OnWoordenboek:K

Uit Oncyclopedia
(Doorverwezen vanaf Kalasjnikov)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Driehoek1a.pngIndex:
Hoofdpagina

A B C D E F G H I J
K L M N O P Q R
S T U V W X Y Z

Getallen en zo.

K[bewerken]

Zie 'het alfabet

Kaal[bewerken]

Het kale bestaat al voor vele jaren, alles kan kaal zijn, zelfs dieren en voorwerpen. Kaalheid houdt in: geen haar maar niet alles zonder haar is kaal. Kaalheid is een titel waar iemand trots op mag zijn (of niet). Al zolang er iets is is er kaalheid, dieren krijgen haar, worden later kaal, een boom krijgt bladeren, welke ook weer kaal wordt. Maar als we ons op de mens gaan focussen heeft kaalheid een grote invloed gehad op onze evolutie, we zijn tenslotte ook kale apen. Door de jaren heen zijn er verschillende stadia geweest van kaalheid onder mensen:

 • Het precambrium: Een tijd waarin apen alleen nog maar een kaal gezicht hadden, kaalheid was nog pril maar wel op komst.
 • Prehistorie: Apen werden al kaal, het was dan ook heet.
 • Griekse tijd: Een belangrijke tijd voor de kaalheid, mensen hadden wel baarden etc. maar er werd veel gefilosofeerd over kaalheid.
 • Plato: Als een baby kaal wordt geboren, waarom is de mens dan niet kaal?
 • De Romeinse tijd: Hier was de kaalheid van mensen zeer hoog, velen waren kaal maar nog wel wat harig.
 • 19e eeuw: De mens leerde gebruik te maken van ijzer om hun hoofd en andere lichaamsdelen kaal te scheren, dit was een doorbraak voor de kaalheid.
 • Nu:: Mensen hebben de mogelijkheid om 100% kaal te gaan, maar kaalheid wordt nog niet gerespecteerd. Wetenschappers uit Hiriota (Japan) zeggen: "In de toekomst zal de mens kaalheid meer waarderen en gebruiken om het implusieve quontantium ervan te filomneren.", aldus een professor die onbekend wil blijven.

Kaartspel[bewerken]

Een XVIIde-eeuwse kaarter in nesten.
Pieperster4.png


Het kaartspel is een verouderd gezelschapsspel, waarbij de spelers elk vier landkaarten uitgereikt krijgen, en aan de hand van de gegevens die de tegenspelers om beurt moeten prijsgeven, zo snel mogelijk moeten raden welk territorium de landkaarten van de tegenstrevers bestrijken, in welk jaar hun kaarten gedrukt zijn, enzovoort. Om te voorkomen dat ervaren spelers gegevens kunnen puren uit de "buitenkant" van de kaarten, wordt deze geneutraliseerd. Een variant voor gevorderden is het te weten komen van een door een tegenspeler in gedachten uitgestippelde route op één of meer van diens kaarten. Millennialang werd het kaartspel gespeeld met kaarten van papier, maar sinds het uit de mode raken van gedrukte kaarten wordt het spel door de zeldzame overgebleven liefhebbers nog voornamelijk gespeeld met GPS-toestellen, waarvan elke speler er vier in de hand gestopt krijgt, elk van een verschillend merk en ontwerp. Oudere spelers vinden het gegoochel met de toestelletjes maar niks, maar de jongere generatie is er dol op.

