Indonesië

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
PIRATENVLAG.jpg

Motto: "OEKABOEKA !"

Volkslied: "ebi wakkie ra de hane hé"

Officiële talen: Indonesisch, Oekaboeka
Hoofdstad: Batavia Jakarta
Staatsvorm: Anarchie
Leider: Nederlandse kolonisten Iedereen en niemand
Volkslied: Padam
Religie: Islam 40%, Boeddhisme 30%, Barbarengodsdiensten 30%
Inwoners: Koppensnellers 40%, Vissers 20%, Zombies 20%, Apen 10%, Normale stadsmensen 10%
Munteenheid: Rupiah en Botten
Tradioneel eten: Mensenvlees, Alles waarvan Nederlanders denken dat het Chinees is.

Waer den koffie goedkoop is, en de menschen heel redelyk luysteren
~ Max Havelaar over Indonesië

Indonesië is een land in Zuid-Oost Azië bestaande uit een rommelige verzameling van zogenaamde "eilanden" (niet te verwarren met landen in de vorm van een ei). Het land zit vol gevaren, van die scherpe kruiden die de stoelgang tot een marteling maken en ook Duivelse wezens, zodat het meenemen van een klapperpistooltje bij een bezoek aan Indonesië sterk wordt aangeraden. Indonesië is jarenlang een kolonie van Nederland geweest maar, IETS joeg de Nederlanders weg.

Bevolking[bewerken]

Die moeten dus het land uit.
~ Geert Wilders over Indonesiërs

Koppensnellers hebben wel wat weg van negers.

De bevolking van Indonesië bestaat uit veel verschillende, sterk uiteenlopende etnische groepen, en deze van elkaar onderscheiden is ten zeerste aanbevolen, want geen enkele bevolkingsgroep wordt graag verward met een andere.

Koppensnellers[bewerken]

De meest voorkomende zijn de Koppensnellers, een over het algemeen vreedzaam en hulpzaam volk. Alleen worden ze gevaarlijk als ze honger krijgen: de Koppensnellers zijn namelijk dol op hersens en ze weten precies hoe ze mensen hun kop eraf moeten zagen. Hierom is het altijd belangrijk een Bijbel mee te nemen als je de Koppensnellers gaat bezoeken: je moet immers wat te lezen hebben in de Hel eenmaal ze je vermoord hebben. Andere literatuur kan ook, maar zorg ervoor dat die het hersenloos lezen niet te boven gaat. Je hersens verblijven op dat ogenblik immers in één of meer Koppensnellersmagen.

Vissers[bewerken]

In Indonesië wonen ook heel veel vissers. In tegenstelling tot de meeste vissers vangen de Indonesische vissers hun vissen met Magie in plaats van Netten. Dit is omdat de Indonesiërs na de Japanse overheersing nogal in een Identiteitscrisis terecht kwamen en alles op hun eigen manier gingen doen. Een land moet immers op één of andere manier uniek zijn.

Zombies[bewerken]

Zombies zijn ook een veel vertegenwoordigde etnische groep in Indonesië. Je denkt als je dit leest misschien iets van: "Zombies?! Dat zijn toch monsters?". Maar niks is minder waar: zombies zijn gewoon mensen, net zoals jij en ik. Het enige verschil is dat zombies dood zijn lijken. De zombies zijn ontstaan toen een stelletje Nederlandse toeristen kolonisten samen met Dr. Gero een ziek experiment uitvoerden om mensen te klonen. Helaas werd dit experiment geen succes, en werden zowel de Nederlandse toeristen kolonisten als Dr. Gero gezombificeerd. De zombies hebben zich snel weten te vermenigvuldigen en hun aantal stijgt nog steeds, voornamelijk omdat de Koppensnellers altijd heel slordig met hun lijken om gaan en ze overal achterlaten. Omdat Okke een stronthekel aan Indonesië heeft gaat hij er dus niet heen en worden de lijken op deze manier een makkelijke prooi voor de zombies.

