Internetbrigade ter verdediging van maatschappelijke minderheden

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kijkwijzer discriminatie.png
Dit artikel discrimineert Maatschappelijke minderheden!

Dit hoort natuurlijk niet!
Het zijn ook een soort mensen.
Dit artikel is reeds aangekaart bij Meldpunt Discriminatie
Een lid van de brigade slaat op hol na het signaleren van discriminatie.

De Internetbrigade ter Verdediging van Maatschappelijke Minderheden is een digitale knokploeg die vooral de vinden is op sites als Joop.nl en Tumblr. Het ontstaan van de brigade is terug te voeren tot de uitvinder van het internet: Al Gore. De heer Gore vreesde dat zijn uitvinding een platform zou worden voor klimaatsceptici en aanhangers van de Republikeinse Partij om van gedachten te wisselen en zich te organiseren. Hierom richtte hij de Internet Defense Force op. Leden van deze verdedigingsmacht werden bij elkaar gesprokkeld op de campussen van Amerikaanse universiteiten. Al gauw kwamen de studenten tegen Al Gore in opstand omdat hij de kliek die hij aanvoerde slechts voor zaken op liet komen die alleen rijke blanke en heteroseksuele mannen aangaan. Al Gore werd afgezet en de brigade werd hernoemd naar Social Justice Front. De doelstelling werd emancipatoir van aard. Het Social Justice Front hoopte het internet te gebruiken als medium voor sociale verandering en bevordering van de positie van maatschappelijke minderheden.

Toen allochtonen in Nederland na de moord op Theo van Gogh in het jaar des Heeres 2004 een slechte naam kregen, werd een Nederlandse afdeling van het front opgericht onder de naam Internetbrigade ter Verdediging van Maatschappelijke Minderheden. De New Kids doen vergelijkbaar werk, maar worden door de brigade afkeurend bezien vanwege het buitensluiten van oude kinderen.

De Generaals[bewerken]

Het is onbegonnen werk zijn om alle leden van de brigade apart te bespreken. Dit artikel zal zich beperken tot de hoogste officieren. Het voetvolk van de brigade valt trouwens onder te verdelen in vier categorieën:

  1. Studenten naar wiens hoofd de linkse indoctrinatie op hun universiteit gestegen is.
  2. Babyboomers die op hun oude dag nog steeds maatschappijkrities zijn.
  3. Acteurs die doen alsof zij rechtse mensen zijn en zichzelf voor aap zetten om sympathie voor de emancipatoire zaak te winnen.
  4. De minderheden zelf natuurlijk! Bijvoorbeeld negers, transgenders, mensen die wel witlof lusten en zelfs aspergerlijers en dikzakken!.

Quinsy Gario[bewerken]

Quincy Gario bestrijdt deze onderdrukking.
Tegencirkel.GIF Dit artikel schijnt in tegenspraak te zijn met een ander artikel: Karl Nicholaas Ersztmann.
Waag het niet om daar iets aan te doen!

Generaal Quinsy Gario is een goede vriend van Beesie Wouterse en komt op het internet op voor mensen van kleur, mensen van geur en mensen van gevangenisdraaideur. U vraagt zich af wie al deze 'mensen van -eur' zijn? Dat is niet gek, tot voor kort wist niemand dat. Gario is naast internetactivist echter ook een detective tegen wie Peter R. de Vries en de Cock u zeggen. Zijn meest schokkende vondst was de harde waarheid over Zwarte Piet. Deze vondst maakte ook meteen duidelijk wat mensen van -eur eigenlijk zijn.

Quinsy Gario bestudeerde de egodocumenten van de 17de-eeuwse wereldreiziger en kindervriend Karl Nicholaas Ersztmann, de man op wie zoweel Sinterklaas als de Kerstman gebaseerd zjn. In deze documenten las Gario dat Ersztmann zijn wereldreizen betaalde met de opbrengsten van slavenarbeid. Ersztmann liet mensen van geur en kleur speelgoed fabriceren zonder loon. Al het speelgoed dat hij niet verkocht kreeg, deed hij cadeau aan kinderen, om ouders te inspireren om een commercieel feest in het leven te roepen.