Kabouteruil[bewerken]

In de Sonora groeit de grootste cactus van de wereld. Hij wordt eeuwenoud en 15 meter hoog. En in die cactus woont een uil. Met een grappige naam; Kabouteruil. Het is de kleinste uil ter wereld. Hij leeft in holen in de cactus om daar uiltjes te knappen en eitjes te leggen. En natuurlijk heeft de Gila-specht dit holletje gemaakt. Die maakt er toch meer dan nodig zijn. Mooi voor dat uiltje. De kabouteruil dient overigens niet verward te worden met kabouterruil (partnerruil bij kabouters). Het is namelijk tegenwoordig een rage om deze kleine drolwezentjes te verhandelen met je vriendjes. Door deze rage is een bloeiende economie onstaan, waardoor Nederland een machtige economische kracht is geworden in de wereld. Met deze macht kan het land dan Japanners binnenhalen om nog meer kabouters te vangen voor de productie. Ze krijgen dan een lak verf over hun puntmuts... ik moet nu gaan dus verzin maar zelf hoe dit gaat als het maar ten koste gaat van Amerika en de kabouters

Kadaver[bewerken]

Kadavers zijn dieren die bekend staan om hun rustigheid. Er zijn kadavers in verschillende vormen en maten. Ook de meningen van kadavers zijn niet altijd het zelfde. Kadavers kunnen in verschillende stadia voorkomen:

 1. De ontbindende kadaver. De ontbindende kadaver is te herkennen aan zijn mooie vacht, die nog niet los laat. Wat kan helpen bij het los laten van het vachtje is wassen met bedorven tandpasta of bier. Al is de laatst genoemde wel zonde.
 2. De rustende kadaver. De rustende kadaver ligt altijd stil, en is meestal te moe om iets te doen. Ook wel bekend als de luie kadaver.
 3. De boze kadaver. De boze kadaver is een boze kadaver. Je komt ze tegen in films als Nacht van de levende kadavers, Titanic de vierde of op het platteland.

Nog meer feiten over kadavers zijn:

 • Kadavers praten zelden terug.
 • Kadavers in je bier aantreffen is niet echt leuk.
 • Beter vier kadavers op het strand, dan in de lucht.
 • Kadavers houden niet van snoep. Tenzij suikervrij.
 • Kadavers leefden al 6 maanden na dat Eva rare plekken kreeg op haar geslachtsdeel, en Adam haar daarom sloeg met boterhamworst.
 • Kadavers zijn dol op dwergen, mits ze blauw zijn en een witte muts dragen.
 • Kadavers doen niet aan deodorant. Dat vinden "ze" niet Hardcore!
 • Kadavers hebben weinig hobby's.
 • Kadavers pimpen graag met hun staat van ontbinding.
 • Kadavers (in stadium 3) eten het liefst blondines met grote borsten.

Kaki[bewerken]

Kaki is de kleur van de buitenkant van een modern militair uniform in tijd van vrede en de kleur van de binnenkant van een soldatenslip in tijd van oorlog. Afhankelijk van de mode kan er gespeeld worden met schattige vlekpatronen van een afwijkende kleur, zoals junglegroen of woestijnzandbeige. Volgens de eeuwig om zich heen slaande volksetymologie ontstond de naam van de kleur toen een soldaat met last van diarree van het slechte voedsel bij het verlaten van de wc zijn nieuwe uniform bekeek en zorgelijk zei: "Wat 'n kaki!", een uitroep die door passerende medesoldaten meteen werd overgenomen om aldus de kleur van hun uniform mee aan te duiden.

Kalasjnikov[bewerken]

De Kalasjnikov is een Russische uitvinding, gedaan door Leonardo Da Vinci in 1631. Het is een nuttig tuingereedschap, ideaal voor het verwijderen van onkruid en het omspitten van stukjes grond. Dient in kleine hoeveelheden te worden gebruikt, omdat anders een te hoge concentratie zware metalen in de grond komt, leidend tot onvruchtbaarheid. De Kalasjnikov is ook prima te gebruiken als wapen: zijn stevigheid en gewicht maken van de Kalasjnikov een prima knots. De Kalasjnikov kan gekocht worden bij Blokker, Free Record Shop en de Jumbo, voor prijzen tussen de twintig tot dertig Eurocent.

Kam[bewerken]

De Kam (let op de hoofdletter!) is een experimentele kruising tussen een stier en een ooi: half lam half kalf. Wordt vaak gebruikt om mensen over te scheren. Ook handig is dat als het beestje wol krijgt, hij het zelf uit de klit kan halen.

