Kha-Boem

Uit Oncyclopedia
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Halal-logo.gif هذا مادة هلل

Deesje artikel isj Halal


Kha-Boem
Motto: Welkom in Kha-Boem. Sterft u graag hier, of vertrekt u onmiddellijk?
Volkslied: Bada-boem!
Officiële taal Arabisch
Hoofdstad Plof
Staatsvorm allahcratie
Staatshoofd Ali al-Djoef
Nationale feestdag 11 september
Godsdienst Islam (110 %)
Christendom
(- 10 %)
Oppervlakte 119 119 119 km2

Kha-Boem is een land in het Midden-Oosten. De dictator van dit land is Ali al-Djoef, een terrorist van wie de Amerikanen al een uitgebreid dossier hebben. Sommigen zeggen dat hij gesteund wordt door de Europese Unie, die óók tegen Amerika zijn.

Politiek[bewerken]

Hoewel velen denken van niet is Kha-Boem wél een democratie. Om het jaar mogen de inwoners naar het stembureau waar zij mogen stemmen. De mensen moeten een bolletje rood kleuren en in een bus doen. Daarna wordt geteld hoeveel stemmen elke kandidaat heeft. In de Kha-Boemse grondwet staat echter wel dat er maar één kandidaat mag zijn (deze wet is aangesteld sinds Ali al-Djoef aan de macht is).

Ali al-Djoef[bewerken]

Ali al-Djoef (8 oktober 1958 - heden) ook wel bekend als 'Ali de Bevrijder' is de dictator van Kha-Boem. Ali is niet geliefd bij de Westerse mogendheden, omdat hij wordt gezien als de 8e man van Osama Bin Laden. Hij wordt vanaf de jaren '70 verantwoordelijk gehouden voor aanslagen op de Noord- en Zuidpool, het veroorzaken van zure regen en omkoping van Europese functionarissen en linkse politici. Mede hierdoor is hij een belangrijk doelwit in de oorlog tegen het Toerisme en is hij één van de meestgezochte dierenactivisten van de wereld. De inwoners van Kha-Boem zien in hem echter een redder, omdat hij hen zou hebben bevrijd van de Amerikaanse hamburgercultuur. Het maakt de bevolking van Kha-Boem niet uit dat hij een dictatoriale aartsmisantroop is, het gaat erom dat hij de Amerikanen heeft verjaagd en dat de inwoners van Kha-boem tenminste weer rustig verder kunnen gaan met hun eigen burgeroorlog onderdrukken. Tot op heden is Ali al-Djoef voor zover bekend nog steeds niet aan flarden geschoten opgepakt.

Buitenlandse zaken[bewerken]

Kha-Boem heeft geen officiële relatie tot de EU. De عامّة دوليّة تدمير خدمة, een Kha-Boemse terroristische organisatie die het op Amerikaanse fastfoodketens heeft voorzien, heeft echter contacten met de EU, waardoor vermoed wordt dat de regering ook contacten ermee heeft. Want zowel Kha-Boem als de EU hebben een hekel aan Amerika.

Economie[bewerken]

Een dag in het leven van een Kha-Boemiër.

In- en uitvoer[bewerken]

Kha-Boem voert vooral veel explosieven uit. Deze worden naar Amerikaanse landen gevlogen/verscheept. Wapens worden massaal ingevoerd om te gebruiken bij de teruglevering van hun waren door de Amerikanen. Er doet zich een verhaal de ronde dat ook Bush hier explosieven zou gekocht hebben, maar als we Rita Verdonk moeten geloven, is dit pure nonsens.

Toerisme[bewerken]

Vele mensen blijven weg vanwege het motto, maar anderen komen om de toeristische attracties te zien. Zo zijn er de twee WTC-torens, die omvergevlogen zijn in uit Amerika en steen voor steen terug in Kha-Boem zijn opgebouwd. Ook leuk om te bezichtigen is de moskee, die op de Grote Marktplaats staat.

Media[bewerken]

De nationale zender van Kha-Boem is niet alleen in het thuisland, maar ook in het gehele Midden-Oosten zeer populair. De bekendste tv-persoonlijkheid in Kha-Boem is de cartoonachtige presentator en acteur Don Al-Duck. Veelbekeken programma's zijn onder andere Ter land, ter zee, en in de WTC, Man bijt kameel, Eeuwige boem en Islamosong voor zelfmoordterroristen (wegens onvoldoende springstof is dit programma stopgezet na 11 september 2001).

Zie ook:[bewerken]


 
Azië

Afghanistan · Armenië · Azerbeidzjan · Assadië · Bahrein · Bangladesh · Bhutan · Brunei · Cambodja · China · Cyprus · Egypte · Filipijnen · Gazastrook · Georgië · Indië
Indonesië · Irak · Iran · Israël · Japan · Japan-Frankrijk · Jemen · Jordanië · Kazachstan · Kha-Boem · Khyonesia · Kirgizië · Koerdistan · Koeweit · Goed-Korea · Slecht-Korea · Laos
Libanon · Maldiven · Maleisië · Mongolië · Myanmar · Nepal · Oezbekistan · Oman · Oost-Timor · Pakistan · Palestina · Perzië · Qatar · Rusland · Saoedi-Arabië · Siberië
Singapore · Sri Lanka · Syrië · Tzatzikistan · Taiwan · Thailand · Toeva · Turkije · Turkmenistan · Verenigde Arabische Emiraten · Vietnam · Verweggistan