Kazachstan

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dit is een
Piepersterkomkom.png
KOMKOMMER
Kazachstan
De vlag.
De vlag.
Basisgegevens
Talen Kazachspaans, een mengeling van Russisch en Spaans.
Hoofdstad Stuupidneem
Regeringsvorm Oliescisme
Inwoners 6.589.412,8
Staatshoofd Borat Sagdiyev
Overige
Volkslied "Kazachstan is the best country in the world"
Motto Мы любим нефть!
Munteenheid Haar
Traditioneel eten Zand
Portaal  Portaalicoon Land
Stan.PNG
De Stanlanden

Kazachstan is een arm, subtropisch eiland afvalberg in de Middellandse Zee, nabij Corsica. Het land is onder leiding van de dictator Borat Sagdiyev. Het OnNieuws vertelde dat hij op 22 december 2007 overleed, maar recentelijk is hij uit zijn graf opgestaan om zich te verkleden als een Oostenrijkse homo.

Ontstaan van Kazachstan[bewerken]

Een kaart van Kazachstan

In de Koude Oorlog wilde Rusland een eiland dichtbij Engeland om daar raketten te kunnen lanceren naar Londen. Dus gaf Lenin opdracht om een eilandje voor de kust van Finland naar het Kanaal te slepen. Het eilandje, genaamd Khøesugstuün (uitspraak: Keesegstan) werd met behulp van mijnwerkers van de bodem losgegraven, zodat het dreef en kon worden vervoerd. Dit deed met met behulp van H.M.S. Тгеквоотуе, een van de privéschepen van Lenin, onder leiding van Kapitein Overduidelijk. Het eiland voer gestaag richting Engeland. Doordat het kompas van het schip het niet deed vanwege de Meccano-verzameling van de stuurman, voer het schip met het eiland helemaal de verkeerde kant op en kwam vast toen het door de Straat van Gibraltar probeerde te varen. De kapitein vond het duidelijk dat dit het Kanaal moest zijn, 'want een eiland past natuurlijk nooit door een kanaal'. Kapitein Overduidelijk voer weer terug naar Rusland, en meldde Lenin dat het eiland geplaatst was. Lenin verbande vervolgens alle inwoners van Spaans-Rusland naar het eiland. Doordat de telefoonverbinding met het administratiekantoor slecht was, werd de naam van het eiland Kazachstan (i.p.v. Bikiniland). De leider werd Borat Sagdiyev, die de winnaar was van de Ваик Бιго Lотеру. In 1989 viel de Sovjet-Unie uiteen en was er een grote economische depressie in het land. Dat kwam doordat leider Borat erg veel aandelen had in Sovjet-propaganda merchandising.

Gewoontes en tradities[bewerken]

In Kazachstan is het gewoonte om geen respect te hebben voor vrouwen. Je hebt geen toestemming nodig om ze te trouwen. Trouwen gaat dan ook via het ontvoeren van de vrouw en haar net zo lang te waterboarden tot ze dood is klaar is voor de bruiloft. Op de bruiloft wordt het eerste kind gecreëerd, in het bijzijn van de gehele familie. Dat word niet in een kerk gedaan, maar op het strand. Het is daarbij noodzakelijk dat het echtpaar in de missionarisstand de liefde bedrijft, omdat de leider ook zo tot stand gekomen is en dat dus het enige standje is voor perfecte kinderen. Tijdens het eten is het een gewoonte om al het drinken uit te spugen in het gezicht van degene rechts van je. Als er niemand rechts van je zit, spuug je het op de grond. In Kazachstan zijn geen wc's. Iedereen dumpt zijn/haar/het afval in de zee door eerst te gaan zwemmen en dan op een zandbank alle lichaamsvloeistoffen te laten varen.

Bevolking & Geografie[bewerken]

Het landschap van Kazachstan

De bevolking van Kazachstan bestaat uit mannen, slaven en prostituees. Bijna alle 6.589.412,8 wonen in de hoofdstad, Stuupidneem. Er zijn maar 81 mensen die zo dom zijn om in de afvalberg die de rest van het eiland beslaat wonen. De bevolking heeft een sterfteoverschot en de meest voorkomende sterfteoorzaak is de Gele Griep. Ook heeft men las van vergrijzing, omdat die generatie nooit anime heeft gekend en dus immuun is voor de Gele Ziekte.

Kazachstan heeft een subtropisch klimaat, hoger dan gemiddeld voor een eiland in die streek. Dat komt vanwege de geproduceerde warmte uit de zweetklieren van de inwoners en het afval op straat dat continu in de fik staat en het gat in de ozonlaag dat boven het eiland ligt. Het land was vroeger prachtig bebost en had een onactieve vulkaan. Maar sinds er een economische crisis was is het afvalophaalbedrijf failliet en dumpt iedereen zijn afval op straat. Hedendaags is het hele eiland bedekt met afval. Daardoor is er weinig flora meer. De fauna bestaat volledig uit vliegen en parasieten, die zich aangetrokken voelen tot al dat afval. Ook leven er (teddy)beren, op verzoek van Lenin zelf.