Kam[bewerken]

De kam (let op de kleine letter!) is een experimentele kruising tussen een koe en een ram. De kam is geslachtloos en kan zich dus niet voortplanten: reproductie is vervangen door productie door OZWMF, waar het wezentje werd ontworpen.

Kantonees[bewerken]

Het kantonees, niet te verwarren met Oostkantonees. Het is verwant aan het Mandarijn maar dan met minder pit. Het Kantonees wordt meestal geschreven met dezelfde karakters als het Mandarijns, maar maar dan de niet-vereenvoudigde versie. Omdat Kantonees in essensie Mandarijns is met moeilijkere karakters, wordt het ook wel Vrouwdarijns genoemd. Kantonees wordt door Chinezen over de hele wereld gesproken, behalve in China. Sterker nog, wie in de gemiddelde Europese Chinatown Mandarijns probeert te spreken met de inheemsen, zal steevast te horen krijgen: "Dat is Chinees vool mij".

Kapitaal[bewerken]

Als je het over lastige economische kwesties hebt en je weet even niet welk woord je dient te gebruiken voor datgene wat je bedoelt, gebruik dan gewoon het woord "kapitaal", zodat de anderen niet denken dat je dom bent. Het woord "kapitaal" kan bijna overal voor gebruikt worden, als het maar met de economie te maken heeft. De kapitaalvlag dekt verschillende lading: productiefactor, de algehele productie zelf, de handel, de markt, het bezit van iemand of gewoon een enorm geldbedrag. Wie het woord gebruikt, schijnt een hele slimme persoon te zijn, maar is dat dus niet noodzakelijk. Karl Marx heeft zijn beroemde boek in één leven kunnen afmaken doordat hij simpelweg heel vaak het woord "kapitaal" gebruikte, en zelfs zover ging het als titel voor zijn boek te gebruiken. Hieruit blijkt dat het gebruik van dit woord verstrekkende economische gevolgen kan hebben, en dus van kapitaal belang kan zijn.

Kassei[bewerken]

Kassei met Flandrien. Enigszins geïdealiseerd, want de reservebinnenbanden ontbreken. Installatie in het Stedelijk Museum van Geraardsbergen.

Een kassei is een uit porfier gehouwen, enigszins afgeronde kubus met zijden van ongeveer 15 cm, die al door de koloniserende Romeinen in de eerste eeuw vóór onze tijdrekening werd opgemerkt als populair materiaal voor het aanleggen van opritten, terrassen en tuinpaden. Diezelfde Romeinen namen dan ook hun toevlucht tot die lokale productie voor het aanleggen van de slijtlaag van hun wegen op het territorium dat zij "Flandria" noemden, en ruwweg overeenkwam met het gebied dat het huidige Vlaanderen, Zeeland, Noord-Brabant, Nederlands Limburg en Frans-Vlaanderen omvat. Zo integreerden zij hun technologie netjes in het Vlaamse landschap, een lovenswaardige inspanning die de tand des tijds glorierijk heeft doorstaan, en ook onlosmakelijk is verbonden met het verschijnsel "Flandrien". Vooral in tijden van oproer was en is de kassei voor Vlaanderen een populair exportproduct: zo werden in Parijs de barricades van zowel "La Commune" (1871) als "Mai '68" (1968) opgeworpen met Vlaamse kasseien, die ook gebruikt werden om de ordediensten mee te bekogelen. Er wordt daarentegen nog te vaak en ten onrechte beweerd dat tijdens de beide intifada's in Palestina de ordediensten en het leger met dergelijke kasseien werden bekogeld, terwijl het in feite om "kinderkopkes" ging, een kleinere en beter in kinderhanden passende variëteit, oorspronkelijk op de markt gebracht om kinderarbeid ook bij wegenaanleg te kunnen inzetten. Maar wel een Vlaams product, dat wel.