Ersztmann legitimeerde deze wandaad met een beroep op de vloek van Eur. Eur was een andere benaming voor Cham, de zoon van Noach die straf kreeg van Onze-Lieve-Heer omdat hij zijn vader dronken had gevoerd. Deze straf hield een naamsverandering naar 'Eur' in. Daarnaast zouden alle afstammelingen van Eur gedoemd zijn tot knechting en het aangeduid worden met denigrerende naampjes die neerkomen op 'mensen van Eur' om hen de vloek van hun voorvader nog eens in te wrijven. De mensen van Eur zijn de zwarten en hun sympathisanten. Zwarte Piet was dus in feite weinig anders dan een symbool van de door Ersztmann gedreven slavernij. Gario trekt op het internet volkomen terecht van leer tegen de discriminerende Zwarte Piet. Helaas krijgt hij daarbij veel weerwoord van Nederlandse racisten. De strijd voor sociale rechtvaardigheid is nog lang niet gestreden.

Overigens zou Gario zelf ook een schimmige achtergrond hebben. Het soort négritude dat hij promoot doet vermoeden dat hij de reïncarnatie van Frantz Fanon is. In dat geval zou hij tot leven gewekt zijn in een lazarusput van Ra's al Ghul. Gewoonlijk komt men daar dood in en krankzinnig uit. In dit geval was er weinig verschil te merken.

Janet Lie[bewerken]

Madame Jeanette in een voor haar doen goed humeur.

Janiet Lie is een pikante dame die haar bijnaam Madame Jeanette eer aandoet. Zij werd gepromoveerd tot generaal na een ruzie in een Chinees drie-sterrenrestaurant[1] die uitgroeide tot een nationale mediarel. Op een avond kreeg het Haagse restaurant waar Madame Jeanette werkt een bezoekje van Gordon. De malloot haalde het in zijn hoofd om nummer 39 met rijst te bestellen. Dit was een grote faux pas, Lu Xun heeft immers voorgeschreven dat men nummer 39 uitsluitend met mensenvlees mag eten. Lie verzocht de uitsmijter van het restaurant om Gordon de deur uit te mieteren omdat hij zich schuldig had gemaakt aan racisme. Het vooroordeel dat Chinezen alles met rijst eten is namelijk kwetsend.

Om Gordon publiekelijk aan de schandpaal te nagelen richtte mevrouw Lie de Facebookpagina nummer 39 met rijst op. Deze pagina groeide uit tot platform voor het uitwisselen van schandalige voorbeelden van racisme tegen Aziaten in Nederland. Op nummertje 39 zijn vooraal veel K-popfans te vinden. Ook dames die roepen dat zij niet de remedie tegen de gele griep zijn komen veel voor. Dit laatste is overigens juist. Aziatische dames zijn namelijk niet de remedie tegen de gele griep, maar de oorzaak ervan. Het pak slaag dat deze dames geven aan heren die opmerkingen hebben over de, ahem… breedte van hun benen schijnt overigens wel een goede remedie te zijn. Ook klagen Chinese Nederlanders erover dat zij voortdurend op pesterige wijze met NIEJHAU worden aangesproken. Deze verontwaardiging is zeker gegrond. In de Chinese Volksrepubliek zegt niemand dat nog. Chinezen dienen begroet te worden met cào nǐ mā (肏你妈) of het beleefdere cǎo ní mǎ (草泥马).

Daarnaast vindt men op nummertje 39 links naar weblogs en kennelijk academische artikelen waarin de representatie van Aziaten in de media bekritiseerd wordt. Zo ook de film Het Paard van Sinterklaas. In deze film worden bijtende vooroordelen over Chinezen bevestigd, aldus de schrijvers van de artikelen. Daarnaast toont het paard hoe Sinterklaas (en dus de schurk Ersztmann) een Chinees paardenmeisje blij maakt. Dit is een impliciete goedkeuring van het moderne imperialisme in China zo tussen 1850 en 1950, en dat kan natuurlijk niet. Daarnaast bevestigen teksten als sommige dingen, die moet je gewoon zelf regelen! het neoliberale gedachtegoed dat de verworpenen der aarde onder de duim houdt. Dit (Foucault 1966) klinkt best (Zizek 2005) vermakelijk. He(Gramsci 1930)laas zijn de artikelen (Barthes 1968) schier onleesbaar(Butler 1996) vanwege de (Said 1972) nodeloos grote hoeveelheid (Adorno 1950) citaten(Langkous 1967) citaten in de tekst (Derrida 1960).