Apen[bewerken]

In de wouden van Indonesië wonen veel verschillende soorten Apen. Waaronder de Oran-oetang, de Soekarnoaap en de Homo Takasiniensis. Apen hebben in Indonesië een bijzondere status, ze worden namelijk aanbeden als goden. Het enige probleem is dat de apen zelf allemaal Atheïstisch zijn en dus niks van al die gelovigheid willen weten. Tot dat er weer eens een apenbuffet wordt georganiseerd, dan zijn ze op eens dankbaar voor alle religieuze aandacht. Echter één waarschuwing: de apen hebben pistolen, dus opgepast!

Normale stadsmensen[bewerken]

Je zou het niet denken maar er wonen ook normale mensen in Indonesië... Nou, relatief normaal dan. Deze mensen leven voornamelijk in steden, en daarom worden ze dan ook "stadsmensen" genoemd. Ze verdienen hun geld voornamelijk in de schoenenindustrie. Veel mensen denken dat het vooral kinderen zijn die in de schoenfabrieken werken, zonder zich te realiseren dat Indonesiërs kleine mensen zijn: een volwassen Indonesiër is ongeveer even groot als een Nederlands kindje van acht jaar. De stadse Indonesiërs zijn dol op alles wat uit Japan komt en hebben weinig eerbied voor hun eigen cultuur. Hierom ontstaan er vaak rassenrellen tussen stads-Indonesiërs en nationalistische Soekarno-apen.

Geschiedenis[bewerken]

Indonesië staat tot op de dag van vandaag vol met bouwwerken uit het Nazi-tijdperk

Prehistorie[bewerken]

Vroeger, heel lang geleden, nog vóórdat de aarde haar huidige vorm had, bestond Indonesië nog niet, want toen had je nog geen landen. Vandaar dat de geschiedenis van Indonesië pas op gang komt met het Nazi-tijdperk.

Nazi-tijdperk[bewerken]

Indonesië bestaat zoals reeds beschreven uit een zootje eilanden. Wat u nog niet weet is dat het vulkanische eilanden zijn die ontstaan zijn door (je raadt het al) vulkaan-uitbarstingen. Toen de Indonesische eilanden nog jong waren konden er geen mensen op wonen, maar ruimtenazi's konden dit wel. Ze besloten er maar te gaan wonen, want ze zijn waren immers tóch onsterfelijk, dus wat geeft het?. Op een blauwe maandag kwam Okke op bezoek in Indonesië (toen nog Nazinesië) om werk te zoeken. Maar aangezien hij geen ruimtenazi was mocht hij niks anders doen dan een tafelkleed zijn. Dit wilde Okke niet en dus werd hij uit het land getrapt. Na een paar eeuwen kregen de nazi's genoeg van Indonesië en trokken ze erop uit om uiteindelijk Absurdistan te stichten.

Toeristisch Koloniaal tijdperk[bewerken]

Nadat de nazi's weg gingen leefde de Indonesische bevolking eeuwenlang een normaal gezellig leventje... Totdat de Nederlanders op bezoek kwamen en de macht grepen. Het tijdperk waarin Indonesië onderdeel was van Nederland wordt het toeristisch koloniaal tijdperk genoemd. In deze jaren werd de bevolking van Indonesië flink verwend onderdrukt. De Nederlandse kolonisten waren tijdens hun bezoek vooral op zoek naar geld, wat vrij apart was aangezien de Indonesiërs op dat moment nog helemaal geen geld hadden. Wat ze wél hadden waren dingen als peper en hennep en ze waren ook niet te beroerd om deze rijkdom met de Nederlanders te delen. De Nederlanders hebben hier dankbaar van geprofiteerd, en hebben al deze onzin naar Europa meegenomen om het goedje voor bakken geld te verpatsen.