Het gebergte in het midden van het eiland heet het Oerol-gebergte. Dat heet zo omdat er elk jaar in mei een drieweeks festival is waarbij je naar allerlei voorstellingen kunt gaan en straatfestival kunt bewonderen. De hoofdstad heeft verschillende uitgaansgelegenheden. Het centrum van de stad bestaat voor 56,3% uit afval.

Het Leger[bewerken]

Het Kazachstaanse leger bestaat uit 300 gedwongen slaven vrijwilligers, die in naam van de Sovjet-Unie het land beschermen. Hun uitrusting bestaat uit golfplaten en oude kranten ter opvulling van de lege ruimtes. Veel wapens hebben ze niet, de meeste vijanden geven zich al over als ze de stank ruiken. Het leger hoefde slechts één maal in actie te komen, toen er een filmproducer vanuit Studio Afrika op een vlot kwam aandrijven. Sinds Rita Verdonk hier een maal kwam (om een auto te zoeken die wel startte), heeft Kazachstan het zelfde immigratiebeleid als Nederland. De filmproducer werd een zeiltje aangeboden en werd met een voorraad eten richting Spanje gestuurd.

Het Kazachstaanse wielerteam, met vooraan Phil Collins en de rest is Zweden.

Sport[bewerken]

In de zomer van 2009 deed een fietsteam van Kazachtstan mee aan de Tour de France. Er werden veel buitenlandse sporters gevraagd om mee te fietsen, want geen enkele Kazachstaan weet hoe je moet fietsen, laat staan een rijwielwedstrijd winnen. Het Kazachstaanse team bestond uit Phil Collins, Lance Armstrong, die ene Spanjaard, een paar Oostblok-bouwvakkers en Zweden. De outfits waren gedoneerd door Rusland, en de fietsen heeft men uit Afrika gehaald, omdat die net klaar waren met een aflevering van Fiets 'm er In!. Aangezien Kazachstan goede banden heeft met de TROS (vanwege de vele opnames van Boer zoekt Vrouw in Kazachstan), kregen ze de fietsen gratis mee. Verrassend genoeg viel het team in de prijs, wat deels te danken is aan het feit dat de helft van alle deelnemers is vergiftigd door al de afvalstank van de deelnemers.

Volkslied[bewerken]

Dit is het Officiële Kazachstaanse Volkslied, geschreven door leider B. Sagdiyev:

Kazakhstan is het beste land ter wereld.
Alle andere landen worden gerund door kleine, gillende meisjes.
Kazakhstan nummer een exporteerder van kalium.
Andere landen hebben waardeloos kalium.

Kazakhstan thuis van Tinshein zwembad,
Zijn lenth is dertig meter en zijn breedte zes meter.
Filtratiesystem is wonder der techniek.
Het verwijderd 80 procent van menselijk vast afval.

Kazakhstan, Kazakhstan, u bent mooie plek,
Van vlakte van Tarashek tot Noordhek van Jodendorp.
Kazakhstan bevriend met iedereen behalve Oezbekistan.
Zij zeer lawaaierige lui met bot als brein.

Kazakhstan industie beste in wereld.
Wij vonden toffee en broekriem uit.
Kazakhstan’s prostitutes schoonste in regio.
Behalve natuurlijk die Turkemenistan.

Kazakhstan, Kazakhstan, u erg mooie plek
Van vlakte van Tarashek tot Noordhek van Jodendorp.
Kom en grijp de machtige penis van onze leider.
Van kruising met testes tot punt van zijn gezicht!

BK'ers[bewerken]

Kazachstan heeft verschillende BK'ers (Bekende Kazachstanen):

  • Borat
  • Phil Collins
  • Barack Obama
  • Lee Towers
  • Wubbo de Grote, de zoon van Borat.
  • Jan Doedel
 
Azië

Afghanistan · Armenië · Azerbeidzjan · Assadië · Bahrein · Bangladesh · Bhutan · Brunei · Cambodja · China · Cyprus · Egypte · Filipijnen · Gazastrook · Georgië · Indië
Indonesië · Irak · Iran · Israël · Japan · Japan-Frankrijk · Jemen · Jordanië · Kazachstan · Kha-Boem · Khyonesia · Kirgizië · Koerdistan · Koeweit · Goed-Korea · Slecht-Korea · Laos
Libanon · Maldiven · Maleisië · Mongolië · Myanmar · Nepal · Oezbekistan · Oman · Oost-Timor · Pakistan · Palestina · Perzië · Qatar · Rusland · Saoedi-Arabië · Siberië
Singapore · Sri Lanka · Syrië · Tzatzikistan · Taiwan · Thailand · Toeva · Turkije · Turkmenistan · Verenigde Arabische Emiraten · Vietnam · Verweggistan


}