Hoe de echte Chinezen hierover denken is overigens niet bekend. De Chinese overheid blokkeert de broedplaats voor ongeorganiseerde misdaad dat Facebook is namelijk met hun Grote Vuurmuur.

Anja Meulenbelt[bewerken]

Joden zijn volgens Anja Meulenbelt oververtegenwoordigd in videospelletjes en tekenfilms. Ze zijn als het ware de norm. Dit is een voorbeeld van Joods privilege.

Anja Meulebelt is de meest ervaren generaal van de brigade. In een grijs verleden zong zij levensliedjes in Amsterdamse cafés. Zo wist Anja het tot SP-politica te schoppen. Ondanks haar (champagne)socialistische politieke voorkeur was en is mevrouw Meulenbelt gek op geld. Zij liet zich daarom op zwanger maken door een naïeve man om vervolgens van hem te scheiden en klauwen vol alimentatie te vangen. Hierover schreef zij het boek De Schaamte Voorbij. In De Schaamte Voorbij betoogt zij dat dit een daad van verzet tegen het patriarchaat was waarvoor zij zich niet diende te schamen. Meulenbelt trad later toch weer in het huwelijksbootje, dit keer met een Pallywood-acteur uit een land dat tot de grote frustratie van de brigade Israël heet.

Als digitale generaal voor de internetbrigade houdt Meulenbelt zich vooral bezig met uitingen van Joods privilege: het voorrecht dat Joden in onze samenleving hebben, in veel gevallen zonder het zelf door te hebben. Joden, aldus Meulenbelt, zijn rijk en machtig en daarom persoonlijk verantwoordelijk voor het lijden van maatschappelijke minderheden. Onwetenden reageren vaker dan nooit op deze aantijging met het commentaar dat dit anti-Joods racisme is. Deze mensen slaan de plank mis. Volgens Meulenbelt kan racisme alleen maar gericht zijn onderdrukte groepen in de samenleving. Joden zijn rijk en machtig, en kunnen dus nooit het mikpunt van racisme zijn. Het idee dat antisemitisme bestaat is in de beleving van Meulenbelt slechts een uitvloeisel van het privilege dat Joden genieten.

Anja Meulenbelt woont in Krachtwijkerbroek. Vanuit deze gemeente doet zij dagelijks aan meulebelten. Onder dat laatste verstaat men het rapporteren van inhoud van websites aan de gedachtenstasi, met boetes, invallen en censuur tot gevolg. Voor zover bekend hebben de pogingen om deze pagina te meulenbelten nog geen succes gehad. Helaas hebben wij wel het artikel over de buurman van Anja Meulenbelt, ene meneer van der Knijf, moeten verwijderen.

Asha ten Broeke[bewerken]

Generaal Asha ten Broeke is de mol van het stel en dient in feite het grootkapitaal. Meulenbelt maakt zich hard voor lichaamspositiviteit en seksegelijkheid. Lichaamspositiviteit is het idee dat ook dikke mensen mooi en gezond zijn, en afvallen dus eigenlijk een belachelijk concept is. Commerciële hartchirurgen en fabrikanten van snoepgoed zijn maar wat blij met de inkomsten die zij aan het activisme van Anja overhouden. Ook de verkoop van speelgoed door de Intertoys schijnt flink gestegen te zijn na een aanklacht door ten Broeke tegen een seksistische reclamefolder. Asha ten Broke heeft een pagina op Tumblr waarop allerlei belanghebbenden zich door Asha in het zonnetje kunnen laten zetten. Alle publiciteit is goede publiciteit

Ad van der Berg[bewerken]

De pedofiel en pedocraat Ad van der Berg hoopte de vijfde generaal van de brigade te worden, pedofielen zijn namelijk ook een gediscrimineerde maatschappelijke minderheid. Helaas kreeg van der Berg van de vier andere generaals te horen dat hij de klere kon krijgen en een viezerik was. Wellicht wordt de groep die de Internetbrigade ter Verdediging van Maatschappelijke Minderheden het hardst nodig heeft dus in de steek gelaten. Dat is best wel verdrietig.

Potatohead aqua.png
Aan de schandpaal genageld!
Vastgenagelde versie:
7 juli 2014
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.


Notenbalk[bewerken]

  1. In een Chinees drie-sterrenrestaurant krijg je voor een maandsalaris een enkele sojaboon in een raar sausje op je bord in plaats van een erwt.