Kattenbrokjes[bewerken]

Kattenbrokjes zijn heilige dingen die men kan eten. Ondanks dat ze heilig zijn, hebben ze echter geen zalige smaak. Door deze belabberde en misselijk makende smaak die aan de brokjes zitten eten ook alleen katten en kittens deze dingen. Deze brokjes worden soms ook wel eens verward met de hondenbrokken, waar geen verkleinwoord voor mogelijk is gemaakt. Dit komt omdat honden tafelkleden eten voor de dorst en dat is een behoorlijk grote hap-slok-schrok-slik.

Kauwgom[bewerken]

Kauwgom is een vrij moderne uitvinding en genoemd naar zijn uitvinders: 3 Nepaleense monniken genaamd K, Auw en Gommiballetje. Het wordt meestal gebruikt om 2 voorwerpen bij elkaar te houden. De gebruiksaanwijzing is erg simpel.
Stop een stukje kauwgom in je mond. Wacht zo'n 3 minuten kauwend af tot het plakkerig is. Neem 2 voorwerpen. Plak het stukje kauwgom op de plaats waar ze vast moeten komen te zitten. Wacht een paar uur en ze zitten vast (Schoonmaakdiensten geheel op eigen risico).
N.B.! Gebruik nooit voorwerpen die zwaarder zijn dan een halve kilo.

Kegel[bewerken]

Fraai voorbeeld van een echte kegel (rechts in beeld) en een onechte kegel (links).

Een kegel is een puntig hoofddeksel waarvan de punt met de cirkelvormige rand is verbonden door een oneindig groot aantal rechte lijnen, wat de confectie ervan echt monnikenwerk maakt. Men maakt onderscheid tussen een echte kegel, waarbij minstens voor 99% perfect aan de voorschriften voldaan wordt, en de onechte kegel, zijnde al de rest. Echte kegels zijn zó duur en zeldzaam, dat ze doorgaans als een wiskundige abstractie worden beschouwd. Men ziet deze dracht dan ook zeer weinig, en wie er een draagt wordt verdacht van het uitoefenen van magie. Van het langdurig dragen van een kegel kan men een punthoofd krijgen.

Keizer[bewerken]

Een keizer is een koning met extra knopjes en dure opties. Aangezien het uiteindelijk de onderdanen zijn die voor deze snufjes moeten betalen, is de meeste keizers geen lange loopbaan beschoren, en wordt uiteindelijk voor een minder duur model gekozen, zoals de eerder vermelde koning, een prins, een groothertog, een president of een secretaris-generaal. De eerste keizer in de geschiedenis, een zekere J. Caesar, gaf zijn naam aan de functie, waarin hij ook gewelddadig om het leven kwam. Zijn fans probeerden zijn dood als nulpunt van een nieuwe jaartelling te introduceren, maar de Romeinen besloten dat het eenvoudiger was om de 44 jaren die hen nog scheidden van het jaar nul gewoon af te wachten. De nieuwe jaartelling zou niet weglopen.

Kentucky Fried Chicken[bewerken]

Kentucky Fried Chicken (KFC) is een drug die ook wel KFC wordt genoemd. Er is nog weinig bekend over deze drug, behalve dat je er:

 • erg dik van kan worden;
 • misselijk van kan worden;
 • dood aan kan gaan.

KFC staat ook bekend als partydrug en wordt vooral gebruikt door jongeren onder de 20, hoewel er ook een geval bekend is van een 80-jarige man die is komen te overlijden door KFC.

Kent u een kind dat verslaafd is aan KFC? Meld hem dan nu aan voor "Help, mijn kind is te dik".

Hebt u zelf ooit KFC gebruikt of, kent u iemand die de drug ooit heeft gebruikt? Stap dan nu over na McDonald's ("de Mac"); een minder schadelijke variant van KFC.

