan het spel zelf, maar die er zijn om even te pauzeren en even iets anders te doen. Zo is er het spel Verlassen Verboten! waarin je een first-person shooter bent, die gevangen ervan moet weerhouden in tunnels te kruipen of over muren te klimmen. (Normaal is dit een bewaker, maar met deze optie kruip je in de huid van deze bewaker.) Zo zijn er nog enkele missies.

Vervolgen[bewerken]

Holocaust Tycoon 2[bewerken]

HT2 biedt, naast een betere gameplay en kwaliteit, vele extra's, zoals meer missies, Eichmann's Train o' Fun (tien nieuwe manieren om gevangenen te folteren) en etenskarretjes met gebraden Franckfurters en schnitzels, die zorgen voor +30 bij de moraal van de troepen. Eén van de plezierigste dingen in deze versie, is toch wel dat je gevangenen kerstmutsjes kunt laten aantrekken om er vrolijker uit te zien. Dit vinden de joden vreselijk, want ze geloven niet in Kerstmis.

Holocaust Tycoon 3[bewerken]

Holocaust Tycoon 1 in vroeg stadium.

Bij HT3 is alles uit de vorige levels bewaard gebleven, en er zijn vijf nieuwe levels. Alleen het beeld is veranderd: alles is nu in 3D, waardoor het bloed beter te zien is. Ook de geluiden zijn kwalitatief veel beter. De treingeluiden en schreeuwen klinken echter in deze versie. Vanaf Führer kan ook een eigen 3D mannetje ontworpen worden (maar de snor blijft!). Momenteel heeft HT3 alle verkooprecords voor games verbroken.

Uitbreidingingspakketten[bewerken]

Ondertussen zijn er ook twee uitbreidingspakketen voor HT2; men is volop bezig deze ook in 3D brengen. Zo is er World Gone Gay! (Leren jasjes met hakenkruisen in het Nederlands). Hierin kun je je troepen uitrusten met leren vesten, die zorgen voor +50 sex-appeal en +10 intimidatie. Ook is er een nieuwe gevangene beschikbaar: de homoseksueel. Het tweede pakket is Herr Doktor's Un-Scented Soap on a Rope (Herr Doktors superzepen), waarin je soldaten zich kunnen wassen, wat +10 gelukkigheid meebrengt. Tevens kan je gevangenen nu de gaskamers inlokken onder het voorwendsel dat het douches zijn.

Recensies[bewerken]

Echt waar, ik zou echt jaren dit spel kunnen spelen. Het prachtige ontwerp, en de mooie kleuren. En ik herken mezelf zó goed in het hoofdpersonage.
~ Adolf Hitler

Joden houden niet van dit spel.
~ Kapitein Overduidelijk

Een geweldig spel! Als je zo'n jood op z'n kop slaat, zie je de gouden tanden er zo uitvliegen.
~ Mel Gibson

Wanneer is er een nieuw soort gevangene beschikbaar: de leerling?
~ Leraar

Terug!.. Hee wacht! Dit spel is zo gek nog niet. Daar gaat jullie moskee, Abdoelah.
~ Geert Wilders

Ik moet zeggen, het spel komt zeer realistisch over. Ik kan bijna niet meer wachten voor HT4!!!
~ Anne Frank

Niet overal is het spel echter even goed ontvangen. In Israël zijn er maar een paar spelers terwijl het overgrote deel van de bevolking een boycot in het leven heeft geroepen, maar in Duitsland is het spel ongekend populair. Na onderzoek is gebleken dat vooral bij mannen met een kaal hoofd, overwegend zwarte kleding en tatoeages in de vorm van speciale kruizen, oftewel kort gezegd de skinheads, dit spel erg in trek is. Ook in Rusland onder de aanhangers van voormalig heerser Stalin is het spel populair.

Units[bewerken]

Troepen[bewerken]

Niet alleen soldaten en legerkrachten, maar ook anderen die aan jouw kant staan. Door deze units goed te gebruiken, is er meer kans op het uitspelen van het spel.

