Kangoeroe

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een kangoeroe is een springerig beest.

Voedsel[bewerken]

Aan dit soort kunstjes verdient de Australische toeristenindustrie miljoenen.

Kangoeroes eten blaadjes die bovenin de boom hangen. Deze blaadjes kunnen ze te pakken te krijgen door ernaar toe te springen. Ook drinken ze vaak bier, en een goede kroket slaan ze niet over.

Leefgebied[bewerken]

Kangoeroes leven in Australië, en zijn naast de dingo en de emo de enige grote dieren die er leven. Australië maakt dan ook gretig gebruik van kangoeroes om toeristen te trekken. Waarom die toeristen nou per se naar Australië gaan voor kangoeroes is een raadsel, want kangoeroes zijn in elke dierentuin ter wereld te zien.

Voortplanting[bewerken]

Kangoeroes trouwen, net als katholieken, voor het leven. Ze scheiden dus niet. Als twee kangoeroes eenmaal getrouwd zijn, hebben ze elk weekend seks. Een vrouwtjeskangoeroe is zo'n 2 maanden drachtig, koopt dan een buidel, en baart een of twee kinderen, die ze in de buidel stopt. Dit buidelritueel word door veel Australische dieren, zoals de koala en het vogelbekdier uitgevoerd. Deze groep dieren heet daarom dan ook de buideldieren.

Een kangoeroe voor de tv.

Vrije tijd[bewerken]

Kangoeroes werken gewoonlijk in toeristenparken, waar ze zogenaamd inheemse troep verkopen en kunstjes doen. In hun vrije tijd houden ze er echter van om lekker achterover te hangen voor de tv of online games te spelen. Ook gaan ze vaak naar chatrooms en geven daar "elitefeestjes". Het zijn best nerdy beesten.

Dood[bewerken]

Ook kangaroes gaan een keer dood, meestal als ze zo rond de 50 jaar oud zijn. Soms ook wat eerder, als ze worden opgegeten door een dingo. Hoe dan ook, als dit gebeurd worden ze in de Rode Rots begraven en huilen vrienden en familie veel. Naderhand wordt er nog een online afscheidsfeest gehouden, en een jaar later wordt er nog een bloemstuk bij het graf gezet, om het vervolgens voor eeuwig met rust te laten. Alleen met beroemde kangoeroes, zoals degene die internet uitvond, word er wat meer gedaan; er worden dan tijdens de begrafenis klaagvrouwen ingehuurd, en er wordt daarna elk decennium een bloemstuk bij het graf gezet.

Zie ook[bewerken]