Ketnet[bewerken]

Ketnet is een TV-zender van de VRT. De naam komt voort uit ket en net. Opgericht door ketters, die wettelijk verplicht waren om eerlijk te zijn omtrent hun ketterij, maar dat woord onvriendelijk vonden klinken, en het dus inkortten. De zender leidt onschuldige kindertjes op tot verslaafde TV-kijkertjes, die in het beste geval Canvas-adepten, en in het slechtste geval belspelpresentatoren worden. De rest van de mensheid ligt daar ergens tussenin. Ketnet zendt allerlei vreemde programma's uit, waarbij de presentators niet te begrijpen zijn omdat Ketnet de enige zender is zonder ondertitelingen bij komen. Ze spelen spelletjes en het is ook mogelijk om tekeningen te sturen, die vaak door kindjes van 3 jaar zijn gestuurd met de mededeling dat "Mega Mindy hun favoriete tv-programma is, en dat België moet opsplitsen". Op deze tekeningen hebben ze dan een paar krassen gezet die 1 van de presentators moeten voorstellen, of ze doen er snoep bij die al een tijdje over datum is. Een van de bekendste tv-programma's, naast Mega Mindy, is wel Amika. Amika gaat over een wild paard dat opgevoed wordt door een meisje dat niet op de manege mag komen. De logica is echter ver te zoeken, en het al dan niet zoeken leidt tot de eerder aangehaalde splitsing waartussenin zich het overgrote deel van de mensheid bevindt.

Kijkwijzer[bewerken]

Een kijkwijzer is een wijzer, geschreven door de kijkwijze die zo wijs was dat hij kon kijken en u er nu op wil wijzen op hoe u ook wijs kunt kijken.

Zie ook kijkwijzer.

Kilometer[bewerken]

Kilometer is een verbastering, afgeleid van kilogram en centimeter. De tegenhanger is centigram. De woordverklaring van Kilometer volgt op logische wijze uit de verbastering. Een voorbeeld van het gebruik in een dagelijkse situatie:

Jantje komt bij de Kiloslager en vraagt om een meter braadworst.
De slager kijkt hem eens raar aan en antwoordt na drie vadems dat hij de worst enkel per week verkoopt.
Jantje neemt enkele hectoliters bedenktijd en antwoordt dan resoluut: "Geef mij dan maar een kilometer centigrammen".

Kilowattuur[bewerken]

Kilowattuur (afgekort als kWh) is een term die bekend is onder de elektriciens en andere mensen die van formules houden. Het kilowattuur wordt ook wel de stroomsterkte per uur genoemd, maar dit is echter in verwarring met Kilowatt per uur (kWpH). De betekenis van kilowattuur houdt "het aantal watt dat door een patatje heen vloeit per seconde" in. Dit is moeilijk te berekenen omdat het patatje ook nog eens de gevaren van weerstand in Ohm (Ω). Men gebruikt deze formule sinds het afsterven van de dinosaurus niet meer, aangezien men nog niet zo ver was om überhaupt een patat te maken en te gebruiken.

Kippenren[bewerken]

De Kippenren is het hardloopconcours voor kippen dat jaarlijks in Barneveld wordt georganiseerd. Befaamde onderdelen op dit concours zijn het eieren lopen over 300m, de hindernisbaan met vos en de estafette met kuiken.

Klaas[bewerken]

Klaas is een fictieve persoon die vooral 's nachts mensen bezoekt. Bij de meeste mensen komt Klaas Vaak, bij sommigen komt Klaas Soms. Rond 5 december zet Klaas een mijter op zijn hoofd, plakt een kunstbaard op zijn kin, en bezoekt hij mensen 's nachts via de schoorsteen in plaats van de voordeur. Dit alles heeft tot doel de dagelijks sleur te doorbreken. Omdat veel kinderen geloven dat Klaas echt bestaat, doet hij maar alsof hij niet fictief is om deze kinderen vooral niet teleur te stellen, maar diep in zijn hart beseft Klaas best dat hij niet echt bestaat. Omdat hij niet aan zijn niet-bestaan twijfelt of echt over zijn bestaan nadenkt, kan ook Descartes weinig voor Klaas doen. Klaas heeft er wel eens over gedacht om praktiserend solipsist te worden. Maar dat zou sneu zijn voor de mensheid. Deze zou dan namelijk op slag fictief worden.