Tweede wereldoorlog[bewerken]

De Tweede Wereldoorlog heeft over de hele wereld een hoop tumult veroorzaakt, ook in Indonesië. Aan het begin van de Tweede wereldoorlog was Indonesië nog een Nederlands vakantieoord Nederlandse kolonie. Maar toen vielen de Moffen Nederland binnen omdat de teddybeer van Hitler gestolen was door het Monster Van Frankenstein. Omdat Japan een bondgenoot van Mofrika was moesten zij ook meevechten tegen de Nederlanders. Omdat Nederland en Japan nogal ver uit elkaar liggen hadden de Japanners geen zin om naar Nederland te komen en vielen ze Indonesië aan met het excuus dat het vol zat met Nederlanders. Omdat de Nederlanders geen zin in oorlog hadden vluchtten ze allemaal naar Rusland waar zij slaven van Stalin werden. De koppensnellers daarentegen boden wel hevig verzet, maar dit haalde niet echt veel uit omdat de Japanners niet in tovenarij geloofden. En dus werd Indonesië een goot Japans bordeel strafkamp. Het Nederlandse volk reageerde hier erg geschokt op: ze konden niet geloven dat het volk dat ze jarenlang hadden uitgebuit, vernederd en lastig gevallen zó slecht behandeld werd. Toen de Amkerikanen een atoombom op Japan smeten gingen de Japanners weer weg, en kwamen de Nederlanders weer terug. Alleen hadden de Indonesiërs even geen zin meer in onderdrukking, en werden alle koppen van de Nederlanders gesneld. Omdat ze in al die opwinding vergeten waren Democratie in te voeren, is het land sindsdien een Anarchie.

Eilanden[bewerken]

De huidige ligging van de eilanden

Je bent onderhand al doodgegooid met het feit dat Indonesië uit eilanden bestaat. Maar aangezien je nog niks van die eilanden weet, volgen hier enkele beschrijvingen :

Sumatra[bewerken]

Sumatra is een gevaarlijk eilandje vol tijgers, olifanten, neushoorns en wuppies, wat het eiland een zeer geschikt vakantieoord voor Principiële Vegetariërs die de kwaadaardigheid van dieren nog niet kennen. Sumatra is het enige Indonesische eiland waar geen Boeddhisten wonen, wat nogal logisch is, aangezien je van een vredige diervriendelijke godsdienst al snel genoeg krijgt als je voortdurend lastig gevallen wordt door het geluid van neukende olifanten in je achtertuin. Het WSPA heeft de bevolking van Sumatra meerdere keren geprobeerd te verjagen, maar al deze aanvallen mislukten omdat de WSPA-leden ondanks hun goede bedoelingen een gemakkelijke en smakelijke prooi voor de tijgers vormden.

Kalimantan Borneo[bewerken]

Borneo is een gezellig eilandje vol met oerwouden en vulkanen. Borneo hoort niet alleen bij Indonesië, Maleisië en Brunei hebben delen van het eiland geannexeerd maar dit mag de pret uiteraard niet drukken. Borneo is het eiland waar de meeste zombies wonen. Dit komt doordat het vol staat met vleesetende planten die geen mensen lusten maar nou eenmaal te dom zijn om het verschil tussen een aap en een ander soort aap te zien. De vleesetende planten in kwestie kotsen de mens dan ook uit zodra ze hem of haar geproefd hebben; helaas zijn ze erg giftig en ben je meteen morsdood als ze je grijpen. De lokale bevolking probeert met man en macht (en pesticiden) de vleesetende planten uit te roeien; het feit dat het leger echter zonder roeispanen zit bemoeilijkt dit zeer.

Java[bewerken]

Java heeft van alle Indonesische eilanden de meeste inwoners en kroepoekfabrieken. Jakarta, de hoofdstad van Indonesië, ligt op Java (aangezien ze te lui is om te staan). De Javanen zijn de meest geavanceerde mensen van alle Indonesiërs: ze hebben gebouwen die wolken van hun jeuk af helpen en wegen waarover men extra snel mag rijden; zelfs de lokale koppensnellers gebruiken laserkettingzagen om hun slachtoffers te doden. Javanen zijn logischerwijs dol op computers en hebben het computerprogramma JAVA uitgevonden, waarmee men een digitale nasi kan kruiden voor punten. Men vond JAVA wel een geschikte naam aangezien het programma ongeveer de zelfde vorm heeft als het eiland.