 • Generaal, Opperbevelhebber, Führer. Dit is de persoon die de speler speelt. je begint als generaal, en naarmate je meer levels wint groeit je status. Als Generaal heb je één kamp, en per rang, krijg je meer kampen, wat het moeilijker maakt. Vanaf Führer mag je zelf je personage ontwerpen en bewerken, behalve de snor, die blijft, onder elke omstandigheid...
 • SA-troepen. Kosten: 100. Normale soldaten die het kamp beschermen. Ze hebben de speciale ganzenpasmanier van lopen, wat hen +15 sneller maakt dan andere troepen.
 • Ferrets. Kosten: 250. Soort van SA'ers (let op: ze zijn het echter níet!), die mensen die zich in tunnels bevinden eruitjagen, en ontsnappingspogingen verijdelen.
 • SS-troepen. Kosten: 500. Net SS-troepen, alleen sterker als het op vechten aankomt.
 • Beul. Kosten: 50. Gewone soldaat, alleen +50 dodelijker, mits goed ingezet. (Deze wordt meestal gebruikt tegen slechts één tegenstander.)
 • Dokter. Kosten: 200. Zij zijn ondanks de redelijk lage prijs, belangrijke units die allerlijke "wetenschappelijke" experimenten doen. Met een dokter kan je verschillende nieuwe biologische wapens en vergiffen vervaardigen, in ruil voor de opoffering van enkele gevangenen. (Dokters zijn noodzakelijk voor R&D!)
 • Gestapo agent. Kosten: 1000. Per stuk,en ze komen pas later in het spel voor als je kamp groot genoeg is. De Gestapo agenten zijn dodelijke spionnen die kunnen ontdekken wanneer vijanden van plan zijn jouw kamp aan te vallen. Heel handig dus maar ook heel duur.
 • KleinFührer. Kosten: 600. De sterkste soldaten.
 • ÜberDöpperFührer. Kosten: 6000. Deze geeft gewone soldaten snorren, en verandert ze zo in KleinFührers. Wel duur, maar op lange duur véél goedkoper dan allemaal KleinFührers te kopen.
 • Yamakazi. Kosten: 700. Je moet de nationaliteit "Japan" hebben gekozen voor deze zelfmoord-piloten. Jammer genoeg is die nationaliteit niet beschikbaar.

Vijanden[bewerken]

Deze units vallen jouw kampen aan. Je kunt je eigen troepen inzetten om hen te verslaan, hoewel sommigen toch vaak krachtiger zijn dan je denkt.

 • Geailleerde soldaat. De basisvijand. Een vijandelijk equivalent SA-troepen.
 • Sovjet-soldaat. Zeer snelle Russische soldaat, maar met een zwakke gezondheid (slechts 9, terwijl de normale 21 is).
 • Joodse terroristen. Zij komen 's nachts tevoorschijn en doden geruisloos. Ze bevrijden gevangenen, en als het gevangenental daalt, kan het wel zijn, dat je kamp gesloten wordt. Vanaf dat zij in het spel komen, moeten extra wachten worden ingezet (dat kost meer aan mensen, maar het bespaart soldaten of gevangenen die je verliest).
 • Vijandelijke dokter. Geen "herr doktor" van jouw kant, maar een van de vijanden. Zij genezen soldaten die jij gewond hebt en kunnen vergiffen die jij met veel moeite ontwikkeld hebt vernietigen.
 • Winston Churchill. Gelukkig verschijnt hij pas laat in het spel. Door zijn aanwezigheid stijgt de moraal van zijn troepen +10. Hij is moeilijk te doden, omdat hij zijn tegenstanders sigarenrook in hun gezicht blaast.

Gevangenen[bewerken]

Elke gevangene heeft zo zijn eigen eigenaardigheidjes, wat het spel complexer maakt, aangezien sommige gevangenen helemaal niet met anderen kunnen opschieten - of juist wel - en dus niet in één cel mogen.

 • Zigeuners. Zij kunnen vervloekingen op jouw manschappen leggen, dus opgepast hoe je ze behandelt.
 • Joden. De normale gevangenen. Als je ze hard genoeg foltert, kun je uit ze krijgen waar ze hun fortuin verborgen hebben.
 • Homo's. Alleen beschikbaar in Leren jasjes met hakenkruisen. Ze proberen de bewakers te verleiden, wat naar alle vermogen de kop moet worden ingedrukt.
 • Geailleerden. Net als de joden, alleen hebben ze meestal geen fortuin. Pas op voor Britse piloten, die worden vaak door het verzet bevrijd. Russen daarentegen, zijn met genoeg wodka makkelijk koest te houden. Maar dat kost fortuinen aan drank, dus als je commercieel aangelegd bent, dood je ze direct.


Systeemvereisten[bewerken]

 • Illegale versie van Windows Vista
 • 1933MHz Intel Nazium® Dual Core processor
 • RAM: 64GB DDR4
 • 250GB aan lebensraum
 • 4 X of hoger ziekelijke geest
 • ten minste 14 virussen

Beeld[bewerken]

 • Super VGA video display met 6 miljoen kleuren, DirectX® 1942 (inbegrepen).

Kleurenresolutie kan worden aangepast.

De speler kan de kleur op zwart-wit instellen, wat het spel echter doet lijken.


Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
20 jul 2007
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.