Klapski[bewerken]

De klapski is een variant van de ski, die voortgekomen is uit het idee van de klapschaats, een ontwerp dat echter nooit geheel werd uitgewerkt. De klapski heeft als doel de schansspringer verder te laten springen, en de langlaufers betere afzetten te kunnen laten geven. Sinds de komst van de klapski zijn er al vele wereldrecords gebroken, inclusief 54 botten. Onder de gevallen records bevonden zich ook 21 doden.

Klassiek[bewerken]

Klassiek is een muziek vorm met vele kenmerken. Het is over heel de wereld zeer populair, vooral omdat iedereen het heerlijk vindt om te luisteren. Veel kennis om er van te kunnen genieten is niet nodig. Start gewoon Limewire en download wat classic muziek. Klassieke muziek is waarschijnlijk ontstaan uit barock 'n baroll, en anders uit de bametal

Een typisch klassiek concert

Klassieke muziek heeft veel kenmerken, een opsomming:

 • Zinderende gitaar solo's
 • Nummers laten ontstaan uit Jam-sessie
 • Veel drugs gebruik onder de componisten
 • Veel sex onder de de componisten (ook onder elkaar)
 • Geen blaasinstrumenten, maar wel veel elektrische muziekinstrumenten

Binnen de klassieke muziek zijn paar hele bekende artiesten, wederom een opsomming: Jim Bakkum, Frans Bauer, Muse, * Kurt Cobain (Nirvana), Jostiband


Kledingzaak[bewerken]

Kledingzaken zijn vooraanstaande wetenschappelijke instituten waar voornamelijk scheikunde wordt bedreven. In kledingzaken weet men alles over stoffen en broeken. Enkele kledingzaken zijn staan bekend om hun hoge niveau. De bekendste is Zeeman, beroemd vanwege zijn goede prijs-kwaliteitsverhouding. Uitvindingen vanuit dit instituut zijn de Waardeloze prut broek en de Jeetje mineetje wat een lelijk t-shirt.Een ander bekend instituut is de We. Het personeel staat hier bekend om hun saamhorigheid. Belangrijke uitvindingen van de We zijn de Witte broek en de Magenta broek.

Knäckebröd[bewerken]

Knäckebröd is, in tegenstelling tot wat de naam doet zeggen geen brood, maar een cracker. Het is van oorsprong Zweeds en het is ook door Zweden gecopyrighted. Knäckebröd ligt al een tijdje met de Noorse concurrent knæckebrød, dat in wezen ook geen brood is, maar een knäckebröd-achtige cracker.

Knuffelolifant[bewerken]

Een knuffelolifant is een knuffel in de vorm van een olifant, hij is heeeeeeeeeeeeel lief. Een olifant is een meestal grijs dier met grote flaporen en een klein staartje maar een hele grote slurf. De knuffel en het beest kun je vinden in Afrika, Azië en andere landen. Een tijdje geleden is er een film uitgekomen: Winnie de Poeh (poebeer) en de lolifant. Deze is roze. Een lolifant bestaat niet in het echt. Ook in Lord of the Rings komt een dier met slachttanden voor dat op een olifant lijkt, dit is een elefaunt.

Koe[bewerken]

Koe. Goed herkenbaar aan de (4) poten.

