Kersteiland

Uit Oncyclopedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Kersteiland
Afrika.jpg
Hier ligt het niet.
Basisgegevens
Talen Kersteilandees
Hoofdstad Werkplaats
Regeringsvorm Dictatuur
Religie Grotendeels kerstman
Inwoners Ja, die zijn er
Staatshoofd Kerstman
Overige
Volkslied O, denneboom!
Motto Ho ho ho!
Munteenheid Koekjes en melk
Traditioneel eten Kerstkransjes
Portaal  Portaalicoon Land

Kersteiland (of Christmas Island zoals de betweters het noemen) is een eiland op de noordpool, dat bekend is geworden doordat de Kerstman er woont en werkt. Er wonen verder flink wat elfjes, die in dienst zouden zijn bij de kerstman.

Geschiedenis[bewerken]

Lang, heel lang geleden was er helemaal niets, maar toen was er die hele grote knal die de 'oerknal' wordt genoemd. Sindsdien breidde het heelal zich steeds verder uit en na verloop van tijd ontstond de aarde. Terwijl de aarde ontstond, kwam er ook leven op de aarde. Doordat er nog geen vuur was, was niemand in staat om warmte te maken en ontstond de noordpool, de zuidpool en Polen (wat je ook weer kan verdelen in Noord-Polen en Zuid-Polen). Op de noordpool (dus niet Noord-Polen) kwam een rare man wonen die we nog altijd kennen als de kerstman. Omdat dwergen op dat moment meestal werkloos waren besloot de kerstman ze in dienst te nemen. Het bedrijf had te kampen met enorm lage verkoopcijfers en daarom werd alles maar weggegeven. Dat vonden de werknemers leuk om te doen en zijn daarom nog steeds in dienst. Vuur werd vervolgens uitgevonden, waardoor het ijs begon te smelten. De bevolking wilde alleen niet dat de kerstman geen rommel cadeaus meer kwam brengen en gaven hem een eiland cadeau. Volgens verhalen zouden de christenen vanwege een onbekend kind het cadeautjesfeest de naam 'Kerstmis' hebben gegeven. Vervolgens zou de naam van het eiland hierop gebaseerd zijn. Anderen zeggen dat de kerstman een alien is.

Politiek[bewerken]

De kerstman wurgt in koelen bloede één van zijn onderdanen.

Kersteiland is een dictatuur, met de kerstman als staatshoofd. Belasting bestaat uit melk en koekjes en het is verplicht om het hele jaar kerstlichtjes te laten branden, iets wat in andere landen alleen in december gedaan wordt.

Bevolking[bewerken]

Op Kersteiland wonen ongeveer een heleboel mensen. Het overgrote deel van de bevolking bestaat uit kleine mensen van ongeveer een meter lang. Er wordt veelal rood met groene kleding gedragen, behalve door de kerstman (die rood met witte kleding draagt). Sommige landen zeggen dat de bevolking wordt uitgebuit, doordat ze het hele jaar moeten werken, ook met de kerstdagen. De kerstman zegt echter dat de elfjes door willen werken, al zegt hij steeds 'ho ho ho'.

Religie[bewerken]

Ongeveer 99% van de bevolking gelooft in de kerstman. Verder is er nog een klein deel die in sinterklaas, de paashaas en de tandenfee geloven.

Klimaat[bewerken]

Op het eiland is het erg koud. Meteorologen noemen dit een zeer vreemd verschijnsel, aangezien men kerst ziet als iets dat 'warmte' brengt. In de zomer is het er koud, in de winter nog kouder. Hoewel het koud is, heeft het niets te maken met de Koude Oorlog.

Trivia[bewerken]

  • Sommige mensen zeggen dat Kersteiland niet bestaat en dat de kerstman op het ijs van de noordpool woont.
  • Ook wordt er gespeculeerd dat de kerstman helemaal niet bestaat.
  • Mensen met gezond verstand (en dat zijn alle mensen hier absoluut niet) weten wel beter.
  • De import van pinguïns is illegaal op Kersteiland. Dit komt omdat Rudolf hiervoor (zoals voor de meeste dingen) allergisch is.
 
Grote waterplas met eilanden, hitte, regen en palmbomen (Oceanië)

Australië · Coke Eilanden · Fiji · Gallemiezië · Hawaii · Kawaii · Kersteiland · Kiribati · Micronesië · Mononesië · Mush · Nauru · Nieuw-Zeeland · Oost Ralië
Oost-Timor · Oud-Zeeland · Paaseiland · Palau · Papoea Nieuw Guinea · Polynesië · Samoa · Sophia-eilanden · Stereonesië · Toevalu · Tonga · Urk