IJzeren Gordijn

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Het IJzeren Gordijn was de grens tussen de Europese Unie en de Unie van een Stelletje Sukkels in Rusland voordat ze samen hand in hand de EUSSR vormden. Omdat de sukkels uit het Westen niet wisten wat er precies achter het ijzeren douchegordijn zat, dachten ze dat er daarachter een zwart gat zou zitten dat alles en iedereen dat het gordijn passeerde zou opslokken. Sukkels uit het oosten dachten dat achter het gordijn een andere dimensie zat, waar tripjes op paddestoelen en het opslokken van drank normaal waren, en werd bevolkt door enge aliens... Wat eigenlijk nog wel enigszins klopt...

De situatie in Sovjet-Rusland[bewerken]

In het oosten, bij de Russen met snorren, zag iedereen er hetzelfde uit. Iedereen had een snor en brabbelde iets onverstaanbaars. Iedereen verdiende hetzelfde salaris en reed in dezelfde sloopauto. Ieder jaar werd er een wedstrijd georganiseerd, wie het snelst over het gordijn kon klimmen, wat natuurlijk niet lukte omdat de tanks die erachter stonden te groot waren om nog overheen te klimmen, nadat je het gordijn had getrotseerd. Wodka drinken was er een nationale sport.

De situatie in de Europese Unie[bewerken]

In het westen, bij de kapitalistische Europeanen, was alles beter. Zeiden ze zelf, tenminste. Als je het niet erg vindt om verblind te worden door borden met enorme neonletters en bijna van je sokken gereden te worden door de snelste auto's. Iedereen was verschillend en kreeg een ander salaris en daar was vaak onenigheid over. Bier drinken was er de nationale sport.

Prototype van het gordijn. Men vond dit ontwerp beledigend voor het volk achter het gordijn, waardoor uiteindelijk maar gewoon voor een kale muur is gekozen...

De bouw van het gordijn[bewerken]

Na de Tweede Wereldoorlog bleek dat een nieuwe oorlog alleen voorkomen kon worden door de delen van Europa met verschillende kapitalistische en communistische van elkaar te scheiden met een ijzeren douchegordijn, zodat de Russen niet met kapitalistische eenden als Dagobert Duck ruzie kunnen krijgen. Er werd gekozen voor een douchegordijn, omdat het in de douche ook goed werkt, en het moest er een van ijzer zijn, omdat je er anders doorheen kon lopen. Als eerst werd er een gigantisch douchegordijn aangeschaft bij de Zeeman. Daarna werd dit gigantische gordijn in ijzer gesoldeerd. Er was eerst veel protest tegen de bouw van het gordijn omdat het zonde zou zijn wanneer een douchegordijn opeens niet meer bij de douche gebruikt kon worden. Maar toen men besefte dat zo'n gigantisch gordijn toch op geen enkele douche past, kon het niemand echt meer schelen.

De val van het gordijn[bewerken]

In 1989 viel het gordijn, omdat een ontsnapte creatuur uit de Efteling er wilde douchen. Het was een gigantisch wezen, en toen bleek dat hij er niet kon douchen ramde hij het douchegordijn kapot. Iedereen was blij, want nu konden de kapitalisten wodka drinken en de communisten konden eindelijk genieten van een glas bier. Welk wezen het gordijn verwoest heeft weten we niet zeker: we hebben de keuze uit draak, reus of Rita Verdonk.