Een koe is een machine die melk maakt. Je ziet ze soms naast de weg staan. Zo'n groot ding op vier poten waar langs de ene kant van alles in gaat en langs de andere kant van alles (goor) uitkomt. Een koe heeft ook vier magen. Een voor het klein huishoudelijk afval, een voor P.M.D. (Plastic flessen, Metalen verpakkingen en Drankkartons), een voor papier en karton en een voor het klein gevaarlijk afval. Dit alles wordt dan gerecycled tot melk en vla (ook wel gekend als koeienvla). De koe werd in Europa uitgevonden en ingevoerd door Karel de Lelijke (een van Europa's heersers). Een variant op de koe is het schaap dat, hoewel beter geïsoleerd, niet zo veel voorkomt. Koeien zijn tot nu toe ook de enige machines die verkeersborden kunnen lezen.

Kogel[bewerken]

Een kogel is een stuk lood dat uit een pijpje komt, dat best wel pijn doet als het tegen je hoofd aan komt.

Zie ook[bewerken]


Koemelkeiwit[bewerken]

Koemelkeiwit is een witsel dat aan melk wordt toegevoegd om het een betere kleur te geven. Het vindt zijn oorsprong in het gesteente koemel, een helder witte mineraalsoort. Koemel wordt veel gevonden in Zwitserland, maar in Nederland worden keien van koemel voornamelijk geoogst op de bodem van de Rijn. Deze keien worden vermalen tot een poeder, het zogenaamde koemelkeiwit, en aan de melk toegevoegd.

Koffie Anan[bewerken]

Da's klare koffie, da's logisch dus
~ Johan Cruijff over Koffie Anan

Koffie Anan is een koffiesoort, ook wel bekend als KA. In het dagelijks taalgebruik is dit verbasterd tot DE. Hoe dit gekomen is, is een groot raadsel, maar sommige mensen zeggen dat dit gekomen is na het begin van de samenwerking met verkade. De koffie staat bekend om zijn zoete doch bittere smaak, met een ananas aroma. Koffie Anan wordt gewonnen in de Ananmijn in Zuid-Ossetië, die momenteel tijdelijk is gesloten door de hoog opgelopen spanningen tussen Rusland en Sjorsië.

Kok[bewerken]

Een kok is iemand die vindt dat eten klaarmaken meer is dan de dagdagelijkse bezigheid die onze voorouders er gedurende millennia in zagen, en meent dat het gerommel met potten, pannen en eetwaren een aparte naam verdient. De naam is niet bepaald ver gezocht: het is gewoon de afkorting van het begrip "koken". Een kok die voornamelijk met bakken bezig is wordt ook wel eens, naar analogie, een "bak" geheten. Het meervoud van "kok" is, om de meervoudige persoon te onderscheiden van de bezigheid zelf, "koks" (met kaa oo kaa es), en dezen zijn van de gewone burger te onderscheiden door de dracht van een speciaal hoofddeksel, de koksmuts. Deze is volgens sommigen uitgevonden in Kocs, maar of klopt mag ik niet zeggen van de geheime dienst.

Komkommer[bewerken]

In Sovjet Rusland, Komkommer eet JOU!!
~ De situatie in Sovjet Rusland over komkommers

Komkommers zijn groen.
~ Anoniem persoon over komkommers

Sinterklaas reed door Bos en Lommer
Op zijn opgevoerde brommer
Met in zijn anus een komkommer

~ Een versje met anonieme auteur

Komkommers zijn geen bananen. De komkommer is in 1897 uitgevonden door Albert Einstein. Hij probeerde om van een vierkante cirkel een banaan te maken. Aan gezien zijn wasmachine over zijn toeren draaide, creëerde hij per ongeluk "De Komkommerius". De Komkommerius Evolueerde in level 14 tot een Komkommer. Sindsdien heeft niemand er meer wat aan gedaan.

Kommaverkrachter[bewerken]

Een kommaverkrachter is een persoon die in het algemeen een hekel heeft aan taal. Deze personen hoeft men ook niet te selecteren voor een grondige spellingscontole, want zij zullen het dan nog erger maken met het symbolische verkrachten van komma's en punten. Dubbele punten blijven echter wonderbaarlijk genoeg altijd gespaard. Dat een kommaverkrachter ook punten verkracht, zou de naam ook kunnen verkrachten, maar een komma verkracht bekt gewoon beter.