Celebes Sulawesi[bewerken]

Sulawesi onderscheidt zich van alle andere eilanden door een andere naam te hebben. De bevolking van Sulawesi bestaat voornamelijk uit vliegtuigspotters en Al Gore volgelingen. Dit is geen prettige combinatie, al helemaal niet als je je bedenkt dat het gemiddelde IQ van de inwoners van Sulawesi erg laag is (en al helemaal voor Aziatische begrippen) wat tot gevolg heeft dat Al Gore met de arme stakkers kan doen wat hij maar wil (zolang het met vliegtuigen te maken heeft natuurlijk). Al Gore kreeg ooit een idee om Amerika aan te vallen door twee vliegtuigjes in de Twin Towers te boren, en dit plan liet hij uitvoeren door twee vliegtuig-kapers uit Sulawesi. Dit plan was niet echt een succes omdat de kapers ruzie met elkaar kregen in de cockpit, wat tot gevolg had dat het toestel neerstortte op Java, zoadt de bevolking van Java dacht dat Al Gore de aanslag tegen Java Gericht had, wat weer tot gevolg had dat er een burgeroorlog uitbrak die het land nog verder de put in hielp.

Nieuw-Guinea[bewerken]

Op Nieuw-Guinea wonen voornamelijk koppensnellers, sterker nog: er wonen alleen maar koppensnellers, omdat de normale mensen die er woonden allemaal vertrokken zijn omdat ze de zweetlucht van de koppensnellers niet meer uit konden staan. Nieuw-Guinea heeft net als Borneo delen die geannexeerd zijn door andere landen, In tegenstelling tot Borneo verschillen de twee delen voor geen ene moer van elkaar. Het is daarom ook een groot raadsel waarom dit eiland in twee stukken verdeeld is. Een theorie is dat het een oude traditie is die stamt uit het nazi-tijdperk, een theorie die ondersteund wordt door het feit dat er op het oostelijke gedeelte van Nieuw-Guinea geen maffe standbeelden van stenen hoofden staan en op de andere helft wel. Eigenaardig genoeg wordt Nieuw-Guinea ook wel eens het paaseiland genoemd, terwijl toch ieder weldenkend mens veronderstelt dat paaseiland bij Chili hoort.

De overige enge eilandjes[bewerken]

Naast de reeds beschreven eilandjes bestaat Indonesië uit nog veel meer enge eilandjes. Over deze eilandjes is helaas weinig bekend omdat elke keer dat een ontdekkingsreiziger probeerde er aan te leggen IETS hem wegjoeg. Wél bekend is dat er op deze eilanden mensen wonen, en dat ze hoogstwaarschijnlijk kunnen toveren.

Zie ook[bewerken]

 
Azië

Afghanistan · Armenië · Azerbeidzjan · Assadië · Bahrein · Bangladesh · Bhutan · Brunei · Cambodja · China · Cyprus · Egypte · Filipijnen · Gazastrook · Georgië · Indië
Indonesië · Irak · Iran · Israël · Japan · Japan-Frankrijk · Jemen · Jordanië · Kazachstan · Kha-Boem · Khyonesia · Kirgizië · Koerdistan · Koeweit · Goed-Korea · Slecht-Korea · Laos
Libanon · Maldiven · Maleisië · Mongolië · Myanmar · Nepal · Oezbekistan · Oman · Oost-Timor · Pakistan · Palestina · Perzië · Qatar · Rusland · Saoedi-Arabië · Siberië
Singapore · Sri Lanka · Syrië · Tzatzikistan · Taiwan · Thailand · Toeva · Turkije · Turkmenistan · Verenigde Arabische Emiraten · Vietnam · Verweggistan

Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
20 aug 2007 13:42 (UTC)
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.