Hoofdpagina

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Pix.gif
Pix.gif

Welkom bij de Oncyclopædia Neerlandica

De Vrij Onverveerde en Inhoudsloze Encyclopedie, gewijd aan Sophia en de gulle lach. Doe of u thuis bent, maar laat uw schoenen aan a.u.b. Deze Oncyclopedia is van, voor, door, en tijdens u. Schrijf ook wat!

Zoeken in Oncyclopedia:

 
Pix.gif
Er zijn nog 3.041 wachtenden voor u. Werp daarom alvast een blik in onze etalage.
 
 
Icoon Artikel van de week
Kogelvis.jpg
De kogelvis (vissus ballisticus) is een volstrekt ongevaarlijk beest. De kogelvis is eveneens zeer smakelijk. Dit lijkt een goede combinatie van eigenschappen voor een als maaltijd dienend organisme, ware het niet dat de kogelvis op het moment van consumptie vaak een stuk gevaarlijker blijkt door de verborgen aanwezigheid van een giftige stof. Kort samengevat: Kogelvissen zijn best leuke beesten, totdat je ze gaat opeten. Er is echter een manier om toch een eetbare kogelvis te bereiden, en die wordt hieronder uitgelegd.(Leest hier verder.)
 
 
Icoon 24 juni in de geschiedenis
 • 402.083 vóór C. - De brandweerbrigade van Scherpenheuvel bedwingt voor het eerst vuur, na het zelf eerst aangestoken te hebben.
 • 1314 - Na een spannende veldslag waarbij 6 doedelzakspelers omkomen, wint Schotland zijn onafhankelijkheid terug.
 • 1812 - Napoleon valt Rusland binnen, maar moet na een half jaar terugtrekken wegens gebrek aan warme chocomelk en droge sokken.
 • 1912 - Na een stemming die een unaniem resultaat oplevert, wordt Olaf Van de Wereld uit de bond voor slimmeriken gezet.
 • 1947 - Negen UFO's voeren een luchtaanval uit op Washington.
 • 1950 - In Rome wordt Maria Goretti heilig verklaard omdat ze was aangerand door de paus.
 • 1983 - Na dagenlang verdwaald te zijn, keert Sally Ride, Amerika's eerste vrouwelijke automobilist, terug van haar autorit.
 • 2004 - In New York wordt de doodstraf afgeschaft. Massaal pleegt iedereen in de 'death row' zelfmoord.
 • 2006 - Rita Verdonk haar auto wil niet starten.
 
 
Icoon Breaking News van OnNieuws.


Dit artikel maakt deel uit van OnNieuws, de gratis kwaliteitskrant die alle andere overbodig maakt.
Doe dit maar liever niet, want dan weet Facebook het gelijk!!! En dat wil toch niemand?

31 mei 2018


Oncyclopolis - Vele inwoners van Oncyclopolis en de rest van de wereld zijn diep geschaad in hun vertrouwen in de Oncyclopedia Neerlandica. Het is namelijk gebleken dat de Oncyclopedia besmet is met Facebook tracking-pixels. Deze pixels zijn misselijke bijproducten van de jacht op poen en macht.

Hoe werken ze? Het principe van de tracking-pixels is winstgevend kinderlijk simpel. Men zet een zogenaamde tracking-pixel op een webpagina. Dit is een, gewoonlijk onzichtbare, afbeelding die u moet laden als u een pagina wilt laden. Door bij te houden wie welke pixels laadt kunnen organisaties van alles over jou bijhouden. enkele voorbeelden: wat je interesses zijn, op welke politieke partij(en) je zou kunnen gaan stemmen, wat je geheimen zijn en voor wat voor reclames je vatbaar bent. Dit gaat erg ver, uit uitgelekte gegevens in het bezit van OnNieuws is gebleken dat ook je voorkeur voor appeltaart met of zonder slagroom kan worden achterhaald en voor welke methodes van omkoping en chantage je vatbaar bent. Dit kan vervolgens voor allerlei commerciële en allerlei schimmiger doeleinden worden ingezet.


Merk op dat het logo van de Oncyclopedia onder de tranen van de goede Sophia zit.

Maar waarom zijn de inwoners van Oncyclopolis zo geschokt? De gehele wereld weet dat bijna de gehele wereld reeds is besmet met deze pixels en andere spionagetrucs die het daglicht niet kunnen verdragen. Het schokkende eraan is dat zojuist is gebleken dat zelfs de gerenommeerde Oncyclopedia Neerlandica en de daarbij behorende diensten als OnNieuws zijn besmet met deze afschuwwekkende tracking-pixels!

Schokkend!
~ Kapitein Overduidelijk over deze schokkende ontdekking

Hoe zit dat met die besmetting van de Oncy? Nou, op alle pagina's van de Oncy blijkt dus een tracking-pixel van Facebook te zitten. Normaal gesproken is deze volstrekt onvindbaar (op de meeste pagina's is de pixel er wel, maar is deze nog steeds niet gevonden), maar op de pagina Facebook blijkt deze sinds 13 apr 2018, 09:36 uur, prominent zichtbaar te zijn. Hoe dat kan is tot de dag van vandaag volstrekt onbekend, maar waarschijnlijk is dit een technische fout die onopgemerkt is gebleven totdat het al te laat was. Omdat de precieze werking van de pixels een groot raadsel is, kunnen ze ook niet verwijderd worden. Het ziet er naar uit dat we voor eens en altijd opgescheept zitten met die rotpixels.