Konijn[bewerken]

Een konijn schijnt een vaag beest te zijn die mensen planten en Komnijnenkaas eet. Konijnen schijnen ook Ganzenbord te spelen in bomen samen met eekhoorns zoals in dit verhaal uit de prehistorie: "Er zit een konijn met een eekhoorn in een boom te ganzenborden. Ineens komt er een ei langsvliegen, en het konijn vraagt of het ei mee wil doen. Hierop antwoordt het ei: "Nee, sorry, ik heb al een afspraak bij de kapper". Hieruit blijkt dus dat een konijn de talen Eekhoorns, Eis, Konijns en Russisch spreekt. Konijnen leven ondergronds, waardoor ze moeilijk te vinden zijn. Deze beruchte konijnen kunnen maar op een manier worden uitgeroeid: Je moet een konijn bij zijn staart oppakken en een scheet op zijn hoofd laten. Dit is de enige manier waarop konijnen omgebracht kunnen worden. Probeer je een konijn op een andere manier te vermoorden, dan komen er 172 nieuwe konijnen uit de kont van het net overleden konijn.

Koninginnensoep[bewerken]

Koninginnensoep is een speciale soort soep die is samengesteld uit delen van koninginnen, wat groente, delen van koninginnen, wat bouillon en nog wat delen van koninginnen. In de eerste versie van koninginnensoep, uit 1963, zaten de eerste delen van koningin Wilhelmina al verwerkt. Tegenwoordig bestaat deze soep uit delen van koningin Wilhelmina, Juliana en haren en nagels van koningin Beatrix. Deze delen zitten meestal in de erwtjes. Koningin-regentes Emma zit er niet in, omdat zij geen echte koningin was. Tijdens een interview met Amalia, de eerste dochter van Prins Willem-Alexander en Prinses Maxima, zei ze dat ze zich er al op verheugde om na haar dood, in de soep te blijven. Prins Willem-Alexander wil dit ook en probeert nu uit alle macht om een Kroonprinses te worden.

Kotsemmer[bewerken]

Schuilplaats Van Lord Dipsy I

Kroepoek[bewerken]

Kroepoek is uitgevonden door een Chinees die een nieuw soort chips wou maken. Maar echter desalniettemin alhoewel zijn chipsmachine met turbo-functie ontplofte, ontstond toch dat ene kleine lieve kroepoekje. Toen dat kroepoekje precies 2 jaar en 7 maanden, 2 dagen, 3 uur, 62 minuten en 1 seconde oud was, zocht hij een vriendje. Dat vond hij niet, want in het holst van de nacht werd het kroepoekje opgegeten door een vlucht dwergpapegaaien, die achteraf nog lang en gelukkig leefden. Toen men achter het bestaan van het intussen verdwenen kroepoekje kwam, ging een van de eerder aangehaalde Chinees afstammende afhaalchinees het namaken en verkopen, want geld is nu eenmaal iets dat van mensen monsters kan maken, die geen respect hebben voor op gewelddadige wijze aan hun eind gekomen martelaren, zoals het ene oorspronkelijke kroepoekje, waarvoor het in acht nemen van een minuut stilte nu wel gepast is. Uw tijd gaat nu in.

Kunnen[bewerken]

Het werkwoord kunnen kan in de gebruikelijke omvang per individu niet en hoort ook niet te kunnen. Iemand kan wel iets, maar dat ligt er ten zeerste aan of het de vraag is of je zelf iets kunt. Kunnen kunnen is al helemaal van de bezopen druivenzuip.

Kwaakhier[bewerken]

Kwaakhier is een uitroep van een schizofrene kikker die denkt dat ie bewaker is.Driehoek1a.pngIndex:
Hoofdpagina

A B C D E F G H I J
K L M N O P Q R
S T U V W X Y Z

Getallen en zo.