Hoe kan dit? Hoe het kan, weten we niet.[1] Wel is het zo dat gebruiker Jeroezie verdacht wordt van betrokkenheid, want hij bewerkte de pagina Facebook voor het laatst voordat de tracking-pixel van Facebook zichtbaar werd. Zijn schuld kan echter niet bewezen worden, nader onderzoek zal volgen door de admins van Oncyclopedia.

Het slijk der aarde. (WEG ER MEE!)

Wat doen ze op de Oncy? Waarschijnlijk zijn de tracking-pixels de verklaring van een van de grootste raadsels van de Oncyclopedia zelf: hoe komt de Oncyclopedia aan geld? Nou, dat zou best wel eens kunnen komen doordat de Oncyclopedia gebruikersgegevens verzamelt en die vervolgens doorverkoopt aan de hoogste bieder! Waarschijnlijk zitten de admins ook in het complot en delen zij mee in de opbrengsten. Vermoed wordt dat ze dit zelf "loon" noemen om geen last van hun geweten te krijgen. Eigenlijk is dit goed nieuws, want hierdoor zullen de admins zich inspannen om de Oncy naar een hoger niveau te tillen om meer bezoekers te trekken.

Nou wordt het wel heel ingewikkeld. Zijn die pixels nou goed of slecht? Hoe moeten wij dat weten? Het is immers een ingewikkelde morele kwestie. De Facebook tracking-pixels vernietigen alle privacy die u zou moeten hebben door uw privégegevens door te verkopen aan de hoogste bieder. Daar staat tegenover dat ze de Oncyclopedia Neerlandica financieel ondersteunen als inkomstenbron. Daarbij zijn wij slechts de enige nederige gratis kwaliteitskrant uit het Nederlandse taalgebied... Wij weten niet wat de juiste morele keuze zou zijn, wij weten ook niet alles!


 1. Althans, dat is de officiële verklaring. De bewerkingsgeschiedenis van deze pagina spreekt eigenlijk best voor zichzelf, maar mogen we niet schrijven van de geheime dienst.


Meer OnNieuws
 
 
Icoon Woord van de dag

Feitenverdraaiingsvrees

Gebruik dit woord vandaag!
Kennis is macht!

 
 
Icoon Afbeelding van de seconde

1107537417433.jpg

Yo Niggah, shizzel nog ff door!
Lees verder
 
 
Icoon Andere talen en asociale media

Alle talen · Multilingual coordination ·

Twitter-48x48.png Volg ons op Twitter · Facebook logo.png Vind ons leuk en grappig op Facebook ·

Schrijven

Schrijf mee!
Zit je u je soms ook te lachen van het huilen? Heb je af en toe goede ideeën? Schrijf dan mee aan deez' Oncyclopaedie! Geen idee? Deze onderwerpen wachten smachtend op mishandeling.

Artikel van de week

Artikel van de week
Stemmen voor het uit te lichten artikel

Index

Index
Alfabetisch · Alternatief (Aa - Zz) · Help · Etalage · Categorieën

Wetenschap & Technologie

Wetenschap & Technologie
Astronomie · Biologie · Geneeskunde · Geografie · Media · Vervoer · Scheikunde · Wiskunde

Kunst & Cultuur, Muziek, Literatuur, Taal

Kunst & Cultuur
Muziek · Literatuur · Taal

Geografie, Landen & Volken, Steden

Geografie, Landen & Volken
Afrika · Amerika · Europa

Mens & Maatschappij, Politiek, Religie, Sport

Mens & Maatschappij, Politiek, Religie, Sport
Antropologie · Dagelijks leven · Economie · Filosofie · Geschiedenis · Landbouw

OnBoeken
OnBoeken
Een gemeenschapsproject, met als doel de mensheid kosteloos vrije inhoudsliteratuur en andere verderfelijke lectuur ter beschikking te stellen
OnWoordenboek
OnWoordenboek
Een (niet meer)talig en (sinds het bewind van de huidige Onbibliothecarissen nog minder) vrij onwoordenboek waaraan U misschien ook iets mag toevoegen.
OnNieuws
OnNieuws
Het journaal en alles wat er echt speelt in deze wereld.
OnZinnen
OnZinnen
Citaten en welbekende gesproken woorden van grote mensen. Hier zijn ze verzameld voor jouw leesplezier!
Oncycloversiteit
Oncycloversiteit
Waarom nog naar een normale school als je naar de Oncycloversiteit kan? het is gratis en de lesboeken bewerkbaar. Zeg maar vaarwel tegen al jouw foute antwoorden op proefwerken!
Wist je dat...
OnNieuws
 • ... De Oncyclopedia Neerlandica in juni nog net niet jarig is ?
 • ... Bono tot op de dag vandaag geen <<CENSUUR>> heeft gehad ?
 • ... Rita Verdonk zich in haar werkzaamheden tegengewerkt voelt door haar auto ?
 • ... Ajax in juni de beker weer van FC Twente gaat terugvragen?
 • ... het percentage Emo's onder Wikipedianen op 1 juni 2008 73,89 bedroeg?
 • ... het 1500ste artikel deze maand geschreven wordt?
 • ... juni vaak met juli wordt verwisseld?